Een tijdje geleden hadden we met zus en schoonbroer afgesproken om nog eens samen te gaan lunchen bijgevolg gingen we 2 dagen na elkaar uit eten. We waren al menigmaal te gast in restaurant De Poort van Cyriel gelegen op de Dries in Opdorp. Meestal gaan we als de narcissen in volle bloei staan, het plein is dan mooi en de plek herinnert ons aan onze ouders waarmee we elk jaar dat tripje op dat moment deden, pure nostalgie... Het eten is daar verzorgd, het interieur gezellig en de bediening goed. Sinds de witte kassa zijn de prijzen er met bijna een kwart gestegen, bijgevolg zijn in de à la carte de hoofdgerechten nu quasi allemaal boven de 30€ geprijsd. Het 3-gangen menu aan 48€ zag er aantrekkelijk uit, dus hebben we dat genomen en achteraf bleek dat het een uitstekende keuze was. Ik bestelde St.Jakobsvruchten-m’hamsa couscous–vadouvan–zoete punt paprika, Lamsbout-groene asperges–erwtjes & worteltjes–jus van thijm–gratin dauphinois, 4 kazen van ‘Van Tricht’-notenbrood–kweepeer. Op de kelderrestjes stond nog een El Goru, een stevige rode Jumilla van o.a. de monastrell en de syrah druif, 2 van mijn lievelingen en bovendien bracht die wijn voor ons ganse gezelschap de herinnering boven aan ons gezamelijk reisje naar Calpe vorig jaar waar we van diezelfde wijn konden genieten. Weer eens een gezellige, aangename dag, met dank aan onze warme familie.
|