KOKEN ZONDER PAKJES EN ZAKJES
Lekkere eenvoudige recepten
Inhoud blog
  • Eierragout
  • Eiertoast
  • Gepocheerde eieren
  • Macaroni met paprikasaus
  • Macaroni met gesmoorde groenten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Mijn favorieten
  • Het lekkere weekmenu
  • 09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderbiefstuk


    1 biefstuk van 400 gr.
    zout
    versgemalen peper
    2 el melk
    125 gr. boter

    --------------------------------------------

    Bestrooi de biefstuk met peper en laat dit even intrekken.
    Verhit de helft van de boter in een koekenpan tot het schuim is weggetrokken.
    Leg de biefstuk met de ruitvormig ingesneden kant naar onderen in de pan en bak deze kant op hoog vuur 5 minuten.
    Schuif de biefstuk tijdens het bakken heen en weer over de bodem van de pan, maar prik niet in het vlees.
    Voeg als de boter te bruin wordt een klontje boter toe.
    Keer de biefstuk en bak de andere kant op dezelfde wijze.
    Neem de biefstuk uit de pan en bestrooi hem met zout.
    Leg het vlees op een voorverwarmde schaal.
    Voeg de resterende boter aan de bakboter toe, laat deze bruin worden en schenk de melk erbij.
    Laat deze even meebruinen en voeg 2 el water toe.
    Roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan en schenk een deel van de jus over de biefstuk.
    Geef de rest er apart bij.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    09-11-2012, 22:40 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botersaus


    125 gr. boter
    35 gr. bloem
    5 dl bouillon of water met 1 bouillontablet
    zout en peper

    ------------------------------------------

    Smelt 35 gr. boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
    Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
    Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken.
    Roer van het vuur af de resterende boter met kleine stukjes tegelijk door de saus.
    Breng de botersaus op smaak met zout en peper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 21:49 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïzenasaus

    30 gr. maïzena
    5 dl melk
    30 gr. boter
    zout en peper
    nootmuskaat

    -----------------------------------------

    Maak de maizena met een deel van de melk aan tot een glad papje.
    Breng de resterende melk tegen de kook aan en voeg al roerend het maïzenamengsel toe.
    Laat het geheel al roerend binden en 1 minuut doorkoken.
    Roer de boter met kleine stukjes tegelijk door de saus.
    Breng de maizenasaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 21:16 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsaus
    50 gr. boter
    50 gr. bloem
    5 dl melk
    zout en peper
    nootmuskaat

    ---------------------------------------------
    Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat.
    Herhaal dit tot alle melk is opgenomen.
    Laat de saus al roerend 3 minuten doorkoken.
    Breng de bloemkoolsaus op smaak met zout, peper en geraspte nootmuskaat.

    Tip: deze witte saus wordt gegeven bij vaste groenten, zoals bloemkool, koolrabi of schorseneren. De melk kan desgewenst worden vervangen door een mengsel van melk en bouillon, of melk en bloemkoolkookvocht. Wanneer men de saus wat rijker wenst te maken kan gebruik worden gemaakt van een mengsel van 4 deciliter bouillon en 1 deceliter room.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 19:50 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte saus

    60 gr. boter
    60 gr. bloem
    3 dl melk
    zout en peper

    ------------------------------------------------

    Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
    Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
    Herhaal dit tot alle melk is opgenomen.
    Laat de saus al roerend 3 minuten doorkoken.
    Breng de witte saus op smaak met zout en peper.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sausjes
    09-11-2012, 19:45 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouillon

    350 gr. kippenpoelet, in blokjes
    3-5 peperkorrels, gekneusd
    1/2 ui, gesnipperd
    1/4 prei, in ringen
    2 worteltjes, in plakjes
    2 takjes peterselie
    2 takjes bladselderij
    1 takje lavas of maggiplant
    1-2 stukjes foelie
    mespunt tijm
    1 laurierblad
    zout en peper
    citroensap of witte wijn

    ---------------------------------------------------

    Breng 1 liter water met kippenpoelet aan de kook.
    Schep het ontstane schuim er regelmatig met een schuimspaan af.
    Voeg peperkorrels, ui, prei, wortel, peterselie, bladselderij, lavas, foelie, tijm en laurierblad toe.
    Trek er in een gesloten pan in 2 uur een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Laat de bouillon afkoelen.
    Schep het gestolde vet eraf.
    Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
    Breng de kippenbouillon op smaak met zout, peper en citroensap.

    Tip: de beste kippenbouillon wordt getrokken van een wat oudere, hele soepkip. Het resterende vlees kan goed worden gebruikt voor een ragout of voor kroketten.

    Laat om te ontvetten de bouillon geheel koud worden. Schep dan het vet er met een schuimspaan af. Zeef de bouillon daarna eventueel nog door een natgemaakte doek.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 19:42 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog



    Heerlijk eenvoudige recepten zie je hier. Het zijn recepten die onze moeders nog gemaakt hebben.

