Nog van alles te doen na onze reis... Terug thuis eerste werk één van mijn lievelingsgroenten klaarmaken: snijbonen. Ik braiseer ze met een ui, boter en een scheutje kippenbouillon en bindt de saus lichtjes met aardappelmeel. Kruiden met peper, een vleugje nootmuskaat en bonenkruidpoeder. Eventueel een ietsiepitsie suikersiroop. Zondag 17/3 gaan dineren met vrienden in Ninove (ik nam choucroute op zijn Oostenrijks klaargemaakt), maandag 18/3 met een vriendin lunchen in Brasserie De Lindekes in Wilrijk (de eerste asperges) waar ik een heerlijke Ierse Hereford zesrib opsmulde, dinsdag 19/3 thuis middeleeuws gekookt voor vrienden, woensdag 20/3 aspergesoep gemaakt van groene asperges en witte asperges bereid met peterseliesaus en hardgekookte eieren (foto). Voor het middeleeuws dineetje maakte ik Ypocras - Roffioelen van Vleesche - Soep van gebroken asperges en paddenstoelen - Kalfspoot met saffraanrijst, bioerwten, harde kaas en saffraan - frambozentrifle. Ik had het te druk en vergat foto's te maken :-(
|