Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (558)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (68)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    02-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergeten pakje
    Kerst en Nieuwjaar zijn voorbij en nu zie ik hier toch nog wel een pakje liggen onder de Kerstboom zeker. Een vierkante doos met mooi geschenkpapier en de bijhorende strik. Niet dat de geschenkendoos iets speciaals is, maar het is vooral het feit dat de doos is blijven staan dat mijn aandacht trekt. Nog straffer is dat ik de doos er niet zelf heb gezet en mijn wederhelft ook van niets weet..

    Persoonlijk mag van mij die doos blijven liggen maar omdat we er de herkomst niet van kennen, word ik wel even curieus.
    Ik loop er langs en kijk die doos aan en af en toe blijf ik voor de kerstboom staan met de vraag of ik nu zat was toen ik ze kocht en of dat ik misschien wel aan geheugenverlies lijd?.
    Na enige tijd ga ik gehurkt voor de boom zitten en neem de doos in handen. Het is geen grote maar ook geen kleine doos en afgaande op de grootte van de doos vind ik dat ze zeer licht weegt. Het lijkt wel of de doos leeg is.. Ik kijk of ze wel gesloten is  en dat is ze ook. Misschien wil iemand mij een poets bakken door hier een lege doos onder mijn boom te zetten?.
    Als ik terug ga rechtstaan, heb ik de doos nog steeds vast en bekijk ze van onder tot boven. Het papier is veelkleurig ja, zelfs als er niets zou inzitten dan maakt de verpakking al veel goed. Mijn nieuwsgierigheid neemt toe en ik trek naar de keuken om een mes te halen waarmee ik de plakband kan doorsnijden. Voorzichtig breng ik de punt van het mes naar het deksel toe en snijd aan de vier zijden de tape door. Het mes gaat terug naar de keuken en met de doos op de knieën ga ik in de zetel zitten. Het is even wringen om het deksel los te krijgen en voorzichtig til ik het naar boven om het naast mij in de zetel te zetten.

    " Wat is dat voor iets?"

     Stil en bijna ademloos kijk ik in de doos. Ze lijkt eerst leeg maar hoe dieper mijn blik naar de bodem kijkt hoe meer ik zelf in de leegte van de doos lijk te verdwijnen.
    Hoewel de doos leeg is, zie ik de namen van verschillende mensen opduiken. Mijn ma, mijn pa, mijn grootouders en nog zoveel anderen die ook zijn heengegaan, zie ik voor mijn ogen voorbijgaan, gevolgd door een pak herinneringen.


    In stilte verzink ik in gedachten en hoe dieper ik zink hoe meer herinneringen ik op de bodem van de lege doos vind.
    Ik zie mijn ma naast mijn wieg staan en later naast mijn bed toen ik ziek was en iets verder in de doos staat ze dan weer te lachen met mijn onnozel gedoe.
    Af en toe wisselt het beeld als in een film en op zeker moment zie ik mij op de schoot van mijn grootvader zitten. Hij neemt mij mee naar de vinkenzetting en daar duwt hij zijn vinger tegen zijn lippen en zegt " sssssttttt " om mij er op te wijzen dat ik stil moet zijn. Ik zie zijn ruwe handen van het zware werk en ik zie het bonzen van zijn hart alsof hij nog echt in leven is.

    Hoe meer ik naar de herinneringen kijk hoe meer de bodem van de doos bevochtigd wordt door mijn tranen. Tussen de vier wanden van de lege doos zie ik al diegenen waar ik zo van hield, de mens maar ook de natuur en de herinneringen van mijn landelijk dorp en omstreken.
    Ik wandel in alle rust rond in mijn lege doos en vind het een prachtig geschenk. Nooit heb ik gedacht dat een lege doos zoveel te bieden had!

    Langzaam onttrek ik mij aan al de herinneringen en besef dat de doos veel meer te bieden heeft dan de doodgewone tastbare geschenken. In feite kan die doos door iedereen geopend worden en kan iedereen de herinneringen ophalen als hij het wil.

    Ik plaats het deksel terug op de doos en geef ze een goed zichtbare plaats waar ik ze steeds kan vinden. Over een paar dagen breken we de kerstboom af, maar de doos vol herinneringen zal wel ergens anders een plaatsje vinden.
    In feite vind ik het één van de mooiste geschenken die ik ooit gekregen heb, gewoon een doodgewone lege doos waar ik zelf de waarde kan uithalen. Een schat aan herinneringen om ze af en toe terug tot leven te wekken. Even reizen naar een wereld waar mensen te vroeg vertrekken. Even denken dat het niet meer moet zijn en dat het mooiste geschenk soms ontastbaar is.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (20)

    14-03-2012
    Louis Vuitton handbags
    President Obama Louis Vuitton pledged on Louis Vuitton Store Tuesday that Louis Vuitton Sunglasses a thorough investigation Louis Vuitton would be conducted Louis Vuitton Purses into the bloody Cheap Louis Vuitton rampage by an Louis Vuitton handbags American soldier Louis Vuitton handbags in Afghanistan. Louis Vuitton Outlet The United States Louis Vuitton takes this asLouis Vuitton Purses seriously as Louis Vuitton Store if this Louis Vuitton Outlet was our Louis Vuitton own citizens Louis Vuitton Outlet and our own Louis Vuitton Purses children who Louis Vuitton were murdered, Louis Vuitton handbags Mr. Obama said, Louis Vuitton in his first Louis Vuitton Purses public remarks Louis Vuitton Purses since the shooting Louis Vuittontook place on Sunday. He said he was heartbroken by the loss of innocent life, calling it outrageous and unacceptable. Its not who we are as a country, and it does not represent our military, he added.