    Alle recepten zijn voor 4 personen.

    Kom gerust iedere dag kijken, want ik beloof dat ik er iedere dag recepten op ga zetten, zodat het tenslotte een 'lekker dik kookboek' wordt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2012, 17:43 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsbouillon

    350 gr. kalfsschenkel of kalfspoelet, in blokjes
    1/2 ui in stukken
    2 worteltjes, in plakjes
    2 takjes peterselie
    2 takjes bladselderij
    mespunt tijm
    stukje foelie
    3 peperkorrels, gekneusd
    2-3 tl zout
    peper

    --------------------------------------------

    Breng 1 liter water met de kalfsschenkel aan de kook.
    Schep het ontstane schuim er regelmatig met een schuimspaan af.
    Voeg ui, wortel, peterselie, bladselderij, tijm, foelie en peperkorrels toe.
    Trek er in een gesloten pan in 3-4 uur een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Verwijder kruiden en specerijen en snijd het vlees in kleinere stukjes.
    Gebruik dit als vulling in een soep of ragout.
    Laat de bouillon afkoelen.
    Schep het gestolde vet eraf.
    Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
    Breng de kalfsbouillon op smaak met zout en peper.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 16:50 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderbouillon

    350 gr. runderschenkel of mager runderpoelet in blokjes
    1/3 kleine prei,in ringen
    2 worteltjes in plakjes
    1/3 ui, in stukken
    2 takjes peterselie
    2 takjes bladselderij
    mespunt tijm
    stukje foelie
    3-5 peperkorrels, gekneusd
    2-3 tl zout
    peper
    citroensap

    --------------------------------------------

    Breng 1 liter water met vlees aan de kook.
    Schep het ontstane schuim er regelmatig met een schuimspaan af.
    Voeg prei, wortel, ui, peterselie, bladselderij, tijm, foelie en peperkorrels toe.
    Trek er in een gesloen pan in 3-4 uur een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Verwijder kruiden en specerijen en snijd het vlees in kleinere stukjes.
    Gebruik dit als vulling in een soep of ragout.
    Laat de bouillon afkoelen.
    Schep het gestolde vet eraf.
    Breng de bouillon opnieuw aan de kook.
    Breng de bouillon op smaak met zout, peper en citroensap.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 16:43 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentebouillon
    500 gr. groenten, zoals prei, worteltjes, ui, witte kool, knolselderij, paprika of bloemkool
    15 gr. boter
    3 takjes peterselie
    3 takjes bladselderij
    mespunt tijm
    stukje foelie
    1 laurierblad
    mespunt oregano
    1-2 tl zout
    3-5 peperkorrels, gekneusd
    peper

    ---------------------------------------------

    Fruit de kleingesneden groenten in een braadpan in de boter aan tot de ui glazig ziet.
    Schenk 1 liter water erbij, voeg peterselie, bladselderij, tijm, foelie, laurierblad, oregano, zout en peperkorrels toe en breng het geheel aan de kook.
    Trek er in een gesloten pan in 45 minuten een geurige bouillon van.
    Zeef de bouillon door een natgemaakte doek.
    Breng op smaak met zout en peper.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soep
    09-11-2012, 16:38 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonsalade
    500 gr. champignons
    sap van 1 citroen
    olie
    1 kleine ui, gesnipperd
    zout
    peper
    1 tl worcestersaus
    2 el tomatenketchup
    paprikapoeder
    1 tl suiker

    -------------------------------------------

    Maak de champignons schoon en verwijder het harde stukje van de voet.
    Snijd grote exemplaren doormidden.
    Kook de champignons in weinig water met wat citroensap en enkele druppels olie 4 minuten.
    Neem ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
    Roer ui, zout, peper, worcestersaus, tomatenketchup, paprikapoeder en suiker door het kookvocht.
    Laat dit sausje goed afkoelen.
    Schenk het sausje over de champignons.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:33 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selderijsalade
    1 grote selderijknol
    8 gekookte aardappelen, in plakjes
    2 eieren, hardgekookt
    1/2 blikje tomatenpuree
    olie
    azijn
    zout
    peper
    gehakte peterselie

    -----------------------------------------

    Snijd de selderijknol in vrij dikke plakken, schil deze en snijd ze in reepjes.
    Was de reepjes knolselderij en kook ze in ruim water met wat zout in 15 minuten bijna gaar.
    Laat ze op een vergiet uitlekken en vermeng ze met de plakjes aardappel.
    Hak het wit van de eieren zeer fijn en wrijf de eierdooiers door een zeef.
    Vermeng de tomatenpuree met olie, azijn, zout en peper.
    Schep het selderijmengsel erdoor en garneer met eiwit, eierdooier en peterselie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:30 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasalade
    2 groene paprika's
    1 rode paprika
    zoutazijn
    2 el olie
    1 1/2 el azijn
    peper
    suiker
    gehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
    Kook deze in water met zout en een scheutje azijn 5 minuten. Laat ze uitlekken.
    Maak een sausje van olie, azijn, zout, peper en suiker.
    Schenk dit over de reepjes paprika en strooi de peterselie erover.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:25 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesalade met walnoten
    2 courgettes
    2 el olie
    1 kleine ui
    2 tenen knoflook
    zout
    2 el citroensap
    tijmblaadjes
    50 gr. ongezouten, gepelde walnoten

