Ik kon de mooie Praagse schnitzel zo maar niet laten liggen in onze Spar. Ik nam er ook krokante sojascheuten, sluimererwten en verse frambozen mee aan aantrekkelijke prijzen. Steevast wordt bij ons de schnitzel met erwtjes en kruidenboter bereid. Toen bleek dat ik vandaag wat (diepvries)erwtjes te kort kwam sprak ik een deel van de verse sluimererwten aan, toch te veel om met veel andere groenten in een (toekomstige) Oosterse wok met kip te doen. Die combinatie samen gaar gestoofd gaf een uitstekend resultaat. Morgen wordt het zo goed weer dat ik nog niet weet of we aan die wok gaan toekomen maar in ieder geval kunnen daar geen dagen over gaan. Ik kocht onze kruidenboter in Lidl maar de eega verkiest de homemade versie met gezouten boter van Marc Guiselin uit de Aldi en verse kruiden (tijm, rozemarijn, salie, oregano) uit onze "tuin". Die staat er nu echter een beetje te winters bij...
|