Er was nog heel wat over van de "gourmet" van gisteren dus vandaag al een eerste overschotje opgewerkt. De rest is vacuüm getrokken en in de diepvries gestoken. Voor de hamburgers was ik vertrokken van 4 klassieke hamburgers maar heb die wat gepimpt: 2 vermengd met Mexicaanse kruiden en zeer fijn gesnipperde zoete ui en 2 met curry en dito opgelegde gember. Ze dan per 2 in 3 verdeeld zodat ik uiteindelijk 3 Mexicaanse en 3 Indiase burgertjes had. De spiering had ik gemarineerd gekocht in Carrefour en die was prima voorbereid. Daarbij de overschot van het binnenste van de kropsla en de groene boontjes met gepekelde rode ui en een lekkere vinaigrette (gemixt: zoete ui, platte peterselie, arachideolie, gewone azijn, gewone D+L mosterd, vleugje suikersiroop, een scheutje water, peper en zout). Met frietjes was dit OK. Een glas zelfgemaakte sangria (ook van gisteren) paste er ook prima bij. Sangria: 1 fles Spaanse rode wijn, 5 cl sinaasappellikeur, 10 cl Spaanse brandy, suikersiroop volgens smaak, halve citroen en halve sinaasappel in schijven en dan in partjes, aanvullen ijsblokjes voor het opdienen. Best een dagje op voorhand maken.
|