De rozentuin van Coloma toont de roos in al haar aspecten. Primitieve roosjes, rechtstreekse afstammelingen van de oerrozen? Veredelde rozen, producten van groene spitstechnologie. Simple, koppige bloempjes dagen de bezoeker uit om hun vluchtige geurtjes op te vangen. Forse uitbundige bloemen verspreiden uitdagend hun parfum. In de tuin groeien rozen dicht van bij ons, naast rozen uit verre landen. Uit 25 landen komen ze meer dan 3000 rozenvariëteiten goed voor 300.000 bloeiende rozen. Ze staan allemaal in deze rozentuin op wereldschaal.
Waar vindt u al dit moois .?
De rozentuin van Coloma ligt in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. De belangrijkste toegangswegen zijn de
J. Depauwstraat en de E. Rooselaersstraat.
De tuin is open van 15 mei tot 30 oktober, van 10 tot 20 uur. Gesloten op maandag.
Samensmelting van de warmte van het woord en beeld
Op onze maigroep fotografie van senniorennet zag ik deze mooie samensmelting van woord en beeld. Met toelating van beide auteurs deze foto's van het soldatenkerkhof van Lommel (Den Gerard) en de woorden van bezinning (Anton1951)
Als ik naar de eerste foto kijk, dan zie ik geen kruisen maar soldaten die precies achter en naast elkaar in de houding staan. Ze wachten, zonder op of om te kijken, want er is geen ander doel dan waarvoor ze het uniform dragen. Er is geen weg terug en ze kijken tegelijk in diezelfde richting; waar ze niets anders dan onzekerheid ontwaren. De stilte van het hof waar ze nu liggen is een andere dan die er was na het gebulder van kanonvuur en granaten. Het is een stilte die ons allemaal nog stiller laat worden. De stilte van gevoelens. De foto toont mooie kleuren die hier voor mij symbool staan van hoe hun leven zou zijn verlopen als ze niet waren gesneuveld. Ik heb diverse foto's van kerkhoven gezien, maar deze zette mij aan tot deze woorden van bezinning.
Anton1951
Het Duits kerkhof te Lommel is de rustplaats voor bijna 40.000 Duitse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelden op Belgisch grondgebied. Ook liggen er 541 Duitse soldaten begraven, gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog en overgebracht uit Leopoldsburg.
De Libreria Piccolomini een kleine bibliotheek bereikbaar vanuit de duomo van Siena. Het interieur bestaat uit prachtige fresco's van Barnadino Pinturicchio en een prachtige collectie oude religieuze boeken
St-Michele in Foro te Lucca, deze prachtige kerk heeft kleine loggia's, zuilengangen op haar gevel. Boven een rij van zeven blinde bogen verheffen zich vier kleine dwerggalerijen, twee over de hele breedte van de gevel en de twee bovenste enkel boven het middenstuk. Bijzonder mooi is de decoratie van deze pilaartjes elk met verschillende motieven en afwisselende kleuren. Boven de pilaartjes bevinden er zich hoofdjes, zoals die van Garibaldi en Cavour, deze zijn wel toegvoegd na een restauratie in de 19de eeuw. Bovenaan het beeld van de aartsengel Michaël.
Het herdenkingsmonument van de cholera epidemies te Leuven
Leuven heeft in de negentiende eeuw enkele zwarte jaren gekend tengevolge van een viertal cholera epidemiën. Deze braken uit in de jaren 1832-33, 1849 en 1866 dit ten gevolge van de ellendige toestand van de arbeidersklasse. Deze woonde in de negentiende eeuw in talloze achterbuurten, gangen genoemd te Leuven. Deze leefomstadigheden zijn heden ten dage nog moeilijk te begrijpen. In deze periode was het verschil tussen rijk en arm duidelijk te merken, de gegoede burgerij woonde in prachtige herenhuizen waar de rest van de bevolking in kroten leefde of zelfs in verblijfshuizen waar men voor enkele centen al zittende overliggend op een zeel moest slapen dat van de ene muur naar de andere was gespannen.
De sanitaire voorzieningen waren ofwel onbestaande of minimaal. Een paar toiletten voor een ganse straat waar het natuurlijk file was en waterleiding was in deze tijden nog niet aangelegd.
Hier kwamen dan nog verschillende misoogsten bovenop waardoor de prijzen enorm stegen en de rijken nog rijker werden door de woekerwinsten.
Lippen dwalen in zachtheid van fluwelen kusjes over mn huid waar poriën huiverend de geur van liefde loslaat. Ogen aanschouwen naaktheid door vingers gestreeld die gevoelig, de snaar bespelen met liefde door jou gestemd in extase drijvend op roze wolken waar hemel en aarde samenvloeien onder een sonnet van engelenkoor die tedere beloftes als Kiemend zaad in hartsverlangen achterlaat
Waterspuwer van Marsje Mooi donker gehouden foto van een muur met waterspuwer. de waterspuwer juist op het sterkste punt in de foto, de muur prachtig met de oude stenen en planten hier en daar speelt een zacht licht op bladeren, een plezier om naar te kijken
Ik ben Mars, en gebruik soms ook wel de schuilnaam marsje.
Ik ben een man en woon in Leuven (Belgie) en mijn beroep is steeds tot uw dienst.
Ik ben geboren op 01/01/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fotografie, geschiedenis.
Deze blog heb ik opgezet wegens mijn belanstelling in Leuven en haar geschiedenis.