Dwarsligger
Inhoud blog
  • Arrogante onverschilligheid bij de overheid
  • Provocaties en leugens regeren...
  • Als schapen midden een massa grote en kleine ezels...
  • Ook mooie vakanties eindigen...
  • Ze dronken een glas, pisten een plas en alles bleef zoals het was....

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Handleiding voor stoethaspels
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baas in het eigen 'œkremmelkot'


     

    Iedereen schrok zich rot toen Frankrijk en Nederland de Europese grondwet afwezen in een referendum. De Belgische regering wilde dan maar liever geen gezichtsverlies lijden, dus organiseerde men bij ons geen referendum.

     

    Trouwens over wat zouden we moeten beslissen, geen kat die weet wat de Europese grondwet werkelijk inhoudt, want onze politici zorgen er wel voor dit vooral niet in begrijpelijke woorden uit te leggen!

     

    Tja, waarom lijkt het eigenlijk zo moeilijk om de Europese idee te verkopen? Op deze vraag is geen eenvoudig antwoord te geven, want politici zeggen niet wat ze denken, noch denken ze wat ze zeggen.

     

    De oorverdovende stilte rond de Europese grondwet is typisch. De betekenis wordt op vakkundige wijze gesmoord door lege clichés, zodat de politici hun slag thuis halen: ze houden de macht in eigen handen, ze willen vooral geen Europese controle! België is misschien niet de slechtste leerling van de klas, maar we zijn toch al dikwijls op de vingers getikt voor het niet toepassen van de Europese (consument beschermende)  regels…

     

    We vinden wel partijvoorzitters en een kandidaat eerste ministers bereid publiekelijk de zotskap (baard) te dragen bij een stelletje, smakeloze “fake” travestieten, maar we hebben tot op de dag van vandaag -- in de partijprogramma’s --  geen zinnig woord gehoord over een Europese toekomst voor onze kinderen, ook niet in de hoofdstad van Europa.

     

    Voor mensen uit de marketing lijkt het overigens niet zo moeilijk om het concept “Europa” te verkopen, want iedereen hoopt er beter van te worden en iedereen wil er wonen. Simpel toch, meneer Slangen...

     

    Politici zeggen wel dat Europa goed voor ons is, maar - zoals gezegd - vrezen ze (al dan niet stiekem) de macht te moeten delen. Een beetje zoals de Britten, ze willen er wel maximaal van profiteren, maar zeker niemand laten raken aan hun “recht” te doen wat ze willen… Wie zei ook weer zoiets als “perfide Albion”?

     

    Met andere woorden, profiteren ja, maar zeker niet zijn macht delen. Niets nieuws onder de zon dus, want ook Julius Caesar zei ooit, liever de eerste man in een dorp te willen zijn dan de tweede man te Rome…

     

    Uw toegewijde

     

    Erwan

     

     

     

     

    22-03-2007, 16:21 geschreven door Ragnar

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    21-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is maar hoe je het bekijkt...



    Ik heb altijd gedacht dat het bestuur van ons land een ernstige zaak is. Fout! Wellicht ligt het aan mijn opleiding of opvoeding, en ben ik misschien onvoldoende aangepast aan de moderne manier van denken waar alles vooral "cool" moet zijn.

    "Cool"... Wat betekent dat eigenlijk voor onze politici? Betekent dat we een voorzitter van een partij en een kandidaat eerste minister willen zien als mislukte prinsencarnaval, in een show met een paar omhoog gevallen travestieten?  En, heb je kunnen genieten van de vlaggetjes zwaaiende Jean Marie? Is dat humor? Is dat noodzakelijk om in aanmerking te komen als bestuurder van dit landje?

