In 2013 blogde ik al de geschiedenis van deze lekkere pastabereiding. Het is wellicht al van dan geleden dat ik het nog maakte en deze keer ook met wat ik nog had in onze ijs- en voorraadkast. Een aantal producten zijn ALTIJD bij ons aanwezig zoals diverse rijst- en pastasoorten, peulvruchten gedoogd en in blik, diverse tomatenvormen in blik, visconserven enzovoorts. Vers altijd diverse soorten aardappelen, selder, wortelen, uien, look, en kruiden. Dikwijls ook spek en Parmezaanse kaas... Daarmee kan ik improviseren en het winkelen overslaan als ik eens geen zin heb of een andere prioriteit zoals vandaag - ik zette mij belangeloos in voor het behoud van de leefwereld van onze woonwijk want projectontwikkelaars zijn meestal enkel uit op de winst... Ons gerecht voor 2 personen bevatte 7 minuten spaghetti (200g), 2 hele eieren geklutst, 50g geraspte Parmezaanse kaas, 150g blokjes rookspek (Aldi), zwarte peper, vleugje geraspte nootmuskaat, zout, een snuifje Espelettepeper (facultatief), klontje boter en gesnipperde rode ui. Terwijl de pasta al dente kookt, het spek bruin bakken in een droge antikleefpan, dan een klonte boter erbij en de ui daar mee in glazig stoven. Inmiddels ook de kaas en het ei mengen. Patsa afgieten en in een antikleefpan doen, spek en ui er door scheppen en dan het kaas-eimengsel er door roeren. Op smaak brengen met zout en de kruiden. Peterseliesnippers gaan er ook bij maar zijn facultatief. Snel opdienen in warme borden want koelt snel af. Wij koppelden er een Spaanse Toro rode wijn aan, een Puerta Adalia uit 2014, stevig, lekker en betaalbaar. Ik kreeg hem cadeau maar zocht hem op en hij is verkrijgbaar voor om en bij de 6€ per fles. Lekker geschenk!
|