Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
25-02-2012
Leven als god in Frankrijk...
Dat gezegde hoor ik regelmatig dus... wou ik wel eens weten wat dat inhoudt. We stippellen bijgevolg een rondreis uit naar de Périgord en de Pyrénées Albigeois gekend om zijn Middeleeuwse dorpen, kastelendichtheid en mooie natuur maar ook om zijn culinaire geneugten zoals truffels, confits, foie gras, cèpes, pruimen, walnoten, kastanjes, aardbeien, asperges, geitenkaasjes en lekkere wijnen o.a. uit de Cahors. Ik vond de basis-inspiratie in dit artikel in één van mijn nieuwsbrieven als fervente Internaut en met wat opzoekingswerk via google en de nodige Michelin-gidsen komt dit dik in orde. De hotels zijn reeds geboekt (ook grotendeels via het internet) en het uiteindelijke dag-aan-dag scenario krijgt stilaan vorm. Ik kijk er naar uit want de laatste weken waren op zijn minst gezegd stresserend en dat zal pas over zijn als de zaak van onze oudste zoon Peter goed van start gaat. Wanneer we vertrekken zullen we daar al wel zicht op hebben. (Ik zette hem deze morgen op de kaart :-))