Gisteren de ganse dag op de disco dance competitie van de kleinzoon geweest en 's avonds gedineerd met vrienden in taverne Rembrand in Horebeke. Varkenstongetjes in Provençaalse saus en mijn eega een mooie rundsbrochette, alles dik in orde. Vandaag, voor onze dagschotel, geïmproviseerd met wat in huis was: kippenbout, paprika's, paddenstoelen, ui, verse look, piment, peterselie, tomatenstukjes, een scheutje room en kippenbouillon. Dit leidde tot een lekker Stroganoff sausje. De bouten eerst wat gemarineeerd in arachideolie en wat kippenkruiden met extra paprikapoeder. Ze daarna aangebakken en verder gebraiseerd in eigen vocht. De gare kip even aan de kant en n dezelfde pan de gesneden groenten bakken, blussen met kippenbouillon, room een een scheut lekkere wodka. Alles ingekookt tot sausdikte en geserveerd met gekookte Uncle Ben's rijst. Final touch was gesnipperde peterselie. Daarbij een lekkere syrah uit de noordelijke Rhône (Jaboulet aîné 2013). Goede punten gekregen van 't vrouwke en ook een beetje van mezelf .
|