Toen ik in 1986 in Cergy-Pontoise (F) werkte aan de simulator van onze Vlaamse kerncentrales heb ik op een avond in een restaurant in Saint Germain-en-Laye het beste chocoladedessert gehad dat ik ooit gegeten heb. Het was opgebouwd rond een mi-cuit van chocolade. Sindsdien heb ik veel mi-cuits van chocolade geprobeerd, nog gisteravond, maar nooit meer dezelfde ervaring gehad. Ik heb hierna het (aangepaste) recept van Brigitte uit het kookforum van www.la-cucina.be overgenomen maar wie garandeert dat dit het beste is ? Alle reacties zijn welkom. Voor 6 porties:
- 150gr zwarte chocolade en 80 gr boter
- 4 eieren en 90g poedersuiker
- 2 soeplepels bloem
- stukken chocolade voor de binnenvulling
Bereiding:
- oven voorverwarmen op 240 graden
- boter en de eerste chocolade smelten (handwarm), het mengsel glad roeren
- eieren en suiker kloppen tot een gladde substantie
- bloem toevoegen
- het chocolademengsel toevoegen en het geheel weer glad roeren
- individuele vormpjes invetten (ik gebruik de siliconen bakvorm met verschillende kleine vormpjes op één palet – zeer handig, hoef je niet in te vetten, kleven niet, gemakkelijk uit te halen)
- voor de helft vullen – in het midden de stukken chocolade plaatsen, met rest van deeg bedekken
- 10 min laten bakken in de hete oven
- uit de vorm halen en onmiddellijk serveren
P.S. We zijn ondertussen terug van ons reisje
|