KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES
Lekkere eenvoudige recepten
Inhoud blog
  • Eierragout
  • Eiertoast
  • Gepocheerde eieren
  • Macaroni met paprikasaus
  • Macaroni met gesmoorde groenten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • Het lekkere weekmenu
  • 09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse biefstuk

    4 biefstukjes tartaar
    2 plakken ham van 50 gr.
    versgemalen peper
    80 gr. boter
    zout
    4 eieren
    8 ansjovisfilets
    1 el kappertjes

    --------------------------------------------

    Snijd de plakken ham doormidden en snijd ze bij zodat ze iets groter zijn dan de biefstukjes.
    Bestrooi de biefstukjes met peper.
    Verhit de helft van de boter in een koekenpan tot het schuim is weggetrokken en bak hierin de biefstukjes op hoog vuur 2 minuten per kant.
    Bestrooi ze met zout en leg ze op een voorverwarmde schaal.
    Voeg de resterende boter aan de bakboter toe, doe de ham erbij en breek op elk stuk ham een ei.
    Zorg dat de eierdooiers heel blijven.
    Bestrooi de eieren met peper en bak ze tot het eiwit is gestold.
    Leg op elk biefstukje een plak ham met ei en schik de ansjovisfilets kruiselings op de eierdooiers.
    Garneer de Amerikaanse biefstuk met kappertjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    09-11-2012, 23:36 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk tartaar

    4 gehakte biefstukjes
    4 eierdooiers
    1 ui, gesnipperd
    8 augurkjes, in stukjes
    2 el kappertjes
    2 el gehakte peterselie
    zout en peper
    tomatenketchup
    worcestersaus
    olie
    azijn

    ---------------------------------------------

    Leg elke biefstuk op een bord.
    Plaats naast ieder bord een kommetje.
    Druk in het midden van de biefstuk een halve eierschaal en vul deze met een eierdooier.
    Schik ui, augurken, kappertjes en peterselie in vier vakjes om de gehakte biefstuk.
    Zet zout, peper, tomatenketchup, worcestersaus, olie en azijn op tafel.
    Laat ieder met de eierdooier en de overige ingrediƫnten naar eigen smaak in het kommetje een saus maken.
    Strooi ui, augurken, kappertjes en peterselie over de biefstuk tartaar en schenk het sausje erover.
    Meng het geheel met een vork door elkaar en geef er pommes frites of geroosterd brood met boter bij.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    09-11-2012, 23:32 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilleerde biefstuk met kruidenboter

    4 dikke biefstukjes van 125 gr.
    200 gr. boter
    1 el gehakte peterselie
    1/2 el geknipt bieslook
    1/2 el gehakte kervel
    1/4 ui, geraspt
    1 tl citroensap
    zout
    peper, versgemalen
    olie

    --------------------------------------------

    Roer de boter zacht en voeg peterselie, bieslook, kervel, ui, citroensap, zout en peper toe.
    Vermeng het geheel goed met elkaar tot de kruiden gelijkmatig zijn opgenomen.
    Vorm van de boter een 2 centimeter brede rol en leg deze verpakt in aluminiumfolie in de koelkast.
    Verwarm de grill 10 minuten voor.
    Bestrijk het ovenrooster met olie, plaats het rooster 5 centimeter onder de grill en zet de bakplaat eronder.
    Bestrooi de biefstukjes met peper en bestrijk ze met olie.
    Leg ze op het rooster en grilleer ze 3 minuten per kant.
    Strooi zout op de biefstukjes en leg ze op een voorverwarmde schaal.
    Garneer deze met toefjes waterkers.
    Leg vlak voor het serveren een plak kruidenboter op elke biefstuk en geef de resterende boter er apart bij.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    09-11-2012, 23:07 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderbiefstuk


    1 biefstuk van 400 gr.
    zout
    versgemalen peper
    2 el melk
    125 gr. boter

    --------------------------------------------

    Bestrooi de biefstuk met peper en laat dit even intrekken.
    Verhit de helft van de boter in een koekenpan tot het schuim is weggetrokken.
    Leg de biefstuk met de ruitvormig ingesneden kant naar onderen in de pan en bak deze kant op hoog vuur 5 minuten.
    Schuif de biefstuk tijdens het bakken heen en weer over de bodem van de pan, maar prik niet in het vlees.
    Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe.
    Keer de biefstuk en bak de andere kant op dezelfde wijze.
    Neem de biefstuk uit de pan en bestrooi hem met zout.
    Leg het vlees op een voorverwarmde schaal.
    Voeg de resterende boter aan de bakboter toe, laat deze bruin worden en schenk de melk erbij.
    Laat deze even meebruinen en voeg 2 el water toe.
    Roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan en schenk een deel van de jus over de biefstuk.
    Geef de rest er apart bij.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    09-11-2012, 22:40 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades uit de oven
    150 gr. gedroogde abrikozen
    4 ribkarbonades a 175 gr.
    zout en peper
    50 gr. boter
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    1 el bruine suiker
    3 el tomatenketchup
    mespuntje nagelgruis

    ------------------------------------------------

    Doe de abrikozen in een schaal met 1 dl water en laat ze 10 uur weken. Laat de abrikozen goed uitlekken en vang het weekwater op. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin snel de karbonades aan beide zijden bruin.

    Haal de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200C. Fruit de in ringen gesneden uien en de geperste knoflook 3 minuten in de bakboter van het vlees. Roer er de bruine suiker door en schep het mengsel over de karbonades in de schaal.

    Leg de uitgelekte abrikozen op en rond de karbonades. Vermeng het weekwater van de abrikozen met de tomatenketchup, het nagelgruis en wat zout en peper. Schenk het mengsel in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.

    bak de karbonades 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er rijst en een salade bij.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    09-11-2012, 15:57 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (4)
  • Eieren en kaas (3)
  • Gebak (0)
  • Gevogelte (0)
  • Groenten (4)
  • Nagerechten (0)
  • Pannenkoeken (0)
  • Pasta (4)
  • Rijst (0)
  • Salades (8)
  • Sausjes (4)
  • Soep (4)
  • Vlees (5)
  • Wild (0)
  • Zoete sauzen (0)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!