Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek '12/18-11-2012
       De weekKroniek

    Where does the Financial Times get its information?
    Article : Doing Business in Wallonia

    Marcourt, fears that investors will stay away and no longer invest in Belgium because of the success of a political party that is been boycott ever since ...
    The success of Flanders has been the people's flexibility, not being afraid of working and their multilingualism

     

    The Financial Time should know better than play brainless the destructive games of some walloons.

    On what this article about belgium is based upon? On alligations made by a Walloon? Has the Financial Times learned anything from the event that last happend at the BBC?

    Why does the Financial Times believe a minority of french speaking Belgians how feel nothing else than hate and jealousy agains the Belgians in the north? Is this the way the Financial Times makes his articles? Is this the base on which the credibility of this newspaper is build upon?

    Not so long ago a French minister also believed the alligations made by a Belgium French speaking PS-member that the Walloons where not welcome in Flanders to work overthere and that they were not repected. A huge lie of course . The Walloons don't WANT to work in Flanders, French people instead don't mind working here in Flanders. This French minister was deceived, and his French citizens do like to work here in Flanders and the are respected in Flanders (ASK THEM! INFORM YOU!) and even addressed in their own language. The Finacial Times better should inform itself instead of reporting about a simple hate campaign.

    ps.:

    The Walloons are making a mockery of the Financial Times jonalists. Their financial experts seem not to have the intelligence to distillate out of the conversation they had with a walloon politician that the only interest the walloons have in keeping Fanders from not growing is that this way they can keep the power they have over it.

    Doordenkertje :

    de ene na de andere ondernemingen gaat  in Europa over kop : Dat moet zeker de schuld van Vlaanderen zijn! Leve de Waalse logica.

    Laten we vooral ook niet vergeten dat de onnatuurlijke opgezweepte positiviteit waarvan de politiek en de Vlaamse media zich bedienen er mede de oorzaak van is dat we nu in een zware crisis geraakt zijn. Alles door een veel te roze bril bekijken of voorstellen alsof het allemaal rozengeur en maneschijn is zorgt ervoor dat de mensen niet meer realistisch zijn en boven hun stand gaan leven.

    datum : jp  03 - 11 - 2012


    Volwassen onderwijs door Thomas (9 jaar)
    Fout : Terwijl wij productie doen
    Juist : Terwijl wij produceren
    Fout : Het gevoel hebt gelijk as ik nu
    Juist : Het gevoel hebt zoals ik nu
    Fout : Het gevoel hebt gelijk as ik nu
    Juist : Het gevoel hebt zoals ik nu
    Fout : voor dakkik in mijn trouwkleed
    Juist : vooraleer ik in mijn trouwkleed
    Fout : deze morgend overeen gekomen
    Juist: deze morgen overeen gekomen
    Fout : Het omelet
    Juist : de omelet v. (-ten): zij is (Van Dale // woorden Nederlandse taal)

    TV nieuws

    Fout : voor elke schijf moet Griekenland verschillende voorwaarden voldoen
    Juist : voor elke schijf moet Griekenland aan verschillende voorwaarden voldoen of voor elke schijf moet Griekenland verschillende voorwaarden volbrengen

    Met dank aan Thomas


    Binnen 200 jaar spreken alle Vlamingen een soort West Vlaams

    De Nederlandse dialectoloog Marc van Oostendorp, ooit nog model gestaan voor een beeldhouwwerk van Rodin, beweert dat men binnen 200 jaar allemaal West Vlaams zullen spreken. Gekker kan vanzelfsprekend niet. Moest ieder dezelfde
    taal spreken, het zou niet slecht zijn. En waarom zou dit geen West Vlaams mogen zijn? Het is een warme rijke taal waarvan je zelfs delen in het oud Noors
    of het oud Schots terugvindt. West Vlaams is ook nog één van de mooiste dialecten eens je de moeite doet het te leren kennen. Spijtig genoeg is de man niet op de hoogte van de evolutie in West Vlaanderen. De beelden die de vrt of andere Vlaamse
    zenders trachten te maken van Vlaanderen zijn niet realistisch meneer, weet u dat dan niet? De kinderen en reeds vele ouderen spreken niet echt nog West Vlaams. Velen spreken zelfs een beschaafdere taal dan bvb in de platteland serie thuis gebruikt wordt. Dus wat deze man beweerd is volledig gebaseerd op fantasie en heeft niets met de werkelijkheid te maken. Waar de Vlaamse media daarentegen wel mee bezig zijn is een soort van gekuist Brussels op ons los te laten. Wij hier op de redaktie zijn niet te vinden voor deze verarming van onze taal

    datum :  km 14  - 11 - 2012


     

