Gisterenavond gegeten in restaurant 't Alternatief in Bornem o.a. een lekkere binnenspier (onglet) en de rest van het gezelschap smakelijke visbereidingen (lotte, kabeljauw). De witte huiswijn was ook uitstekend: niet té droog en met een lichte muskaattoets. Vandaag bestond onze dagschotel uit een flink gekruide kippenbout (45' in de oven op 180°C) en een roomsaus met rode paprika, sjalot, verse look, kastanjechampignons, zwarte peper, room een kruidenbouillonblokje en gesnipperde peterselie. De roomsaus had ik wat te veel gebonden met rouxkorrels maar de volgende keer kook ik ze beter even in tot ze licht gebonden is. Daarbij enkele kroketjes van mccain en een glaasje rood. Als apérootje genoot ik van een glas tomatensap: een Big Tom spiced tomato juice, mijn lievelingssapje dat juist op punt is gekruid zodat je het direct uit de ijskast en liefst zonder ijsblokjes puur kan drinken.
|