Gisteren wandelden we met ons 2 in Sluis en lunchen aldaar bij Bistro Bard'eau. Vriendelijk bediend geweest en lekker gegeten, niet goedkoop maar toch het geld waard: gerookte paling, ganzelever, wit-blauw côte à l'os, dame blanche en een kolonel beide met huisgemaakt ijs. De pinotage-shiraz wijn was ook meer dan OK. Vandaag niet veel tijd om te koken voor onze lunch en dan maar vlug naar Delhaize om inspiratie op te doen: een paar flinke stukken skrei gekocht (het seizoen daarvan is nu), Zeebrugse garnalen en zeekraal. De eerste 2 met 30% korting en niet in de snelle verkoop! De skrei werd gebakken in verse boter en met een smeuige aardappelpuree en de rest was dat er toch iets over... Van de overschot puree voor morgen aardappelkroketten gemaakt (verrijkt met een scheut mousseline) en een vis-garnalenslaatje voor deze avond of morgen (opgesmukt met overschot van de bieslookroom van eerder deze week, wat genipperde peterselie en een lepel mayonaise, de D+L met 30% olijfolie). Nu zit ik nog wat te genieten van een restje van de fles gewurtztraminer uit 1999 van onze Valentijnavond... Mager zullen we er niet van worden, maar naar het schijnt leven iets dikkere mensen wat langer en "iets" wordt verder niet gedefinieerd ;-) ...
|