    ------------------------------------------------

    Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.
    Bak de plakken in de olie aan beide kanten lichtbruin.
    Verdeel de plakken over de borden.
    Fruit de in dunne ringen gesneden gepelde ui met de knoflook uit de knijper.
    Schep ui en knoflook op de courgetteplakken.
    Strooi er zout over en besprenkel de salade met citroensap.
    Strooi tenslotte blaadjes tijm en de in stukjes gehakte walnoten over de salade.
    Deze salade kan lauw of koud worden gegeten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:23 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bleekselderijsalade
    1-2 struiken bleekselderij
    1 el azijn of citroensap
    3 el olie
    zout en peper

    -----------------------------------------------

    Verwijder de bladeren van de bleekselderij, haal de bladscheden van elkaar en trek met een puntig mesje de nerven uit de stengels.
    Was de bleekselderij en snijd ze in stukjes van 4 centimeter.
    Kook de bleekselderij in weinig water met wat zout in 20 minuten bijna gaar.
    Laat de bleekselderij op een vergiet uitlekken en afkoelen.
    Maak een sausje van azijn, olie, zout en peper en schep de stukjes bleekselderij erdoor.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:14 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    4 gekookte bietjes
    zout
    peperolie
    azijn
    fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------

    Snijd de geschilde bietjes in stukjes, strooi zout en peper erover en schenk olie en azijn erop. Laat dit enige tijd intrekken.

    Leg de stukjes biet op een schaal en strooi er peterselie over.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:12 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade 2
    4 grote aardappelen
    1 el zure room of creme fraiche
    1 el mayonaise1 el fijngehakte tuinkruiden, zoals peterselie, bieslook, kervel
    zout
    peper, versgemalen
    1/4 ui, gesnipperd
    4 mooie slabladeren
    8 zwarte olijven

    --------------------------------------------

    Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 20 minuten gaar. Laat ze droogstomen, pel ze en snijd ze in plakken.

    Vermeng de zure room met mayonaise, tuinkruiden, zout, peper en ui en schep de nog warme plakken aardappel erdoor. Laat de salade afkoelen.

    Beleg een schaal met slabladeren, schik de aardappelsalade erop en garneer met olijven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:09 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade 1
    750 gr. gekookte aardappelen, in plakjes
    2 eieren, hardgekookt
    3/4 dl olie
    1/2 dl azijn
    zout en peper
    mosterd
    1 prei, fijngesneden
    fijngehakte peterselie

    --------------------------------------------

    Maak de hardgekookte eieren fijn en vermeng ze met olie, azijn, zout, peper, mosterd, prei en peterselie.
    Schep de plakjes aardappel er voorzichtig door en zet de salade ten minste 1 uur op een koele plaats alvorens deze te serveren.

    Tip: gebruik voor een aardappelsalade warme, in de schil gekookte en daarna gepelde aardappelen. Koude aardappelen worden hard en maken de salade rul.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    09-11-2012, 16:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades uit de oven
    150 gr. gedroogde abrikozen
    4 ribkarbonades a 175 gr.
    zout en peper
    50 gr. boter
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    1 el bruine suiker
    3 el tomatenketchup
    mespuntje nagelgruis

    ------------------------------------------------

    Doe de abrikozen in een schaal met 1 dl water en laat ze 10 uur weken. Laat de abrikozen goed uitlekken en vang het weekwater op. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin snel de karbonades aan beide zijden bruin.

    Haal de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200C. Fruit de in ringen gesneden uien en de geperste knoflook 3 minuten in de bakboter van het vlees. Roer er de bruine suiker door en schep het mengsel over de karbonades in de schaal.

    Leg de uitgelekte abrikozen op en rond de karbonades. Vermeng het weekwater van de abrikozen met de tomatenketchup, het nagelgruis en wat zout en peper. Schenk het mengsel in de ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.

    bak de karbonades 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer er rijst en een salade bij.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vlees
    09-11-2012, 15:57 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/kokenzonderpakjesenzakjes

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    09-11-2012, 15:39 geschreven door
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Aardappelen (4)
  • Eieren en kaas (3)
  • Gebak (0)
  • Gevogelte (0)
  • Groenten (4)
  • Nagerechten (0)
  • Pannenkoeken (0)
  • Pasta (4)
  • Rijst (0)
  • Salades (8)
  • Sausjes (4)
  • Soep (4)
  • Vlees (5)
  • Wild (0)
  • Zoete sauzen (0)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!