    Nou moe, als dat "het" niveau is, dan verwondert mij niks meer. Dan moet Agusta en de Atoma-schriftjes ook maar kunnen, want dat zal wellicht ook "cool" zijn! Toch blijft het mij storen dat "mijn" overheid niet in staat is om de 28 moorden van Nijvel op te lossen, noch de verantwoordelijken aan te duiden voor de moord op een politicus (Cools)... 't Is om je kriek te lachen van miserie, maar ja, elke democratie krijgt de leiders die ze zelf gekozen hebben. Of niet soms?

    't Is tijd dat de "spindokters" van de heren hun huiswerk maken, hun rekening is anders hoog genoeg voor de gepresenteerde onzin. Griezelig vind ik die travestietenshow met politici!

    Uw toegenegen Erwan

    21-03-2007, 12:02 geschreven door Ragnar

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telenet en Belgacom één pot nat?


     

    Dat Japan het land van elektronische innovatie blijft, wordt soms wel eens betwijfeld, maar de feiten liggen anders. Japan blijkt koploper te blijven op het gebied van mobiel internet.

     

    Onze telecom-aanbieders moeten luisteren naar de internetgebruiker… SMS is mooi, maar onze GSM’s zijn nu niet bepaald aangepast aan het intensief gebruik op het internet. In Japan gebruikt al meer dan de helft van de mensen hun mobiele telefoon om ook te surfen, en dat is een trend war men niet naast mag kijken!

     

    Ik heb nooit geloofd in het gebruik van de GSM als speeltje, maar ondertussen kan elke waarnemer zien, dat de GSM een zeer dominante plaats inneemt, en dat steeds meer mensen geen normaal telefoonabonnement meer nemen. Het is ook een feit dat de vaste verbindingen in landen zoals Frankrijk zwaar onder druk komen te staan. Meer nog,  ze moeten hun prijzen verhogen om uit de rode cijfers te blijven!

     

    Veel mensen zien niet in dat internet op de telefoon een meerwaarde biedt. Het gebruik van sms blijft echter wel uiterst populair. Maar nu zien producenten dat modische modelwisselingen niet altijd brengen wat de marketing er van verwacht.

     

    Meer gebruikscreativiteit is echter wel gewenst. Bovendien is een betere training van het verkoopkanaal een noodzaak, want de handleidingen voor het gebruik blijven een ergernis. Kinderen bewijzen dat overigens, want ze lezen nooit (zelden) de handleiding, maar werken intuïtief. En, ook dat is een tip!

     

    Teveel aanbieders geloven dat hun nieuwe producten een fors bedrag meer mogen kosten, en, dat de mensen niet meer kunnen rekenen. Het aantal klachten bij consumentenverenigingen blijft stijgen en het kostenplaatje voor de geleverde diensten eveneens. We vragen redelijke en veilige tariefpakketten, zodat we duidelijk weten wat het maandelijks zal kosten…

     

    Uw toegewijde Erwan

    19-03-2007, 11:51 geschreven door Ragnar

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leren is een vak (sic)...

    Een bezoek aan een volkscafé is altijd pure ontspanning. Want, de humor die je er tegen komt, is echt en kruipt soms onder de huid.

    Je komt er bijvoorbeeld mensen tegen die zich ergeren over bepaalde scholen waar men zogezegd gratis onderwijs geeft, maar waar men ongeneerd "bewakingsgeld" vraagt voor een extra "suveillante" opdat hun reguliere leraars naar een vervolmakingscursus zouden kunnen gaan. 

    Een toogcollega, zuchtte en zei: "Weet je, meneer, de wereld verandert, dat is zo, maar van dag tot dag merk je dat niet. Vroeger was het wellicht niet eens zoveel beter, maar het was allemaal gemakkelijker te begrijpen..." Na een pauze en een ferme teug ging hij door: "De juffen van de kleuterklas, dat zijn nog de enige echte. De kleuterleidsters leren kinderen... Maar, de leraas van de 'grote school' onderwijzen hoogstens een vak..."

