Eén van onze goede vrienden is airco-specialist en wegens de klimaatopwarming en de toekomstige terugdraaiende teller waarbij men aanbeveelt de eigen productie van de zonnepanelen direct te verbruiken overwegen we een airco te plaatsen. Niet direct energie besparend maar dan toch quasi gratis airco op zonnige, (te) hete dagen... Reden genoeg om dat sympathiek koppel uit te nodigen voor een gezellig dineetje. Mijn eega wou graag vis en we bolden dan weer maar eens naar Hulst om die vers te halen. Tegelijk gerief voor de hapjes meegebracht: grijze ongepelde garnalen, gerookte zalm (met bieslookroom), gerookte paling (met mierikswortelroom) en maatjes (met wakamé). Als voorgerecht mosselen met tomaat en look zo bereid dat er ook een lekker soepje bij ontstond. Als hoofdgerecht een (te) flink uit de kluiten gewassen gebakken blok tonijn, gesneden uit een stuk rug van 2kg opgediend met een aardappelpuree opgemaakt met rode paprika's en een sabayon met groene peper (zie blog 20080514). Met zeekraal als groente een goede combinatie. Voor de puree werd naast geplette aardappelen en gegrilde, ontvelde en gemixte paprika (olijfolie, pimenton de la vera, chipotlepoeder, zacht paprikapoeder, look, zout) er op het einde, voor het uitzicht en de crunch, blokjes van de voorbereide paprika en zoete ui onder gemengd. Eigen recept en een aanrader.
|