    14-03-2012 om 03:49 geschreven door Louis Vuitton handbags


    03-01-2012
    Foei

    Meisje je hebt me aan het huilen gekregen met je lege doos, ik heb er geen gekregen met de kerst maar toen ik je verhaal las kwamen de herinneringen bij mij ook opzetten en kreeg ik het even te kwaad, prachtig geschreven wel, aan jou is een auteur verloren gegaan

    03-01-2012 om 19:16 geschreven door Myette


    Lieve groetjes vanwege Nikki
    Wat is dit mooi geschreven over de lege doos,
    ben er even stil van
    ik bewaar hier ook een kostbaar doosje
    Image and video hosting by TinyPic 
    In dit kleine doosje .
     Geen zilver en geen goud.
     Het is veel kostbarder.
     Omdat ik van je hou.
    Het allerdierbaaster.
     Wat ik jou kan geven.
     M'n oprechte vriendschap.
     Voor de rest van mijn leven
    Nikki

    03-01-2012 om 17:03 geschreven door nikki


    en ik heb een potje voor

    IK HEB EEN POTJE VOOR GELUK
    EN TELKENS ER IETS GEBEURT DAT OP GELUK GELIJKT
    OF ZELFS MAAR OP TEVREDENHEID
    MAAK IK MET VEEL LAWAAI HET POTJE OPEN EN WEER DICHT
    ZODAT MIJN gelukjes KUNNEN DIENEN ALS TEGENGEWICHT voor de mindere dagen

    bedankt voor jou vertrouwen nancy

    03-01-2012 om 15:28 geschreven door ani


    mooi verwoord !
    Er is een schrijfster aan je voorbij gegaan, je moet alles bundelen wat je schrijft en het zo bewaren.  Zelf heb ik een hele tijd ook veel gedichten geschreven, sommige waren maar rijmelarij maar andere die hadden echt een mooie stijl en inhoud.  Alles is in een map verdwenen en als ik behoefte heb dan ga ik nog wel eens lezen.  Ook heb ik er al enkele gebruikt om op mijn blog te zetten als ik eens geen inspiratie had.  Maar dit is zo mooi verteld, je hebt een fijne schrijfstijl en ik kom wel vaak eens terug om te lezen, beloofd.  Nu ga ik mijn eigen doos opzoeken, ze is de laatste dagen al heel vaak open geweest . . . . . !
    Een fijn 2012 en tot een volgende keer.

    03-01-2012 om 13:16 geschreven door Chrisje


    Heel mooi
    Zelf bewaar ook ik zo een doosje en het zal ook in 2012 gevuld worden met goede en minder goede dingen, met mensen met waarden en woorden, met mensen die zomaar terug in het leven kwamen ... Alle goeds vooe jou!
    maartensleutel.gif

    03-01-2012 om 11:03 geschreven door maarten


    Het vergeten pakje
    Heel mooi en ontroerend. Hebben we niet allen ergens een doosje liggen waar we het beste in bewaren, maar waar ook minder goede herinneringen zijn opgeborgen. Ik denk dat het doosje van 2012 ook met deze dingen zal gevuld worden. Toch hoop ik het beste voor jullie!.
    maartensleutel.gif

    03-01-2012 om 11:00 geschreven door maarten


    Hallo mateke

    ik wens je een mooie dag toe
    ondanks het weertje dat ze voorspellen
    yes lekker blogweertje
    ik had water in de pombak om de keuken een sopje te geven ...maar ik heb de stop eruit getrokken ...er zal morgen nog wel water zijn zeker
     

    Image and video hosting by TinyPic 

    Het was fijn om hier te zijn
    met een warme groeten en een dikke knuf
    hier achter laten voor jou
    ben ik er weer vandoor
    .

    03-01-2012 om 09:55 geschreven door Jeske


    Een kostelijke doos



    .

    03-01-2012 om 08:34 geschreven door Design lover


    Lieve groetjes

    03-01-2012 om 08:34 geschreven door Design lover


    ...
    No comment...mijn ogen tranen,en in mijn keel zit een prop...je bent gewoon een schat Natoken!