    17-03-2007, 19:07 geschreven door Ragnar

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek en paradox

    Er zijn onnoemelijk veel boeken geschreven, en een paar waren zo belangrijk dat ze de loop van de geschiedenis zouden veranderd hebben... Jammer genoeg zet wijsheid op papier weinig zoden aan de dijk, dus verandert onze maatschappij vooral door omstandigheden die we als simpele burgers niet kunnen controleren...

    Niemand twijfelt er aan dat we weerloos staan tegenover veel vormen van natuurgeweld.  Maar waarom blijven we weerloos ondergaan wat politiek dwazen bekokstoven?  Wat doen we tegen de mensen "die het goed met ons menen" en fanatiek blijven verkondigen dat de totale vrije markt de armoede in de wereld zal overwinnen...

    Zeker is dat de geschiedenis bewijst dat gevaarlijke idioten de wereld wel degelijk kunnen veranderen, bedenk maar eens wat een Hitler, een Stalin of een Bush de mensen aandoen of aandeden... Gelukkig zijn onze politici niet van dat formaat, misschien zijn het niet meer dan een stelletje ergerlijk-dwaze koorknapen (of "babes")...
     
    Door het fenomeen van de "gewenning" ligt niemand nog wakker van de politieke absurditeit waarmee we dagelijks geconfronteerd worden, en die o.a. beschreven worden in het nationale "Blunderoek"... Niemand voelt zich aansprakelijk voor die gedocumenteerde miskleunen. En, hoewel we in België meer ministers per hoofd van de bevolking hebben dan in welk land ook, is niemand verantwoordelijk. Ook internationaal grenst de politieke absurditeit aan het onwaarschijnlijke, zoals een artikel in Nieuwsklikker van de Standaard aantoont:

    De Zwitserse professor Fritz Stoeckli en de Amerikaanse professor Mitchel Feigenbaum hebben afstand gedaan van hun doctoraatstitel honoris causa van de Koninklijke Militaire School (KMS). Die zou hen volgende week donderdag worden uitgereikt. De professoren gaven hun beslissing eind februari te kennen nadat minister van Defensie André Flahaut de uitreiking had aangekondigd van dezelfde titel aan de Congolese president Joseph Kabila. Dat was een controversiële beslissing, die intussen het onderwerp uitmaakt van een ,,nieuw onderzoek''.

    ,,Omwille van de controverse rond de persoon van Kabila en uit solidariteit met de professoren van de KMS die niet geconsulteerd zijn in dat verband, nemen de professoren Mitchell J. Feigenbaum (Rockefeller University, New York) en Fritz Stoeckli (Universiteit van Neuchâtel, Zwitserland) afstand van hun doctoraatstitels honoris causa, die hen officieel uitgereikt zouden worden op 19 maart in Brussel'', zo staat te lezen op de website van de universiteit van Neuchâtel.

    ,,Hun gezamenlijke beslissing werd doorgegeven aan de rector magnificus van de KMS, luitenant Michel Singelé'', voegt de Zwitserse universiteit eraan toe.
    De aankondiging van de titeluitreiking is ook van de website van de Militaire Academie verdwenen.

    Volgens een proces-verbaal van een vergadering van de Raad van Bestuur van de KMS is het minister Flahaut die aan generaal Singelé de uitreiking van de doctoraatstitel voor president Kabila had voorgesteld. De uitreiking zou volgen op de titels die overhandigd werden aan voormalig Europees commissaris Philippe Busquin in 2005, en aan de Franse minister van Defensie Michèle Alliot-Marie in 2006. (
    rbo)

    Maar gelukkig kunnen we minister Flahaut troosten met een paradox die ontsproot uit het machiavellistische brein van Matthijs van Boxsel: Wie is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen? Nou ja, zeker onze politici niet!

    Met naastenliefde en "respect"

    Uw onderdanigheid

    Erwan

    16-03-2007, 18:45 geschreven door Ragnar

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 05/05-11/05 2008
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!