Eén van de voordelen van gepensioneerd te zijn is dat alles kan en niets moet (behalve als "ze" ons ergens dringend nodig hebben). Vandaag was zo'n dag dat alles op een hoopje kwam: de herstelling van het vliegenraam van onze slaapkamer, reclame van party-snacks in Aldi, lakschade aan de auto en shoppen voor het eten van de komende dagen. Het was middag voor we het beseften en alhoewel de kalfstong staat te wachten in de koeling om klaargemaakt te worden waren we pas rond de middag klaar met winkelen en besloten we te lunchen bij de zoon in zwijndrecht. Grand Café Brasserie Brasseur is een heerlijk plaats, het zonnetje scheen maar het was te koud (amper 10°C) en te winderig om op het terras te zitten. De daglunch (@21€) bestond uit een vitello tonnato gevolgd door een stuk gefrituurde kabeljauw met een stamppot van prei en mousselinesaus (foto). Daarbij een St.Bernardus Abt en het was weer eens dik in orde: eten om niet te vergeten... Morgen maak ik het sausje van de "kalfstong met kappertjes" als volgt: 1 rode ui gesnipperd en glazig gestoofd in 25g verse boter, 3 dl bouillon van de tong gebonden met blanke rouxkorrels er bij, 3 eetlepels uitgelekte kappertjes op azijn, 1 dl room, verder op smaak brengen met peper en zout en eventueel een vleugje citroensap, de sneden tong er in opwarmen en het geheel afwerken met gehakte peterselie. Opdienen met aardappelpuree met verse boter, melk en fijngesneden lenteuitjes. We zien er weeral naar uit...
|