Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (558)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een zucht( mensenleven) of een knal( vooruitgang)...ook dat is evolutie
    Horen jullie dat ook die STILTE hier?
    Vandaag is onze vakantie begonnen alleen nog goed weer... Gisteren viel er hier zo maar eventjes 33l regen!! Maar daar zal ik het niet over hebben of we worden er nog allemaal depri van!
    Waarover dan wel?
    Wanneer de kleinkinderen hier zijn dan spelen ze met echt en authentiek speelgoed zoals , mens erger je niet, bingo, stratego, monopolie, ganzenspel een springtouw, er ligt hier zelfs een tol en wordt door de jongens gesmaakt en allerlei educatieve spelletjes van Ravensburger uit de tijd van onze kinderen en .. alles blijkt een succes te zijn na al dat elektronisch  of batterijen gestuurd en computer gedoe bij hen thuis. Zoals in het gewone leven is er ook in de kinderwereld veel veranderd en dan ga ik even aan het denken ( dat deugd nooit zegt mijn halfbedde dan  want meestal volgt er dan een job voor hem!! haha)..
    Voilà was dit een intro of niet?


    Onbegrijpelijk dat er ooit een leven was zonder de computer , een leven zonder koelkast of zonder telefoon en GSM. Ik heb het allemaal nog meegemaakt, ik heb veel apparaten zien komen en soms ook weer zien gaan, want ik stam nog uit de tijd van paard en kar, de tijd van de voddenman, de tijd van straatventers, de tijd van....

    Ik heb nog de tijd gekend dat de was gekookt werd in grote tobben en met de hand gespoeld en uitgewrongen . Daarna volgde de eerste  wasmachine, de centrifuge die later kwam was toch wel erg handig en nog later de wasserij.
    Ik moet zo'n jaar of 10 geweest zijn toen mijn grootouders een tv hadden, een zwart/wit tv natuurlijk, want kleur bestond nog niet. Omdat we naast de deur woonden, mocht ik af en toe gaan kijken. Een paar jaar later hadden we thuis dan zelf TV. Kinderprogramma's waren er nog nauwelijks, alleen op woensdag en zaterdag in de vooravond
    . De rest van de dag was er geen tv, hooguit een testbeeld en er was maar 1 zender. Voor de zender begon, klonken er altijd een paar herkenningstonen . Het scherm was zo'n 40 op 40 denk ik. Nu zijn er tv's op bioscoopformaat, plat tegen de muur etc. en de hele dag is er wel iets te zien op heel veel zenders en die grote antennes zijn niet meer nodig, hooguit een schotelantenne of de kabel die ons ruimschoots van zenders voorzien!

    Wij hadden vroeger geen koelkast en ma bewaarde de voorraad in de kelder. Het duurde nog jaren voor we die eerste koelkast hadden, zo ééntje met een vriesvak! Het was toch wel erg handig!. Ze zijn er nog steeds, maar je ziet ze steeds minder! Nu hebben de meesten een aparte diepvriezer. Niet te geloven dat we het ooit zonder moesten doen.

    We hadden geen warm water uit de kraan en ook geen bad of douche met lavabo. We trokken onze plan met een klein teiltje water om je mee te wassen of de zinken tobbe voor het bad! Eerst een ketel water op het vuur van een kolenkachel en in de zomer water opgewarmd door de zon. Toen hadden we blijkbaar nog zomers!!:evil:.  Nu heeft vrijwel iedereen centrale verwarming, vaak met vloerverwarming e.d.

    Er kwam een tijd dat we telefoon kregen, ook al een luxe en de buren kwamen soms bij ons bellen omdat ze zelf nog geen telefoon hadden. Dat was natuurlijk nog met een draaischijf. Toen kwamen er met drukknoppen, maar nog niet elke centrale kon dat aan. En nu heeft bijna iedereen een draadloze telefoon en/of gsm.

    Die gsm is ook niet meer een eenvoudig dingetje.
    We waren al gelukkig dat we konden opbellen of een berichtje versturen, zelfs een fotootje nemen ,was mogelijk. Nu volstaat dat al lang niet meer en  hebben heel veel mensen zelfs internet op hun GSM! Het zijn complete computers geworden en heten daarom smartphones.

    Toen we ons ma een  koffiezetapparaat cadeau gaven, twijfelde ze of haar koffie wel even goed zou zijn. :wink:Toen ze er eenmaal aan gewend was, wilde ze niet meer zonder! De Senseo heeft ze niet meer meegemaakt, maar ondertussen zijn er heel luxe koffiemachines.

    De bandrecorder was toch wel een heel mooi ding. Mijn eerste heeft mijn lieve slaapgenoot voor mij zelf in mekaar gestoken, maar toen kwam de cassetterecorder en later de walkman. Die verdwenen ook weer en de cd-spelen kwam en de minidisk en de mp3speler en wat nog al?

