Naar Koksijde voor de braderij aldaar en onze dagelijkse wandeling. Niets gekocht maar wel uitstekend geluncht met het BIB-Gourmand menu @ 37€ p.p. in restaurant De Huifkar gelegen in de straat van de tram. Ze hebben er geen terras maar binnen is het modern en verzorgd ingericht en volledig airco hetgeen vandaag OK was met 26°C en redelijk vochtig buiten. Mijn eega koos uit het meerkeuzemenu de Noordzee garnalen met mousselinesaus, gepocheerd ei en puree als voorgerecht en ik de zeevruchtenrisotto met gebakken schelpen (messen, kokkels, bouchotmossels en witte venusschelpen). Daarna voor haar de gepocheerde kabeljauw op Koksijdse wijze (met Duglérésaus en groentjes) en voor mij de jonge duif uit Steenvoorde met seizoensgroenten. Bij het aperitief gratis een flinke portie rillettes met verse toastjes en opgelegde groene olijven van topkwaliteit. In feite waren alle ingrediënten van onze lunch van de beste kwaliteit en de bereidingen perfect (behalve dat op de Irish coffee, in de perfecte glazen en in 3 lagen, spijtig genoeg weer eens gesuikerde room was gespoten zodat die doorliep...). Maar dat was snel vergeven want de rest van de lunch was een aanrader. Ik eet graag duif en dit was de beste die ik ooit heb gegeten. Goede marchandise en perfect van cuisson: lage temperatuur voorgaring van afzonderlijk borst, bouten en vleugels en daarna alles perfect afgebakken zodat ook het vel krokant en perfect van smaak was de beenderen helemaal af te klieven. Ook de verse seizoensgroenten waren top: broccoli, bloemkool, snijbonen, erwtjes en wilde asperges, beetgaar en juist gekruid. Bruine fondssaus van goede kwaliteit.
|