Goede vrienden kwamen mee thuis eten na een gezamenlijke fietstocht. Om niet te lang in de keuken te staan had ik gisteren al een chili con carne voorbereid en ook nachos uit de oven met verscheidene sausjes (guacemole, salsa, kaas, zure room) en rode ui, maïskorrels en schijfjes Jalapeño als hapje vooraf. Deze morgen ook nog snel een tiramisu met speculoos en Bourbon whisky gemaakt, aardappels in de schil gekookt die ik dan in de oven kon steken en wat bieslookroom voorbereid (zure room, veel gesnipperde bieslook, peper en zout). Na een nachtje trekken is zo'n chili veel beter. Hij moet kruidig zijn (laurier, tijm, nootmuskaat, komijn, oregano, paprika, piment, peper, zout) maar niet té pikant en ik gebruik 2x meer groenten (ui, look, maïs, rode paprika, wortel, tomatenstukjes) dan vlees (rund-varkensgehakt). Het was weer eens een wreed gezellige en lekkere dag.
|