Omdat het er 2 jaar geleden zo lekker was fietsten we tot in Middelkerke voor onze lunch. De setting van Fleur de Sel was nog dezelfde en de uitbaters nog altijd even vriendelijk en efficiënt. Een sympathiek koppel dat enkele jaren geleden zijn zaak op de dijk in Nieuwpoort overliet en koos voor een kleinschaliger restaurantje met iets meer dan 20 zitplaatsen dat ze perfect onder hun tweeën kunnen runnen, waar ze een quasi perfecte keuken serveren en niets te veel gevraagd is. Mij eega koos, als hoofdschotel (foto's), de dorade met witte en wilde asperges, aardappelpuree en mousselinesaus met Eau de Mer en vroeg met succes om de dorade te wisselen met een stuk kabeljauw. Voor mezelf de Agnus steak bleu-chaud (waaraan ik zo'n goede herinnering had) met handgesneden en in ossewit gebakken frietjes en een sublieme pepersaus (volgens de gastvrouw met een fine champagesaus als basis én met een vleugje porto). Spijtig dat bij mijn dessert de room in de Irish coffee zakte, anders was dit weer eens een perfecte ervaring geweest. Het is al lang vergeven...
|