Als ze er zijn dan moeten we ze minsten 1x klaarmaken: de boterboontjes. Zachter en minder "groen" van smaak. Voor de rest bereid ik ze identiek aan hun groene variant: gebraiseerd in eigen vocht met verse boter, gesnipperde ui, bonenkruidpoeder en kippenbouillon. Deze keer met een vleugje witte peperpoeder, kwestie van spikkeltjes te vermijden. Het stoofvocht lichtjes gebonden met een "timperke" (wat aardappelmeel opgelost in een scheut water) zodat elk boontje met wat saus bedekt is. Op het einde nog een sneetje verse boter erdoor roeren: beetgaar en sappig! Daarbij pureeaardappelen opgemaakt met uitgebakken, gezouten spekjes, fijngesneden pijpajuin, zwarte peper, zout, een scheut melk en nootmuskaat. De kleinzoon was bij ons te gast en vond het lekker dus missie geslaagd ;-) Noot: ik eet mijn portie boontjes meestal vermengd met een scheutje azijn erover, m.i. nog véél lekkerder! Extra noot: als er gele borden gebruikt zijn hebben we buiten op ons terras gegeten, eega's wet...
|