1 rode paprika 1 groene paprika 45 gr. boter 1 grote ui, gesnipperd 1 el paprikapoeder 1 el tomatenpuree 35 gr. bloem 5 dl bouillon of water met 1 bouillontablet zout en peper 2 el creme fraiche of zure room 350 gr. macaroni
--------------------------------------------
Verdeel de gewassen paprika's in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt de boter in een pan, voeg stukjes paprika en ui toe en fruit het geheel langzaam tot het vocht is verdampt. Roer paprikapoeder, tomatenpuree en bloem erdoor. Schenk een deel van de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen. Laat de saus al roerend 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg van het vuur af de creme fraiche toe. Laat de paprikasaus al roerend weer warm worden. Bereid intussen de macaroni. Serveer macaroni en paprikasaus afzonderlijk in voorverwarmde schalen.