Fris en een briesje maar veel zon en witte wolken, dus fietstochtje... Rond 13h en bijna 3h onderweg geluncht op één van onze referentieplaatsen aan de IJzer. De Ark heeft een mooi terras en een vriendelijke bediening. Eén portie "goujonettes" (gepaneerde visreepjes @7.9€ voor ons 2) en daarna 2 x lamsnavarin (dagschotel @ 13€p.p.) een typisch lente-stoofpotje. De raapjes (navets), waaraan het recept zijn naam dankt, heb ik niet tegengekomen maar het geheel was lekker klaargemaakt. De dagschotels zijn daar altijd prima. Op mijn kookvuur pruttelt momenteel een Bolognesesausje met héél veel verse groenten (look, ui, groene selder, platte peterselie, wortel) en tomatenstukjes uit blik (Mutti). Op restaurant krijg je m.i. altijd te weinig groenten en bijgevolg moet ik dat één van de volgende dagen wat compenseren met iets wat dan al klaar staat en op een kwartiertje een heerlijke maaltijd kan geven.
|