    Mijn eerste draagbare radio was ook van de hand van mijn ventje, handig hé zo'n " vrijer" te hebben, :-D. De vaste radio werd complexer met  stereo en later de surround.

    De platenspeler was ook al zo fantastisch, we hadden er één die ingebouwd was in de radio en je kon 10 Lps na elkaar spelen. Wat een luxe!! Het was dan dat ik voeling kreeg met de operette wereld omdat zowel ons ma als mijn grootmoeder daar verzot op waren. Die LPs werden de hele dag gedraaid! Nu ik dit schrijf hoor ik ze weer in gedachten.

    De fotocamera's werden digitaal, de videorecorder kwam en maakte plaats voor de dvd-speler en later de dvd-recorder. Er kwamen lichte, draagbare en vooral betaalbare filmcamera's . Onze eerste was een super 8 camera met filmpjes van 3 minuten, dan moest je wel zuinig zijn met zo'n filmpje, het was zo vol! De videocamera volgde hem op en dat kan ook al helemaal digitaal en ook op fotocamera's kunnen nu kleine filmpjes gemaakt worden , zelfs op de gsm.

    Auto's waren er nog niet zo veel in mijn jeugd, maar mijn grootouders waren één van de eersten in de buurt met een klein Renault autootje. Ik weet nog dat we het in de winter altijd in gang moesten duwen om op zondagmorgen naar de mis te gaan!:evil:

    En dan het speelgoed!! Wij waren tevreden met houten blokken, een houten poppenwagen en haarloze pop, een springtouw, diabolo , hoela hoep of een doodgewone kaatsbal. Puzzels, kleurboeken, strips en leesboeken waren ook een topper.. Als ik nu kijk naar het speelgoed van onze logeetjes.. waar elektronica en computertoestanden  overheersen, dan brengt me dat bij een volgende belangrijke ommekeer in ons leven... de computer!

    Wij begonnen ergens eind jaren '70 met een Apple, een groot log ding. Maar de computer veroverde de wereld in een razend tempo en stilaan  kregen steeds meer mensen een personal computer, dat ging al een flinke stap verder. De computer werd steeds kleiner en  gebruiksvriendelijker, de prijzen economischer en nu vraag ik me zelfs af wat we zouden doen zonder computer? Dat is toch niet meer voor te stellen? Mijn blog, mailen, google, printen, stel je toch eens voor dat dat allemaal niet meer kan zonder computer!:cry:
    Nee, internet is een vriend geworden en google mijn maatje.
    Mijn computer/laptop is onmisbaar!
    O, ik kan echt wel een paar dagen zonder hoor. Als ik maar een paar dagen weg ben, kan ik best zonder, maar als het voor een langere tijd is dan gaat mijn peeceetje mee!:oops:
    Als ik thuis ben dan staat hij bijna de hele dag aan en dan kijk ik regelmatig even of er mail is, zoek ik even iets op op google, schrijf ik op mijn blog, lees ik reacties .....

    We worden misschien ouder maar proberen nog steeds te volgen tot waar en hoe lang?

    Als toemaatje,ook deze poes heeft de positieve kant van de pc ontdekt!!





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    13-07-2012
    Dag Natoken.Moest ik het weer kunnen maken zou het er toch iets anders uitzien denk ik.Nog een prettige namiddag verder.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag vrijdag 13 juli.Ik denk dat ze vandaag terug de verwarming hierboven niet zullen aanleggen.Het is zeer fris en alles oogt grijs.Toch is er één troost want het weekend staat voor de deur.Niettegenstaande dit alles wens ik Jullie een aangename en gezellige vrijdagnamiddag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    13-07-2012 om 15:54 geschreven door Jos Vande Ghinste


    ..
    't is te merken dat er stilte en rust is weergekeerd ten huize Natoken ... ge hebt terug tijd om te schrijven ... en de tijd van toen ... pure nostalgie waar we uren kunnen over mijmeren.  
    Net voor ik even naar de blogjes kwam kijken vroeg ik nog aan mijne zilveren wat we vanmiddag met kleinzoon 2 deze middag gingen doen.  Hij komt alleen, was hier gisteren ook en dat gebeurt niet gauw.   Meestal voert zijn grote broer hier het grote woord en komt hij zelden aan bod.  'k heb dus zin om hem vanmiddag een beetje te verwennen.
    Al met al ... bij ons was het niet gepland, maar we hebben toch ook al de hele week kinderen over de vloer gehad
    Enfin ... morgen misschien een rustdag, wie weet ? 
    xxx

