Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
28-10-2012
China, een land van tegenstellingen
Dag 16 in China...Vandaag voor de eerste keer Westers buffet gegeten. Man, dat smaakte! Enkele grote stukken vlees natuur bereid en een bloemkoolsoepje. Totnogtoe altijd veel groenten en weinig vlees gekregen en als er vlees in de groenten verwerkt was, dan was het met veel beentjes. Ook de (zoetwater)vis had wat van graatjes te lijden. 's Morgens koos ik steevast een koppel eitjes en wat spek, vruchten en wat zoets en dan middag en avond bij de 2 warme maaltijden waren er veel dingen die terugkeerden: lange smalle aubergines, paksoi, ui, Chinese kool, rijst, noedels enzovoorts. Toch al 3 kilo afgevallen...puur van het groenten-eten en weinig alkoholische dranken! De meeste bereidingen waren lekker gemaakt, steeds met wat look, kruiden of sauzen die er goed bij pasten en de smaak wonderwel accentueerden. Voor onze groep was er steeds "niet-pikant" besteld wat m.i. leidde tot een gebrek aan zout en "normale" kruiderij maar er stonden stelselmatig een tiental schotels op de "lazy suzan" (draaiplateau op de ronde tafel) zodat er voor elk wat wils was en het buikje gevuld. Ook geen "abnormale" dingen gekregen behalve deze garnaal die de vorm had van een bidsprinkhaan en gewoon naar scampi smaakte. Wordt vervolgd.