De echtgenote eet graag groenten in een bechamelsaus al of niet op smaak gebracht met geraspte kaas (Mornay). Vandaag bloemkool met Mornaysaus gemaakt. Chipolata worst accordeert daar goed mee en een paar gestoomde vastkokende Charlotte aardappels. Ik kook de kleine bloemkool bijtgaar af in water met zout, maak de saus met volle melk en een vetarm kippenbouillonblokje, peper en nootmuskaat, bind ze met witte rouxkorrels, laat ze goed doorkoken en lat er dan de geraspte kaas in smelten. Vandaag had ik Leerdammer schilfers maar dat is bijlange niet zo lekker als de Gruyère die ik meestal gebruik maar niet voorradig was in de winkel. Vandaag als apéro een glas Big Tom, het lekkerste tomatensap dat ik ken, perfect gekruid en lichtjes pikant. Het is Amerikaans en er wordt beweerd dat er zo'n 20-tal kruiden gebruikt worden bij de bereiding ervan. Verkrijgbaar in 25cl (~1,45€ per flesje in Colruyt, Delhaize, AH) of in flessen van 75cl (~3.6€ drankgigant Beveren).
|