    03-01-2012 om 07:59 geschreven door lipske


    Een lege doos
    gevuld met herinneringen, dan moet je niet vragen hoe leeg die is! Je ziet maar wat je wil zien  zien, en dat is weeral het bewijs daarvoor.
    Knuffel voor een gezond en heerlijk jaar.
    Michelly

    03-01-2012 om 00:10 geschreven door Michelly


    02-01-2012
    Groeten van Fjak@,
    Een lege doos kan veel doen he Natoken, ik zit hier nu met een krop in mijn keel.
    Nu heb ik zelf ook al lege doosjes kado gedaan, om het roken af te leren. Ik zelf rook niet maar er zijn vrienden van mij die het maar niet kunnen laten. Dus geef ik hun een mooi versierde  lege doos . Telkens ze een sigaret willen roken hebben ze de keus ze oproken en hun longen nog wat naar de knoppen doen of ze in het lege doosje leggen en van uit het doosje wordt hun een kusje gegeven bravo voor je karakter.Hierbij moeten ze dan zien dat het doosje vol geraakt, maar telkens ze toch niet kunnen weerstaan moeten ze een sigaret uit het doosje pakken.Wel het heeft al geholpen ,niet bij allemaal hoor maar de enkelingen die ik zo al geholpen heb blijven hun nu gevuld doosje houden voor de altijd moeilijke momenten maar de meeste nemen er dan toch geen uit.
    Nu jou doosje gaat over iets heel anders en zoals altijd mooi geschreven.
    En onze Pucky is een schat hij kan uren alleen spelen met zijn speeltjes hij sleurt ze overal mee naartoe.
    Kusje en ook een likje van Fjak@ en Pucky

    02-01-2012 om 17:59 geschreven door Fjak@


    Verdomme dat is den 2 keer dat ik hier zit te bleiten na de noen mateke !

    Eerst met diene film op vitaya   
    en nu met dit prachtig schrijven onver je volle doos vo mooie herineringen ..en dan peins ik wordt de mijne strakjes ook weerbij gevuld ...


    Image and video hosting by TinyPic

    Hopelijk weer
    een onder elkander gezellig blogjaartje 
    ik geniet altijd
     van dit mooie blogje van jou hier
    Bedankt voor de lieve nieuwjaarswensen
    Heel veel liefs dikke knuffel xxx 
     

    02-01-2012 om 15:36 geschreven door Jeske


    ..
    Je lieve schat, je bedoelt zeker "die" doos. De doos die jij alleen ziet liggen. Die iedereen onder zijn kerstboom heeft liggen, maar niet iedereen die doos ziet.
    Zie je..., het is een gave die niet iedereen bezit. Niet alleen de doos zien, maar er ook nog zo veel in vinden, in die lege doos. Voor zo iemand als jij is de doos vol.
    Kuskes.

    02-01-2012 om 15:35 geschreven door Ludovikus


    Dit is toch heel bijzonder lieve Natoken
    Image and video hosting by TinyPic
    Die doos krijgt zeker een heel mooi plekje, kijk nog es goed...er zullen ook veel kusjes inzitten..voor elke sombere dag wel één lieverd.Ik wens je een gezegend en gezond 2012 toe..veel liefs en een dikke knuffel van Rozemarijn.xx

    02-01-2012 om 15:22 geschreven door roze


    mooi verhaal over de lege doos....begon me toch al de vraag te stellen in het begin wat je echt gedronken had Natoken
     

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

     Het grootste geschenk dat je iemand kunt geven is oprechte aandacht !


     
    fischenallgau.jpg
     

    02-01-2012 om 13:58 geschreven door Amor Fati


    Dag Natoken
    Dat is een hele mooie.


    Lieve groetjes
    en een knufje (ik heb er nog een heleboel over)



    1181zzt.jpg

    02-01-2012 om 13:23 geschreven door Loewiesa


    dag natoken
    vooreerst,mijn beste wensen voor 2012,dat al je wensen mogen uitkomen.een heel mooi verhaal van je lege doos.ik heb het met plezier gelezen.
    een fijne start van de nieuwe week 

    02-01-2012 om 11:31 geschreven door dolfijntje


    Fijne start van de eerste week van het nieuwe jaar ...



    imagespv.jpg
    Photobucket

    02-01-2012 om 06:14 geschreven door Gita









    Laatste commentaren
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Dat was genieten
  • ja ik zag het huis ook , mooi ! en laat mi lopen langst de strate is een van mijn favorieten (ani)
        op Dat was genieten
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op Dat was genieten
  • Het huis (Maarten)
        op Dat was genieten
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Dat was genieten
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op Dat was genieten
  • Dag Nancy ja het kost geld veel geld tegenwoordig van mij had de frank mogen blijven (Roosje)
        op Goed nadenken voor wie je kiest!!!
  • Klopt gelijk 'n bus, Natoken. 161 fr. voor 'n Duvel ....? (eddy meuris)
        op Goed nadenken voor wie je kiest!!!
  • . . . (Chris)
        op Goed nadenken voor wie je kiest!!!
  • Ook ik was blij met deze verbeten oerwinning! (Maarten)
        op Dan toch...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!