Gisteren onverwacht op pad gemoeten en dan maar van de nood een deugd gemaakt ien een wandelingetje gemaakt in Mechelen. Ons klassiek toertje is Bruul-Ijzeren leen en een stop op de markt. Een late, lichte lunch bij Den Beer, mooie kaart en meestal lekker eten. Voor mijn eega een toast met gebakken champignons en voor mezelf een salade Niçoise vergezeld van een Mechelse Hopsinjoor van brouwerij Het Anker. De Niçoise is salade met sla, knapperig gekookte prinsessenbonen, hardgekookt ei, partjes tomaat, rauwe (rode)ui, olijven (liefst zwarte), ansjovisreepjes, tonijn en een lekkere vinaigrette. Soms ook gekookte aardappelblokjes maar die zijn facultatief en brood is er ook lekker bij. Soms is de tonijn vers gebakken maar voor mij is witte tonijn uit blik op olijfolie de max. Ik gebruik dan die olie, samen met wat olie van de ansjovis voor de vinaigrette (olie, citroen, peper, zout, gehakte peterselie, mosterd en een vleugje suikersiroop). Bij gebrek aan een foto in Den Beer, een foto van een eigen versie die ik maakte in februari 2013.
|