    13-07-2012 om 12:10 geschreven door bojako


    zo was...
    het allemaal.... wat hebben we toch , en nog, mogen meemaken al die veranderingen... maar al die kinderspelletjes op pc daar ben ik ook tegen, leer en vertel onze kleindochter zoveel mogelijk over "vroeger" bij haar dringt het binnen als inkt op een vloeipapier.... 't is goed dat ons nageslacht op de hoogte is van al evolutie, kleine en grote, die we mee gemaakt hebben....we zijn momenteel aan zee en ons pcke is mee, onvoorstelbaar hoe dikwijls, zoals je zegt, men ten rade gaat bij dat kastje... maar verslaving nee....fijne dag   

    13-07-2012 om 12:06 geschreven door puntanderelijn


    Fijne vrijdag vriendin
    Ben hier even weer om alles te lezen
    Ik zou nu graag in die poes haar plaats zijn
    Die ligt daar zallig te genieten
    Image and video hosting by TinyPic

    Koffie
    Er staat een hutje op de hei
    een klein, klein hutje
    daar staat een putje heel dicht bij
    een klein, klein putje
    dat vrouwtje uit het hutje
    schept water uit het putje
    nu stookt ze gauw het water heet
    dan komt de koffie gauw gereed
    want koffie met een klontje
    is heerlijk voor het mondje.
    Nikki


    13-07-2012 om 11:23 geschreven door Nikki


    en onze moeders dan ??
    wij hebben veel gezien , inderdaad ... maar onze moeders zijn van de kaars naar de lamp gegaan de hele evolutie dus je brengt me op een idee voor mijn blog ... wanneer het past in mijn chema ( hahaha )
    maar die pc , ja natoken = is ook mijn contact met de buitenwereld . veel liefs van je onbekende maatje (en toch bekend )

    13-07-2012 om 10:56 geschreven door ani


    Was half weg aan het lezen...
    en toen zag ik mijn moedertje op de kelder trap zitten ..moet zo wat in september geweest zijn...naar der voorraadschappen zitten te kijken netjes vol met de (weck)potten mooi gevuld met de dingen van men vaders tuintje...waar is de tijd en om dan enkele weken later het spekvat ook gevuld zien te staan...en het zondags konijntje op het vuurtje ...oeps en nu van dat trappeke naar de werkelijkheid tis verdomme al half negen ...en ik ruik nog gene koffie ...ik zal men mannke eens wekken met de geur ze ...moeten niet altijd de zelfde zijn die de koffie ztter in werk zetten ...matek zal weer een rustdagje worden voor u rugske ...maar verdorie tis een rotjaar voor het onkruid ...en nu ben ik verder ben eens benieuwd wanneer er op de pc knopkes bij komen waar we de rest moeten op progameren zodat we nog meer kunnen koffiekletsen dikke knuf en swaneer je rugske hoor !

    13-07-2012 om 08:34 geschreven door Jeske


    *
    "De tijd van toen" zong Jan Thijs toen nog. Onze generatie heeft die evolutie heel bewust meegemaakt. Maar als je nu aan je kleinkinderen vertelt dat je geen telefoon, geen wasautomaat, geen gsm en geen pc had, dan bekijken ze je met grote ogen en vragen ze je nog net niet of je toen ook in een hol woonde.
    Ik zou graag binnen vijftig jaar eens heel even willen terug komen om te zien hoe het er dan aan toe gaat. Maar ik vrees dat ik dan ook heel verstomd ga staan, want de ontwikkeling gaat snel, heel snel, voor mij soms te snel.
    Vraag mij ook vaak af hoe lang mijn verstand dit allemaal nog gaat kunnen vatten.
    Dikke kus x 2

    13-07-2012 om 01:53 geschreven door Huismusje/Petra


    lezen
    Ben weer heerlijk komen lezen Natoken.
    Ik schrijf ook graag maar kan niet tippen aan jouw vertel en schrijverstalent.
    Heerlijk hoe je schrijft over vroeger enne wij waren content, nu daarentegen.
    We hebben hier eindelijk eens beetje positief nieuws gekregen maar er staat W een uiterst zware revalidatie te wachten.

    Je blogvriendin uit Hasselt
    Bedankt voor de wenstelegram, deed deugd hoor.

    Christiane

    13-07-2012 om 00:41 geschreven door christiane









    Laatste commentaren
  • Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!! (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • even stilstaan ... (meeuw)
        op
  • Hihihi ja Natoken,, dat is een ander paar mouwen. (Ingrid )
        op
  • ja,je kunt zo blijven zoeken achter het drankje Natoken (mariska)
        op
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • PINKSTEREN !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Fijn pinksterweekend gewenst Natoken ,, (Ingrid )
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • wens jou een kleurrijke dag ! (meeuw)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!