150 gr. gedroogde abrikozen 4 ribkarbonades a 175 gr. zout en peper 50 gr. boter 2 uien 2 teentjes knoflook 1 el bruine suiker 3 el tomatenketchup mespuntje nagelgruis
------------------------------------------------
Doe de abrikozen in een schaal met 1 dl water en laat ze 10 uur weken. Laat de abrikozen goed uitlekken en vang het weekwater op. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin snel de karbonades aan beide zijden bruin.
Haal de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200C. Fruit de in ringen gesneden uien en de geperste knoflook 3 minuten in de bakboter van het vlees. Roer er de bruine suiker door en schep het mengsel over de karbonades in de schaal.
Leg de uitgelekte abrikozen op en rond de karbonades. Vermeng het weekwater van de abrikozen met de tomatenketchup, het nagelgruis en wat zout en peper. Schenk het mengsel in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
bak de karbonades 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er rijst en een salade bij.