    Enkele mooie woorden die men ons tracht te doen vergeten:
    relancemaatregelen : herstelmaatregelen
    adviseur : raadgever , vraagbaak
    portemonee :  geldbeugel
    serveren : beter en krachtiger : opdienen
    Dien dit roerei of deze omelet op als lunch

    Het gaat reeds slecht met de kijkcijfers van het vtm programma "De keuken van Sofie" en opnieuw heeft een belangrijke kijker afgehaakt. Thomas vindt het niet prettig meer en wil niet meer naar het programma kijken. In elke zin, die de vrouw die deze monoloog speelt uitspuwt, zit er wel ergens een fout.

    Wanneer je het lage kijkcijfer in rekening neemt kunnen wij Thomas volledig volgen met zijn beslissing. Als zóveel mensen zelfs niet willen kijken snappen wij best dat hij het ook moe is om naar dit programma te kijken.

     

    Vertrouw niet langer het Nederlands in de media.

    datum : t & o 14 - 10 - 2012


    Men zegge het voort.

    LU geraakt blijkbaar van zijn peti dezjuiner van den tartinee niet af. als je ziet hoeveel reclame ze moeten maken.Telkens ik deze reclame zie moet ik denken aan het haatdragend gedrag van de francofone Brusselaars.(km)

    Wel hebben we gehoord uit goeie bron dat Sofie in haar keuken beter SOS piet had opgeroepen. Dit om Sofie te leren deftige pomme duchesse te maken. Zo zie je maar dat het gebruik van dure woorden je geen garantie biedt om  kwalitatief te koken. Blijf met je voetjes op de grond en kook gewoon op z'n Vlaams! (lt)

    Slecht nieuws voor de zich zelf graag als Belgisch voordoende zender "één". Cafee Corsari (Corsari: God hebbe zijn ziel) beweegt nog geen 5 ten honderd van de belgen om naar het prog. te kijken. Dit wil zeggen dat zelfs nog geen 1 man op een straat van 20 personen zich dwingt om te kijken.
     

    datum :  04 - 11 - 2012

     
    Programma voor eigen spelling in de maak.
    Wanneer je ziet dat mensen als een Sofie, en Huyzentruyt, , programma's als quiz me quick de crimi clowns, taalkundig zwakke presentators, en zo meer op ons losgelaten worden zonder schroom, waarom zouden wij ons dan moeten storen om een eigen moderne schrijfwijze te ontwikkelen. Het idee is eigenlijk ontstaan via een programma dat iemand had gemaakt om een Iers familielid gemakkelijk Nederlands te laten leren en onmiddellijk de juiste uitspraak te gebruiken. BVB

    quiz me quick wordt eenvoudigweg kwis me kwik. De maker van het programma bied het programma gratis aan en we mochten het ter downloading aanbieden op onze site.

    Wanneer een woord definitief opgenomen word in onze taal dan wordt dit woord uitgesproken met de klanken gangbaar in onze taal. Andere talen doen dit ook.  Waarom er steeds ondeskundigen zijn die onze taal nog meer ingewikkeld en verwarrend willen maken is voor ons een echt mysterie. (Misschien enkel om zichzelf interessant te maken.)

    Wanneer wij vaststellen dat een nieuwslezer zelf last heeft om passazjiers uit te spreken dit volgens hun eigen regeltjes en spreekt over pachazjiers, vragen wij ons toch af waarom hij het zich niet gemakkelijk maakt en gewoonweg reizigers zegt.

    Daarom : wij volgen niet langer meer deze waanzinnige nergens op steunende verwarrende regels en gaan voor een vereenvoudigd moderne gemakkelijk leesbare spelling.

    datum :  15  - 11 - 2012

     


    De slechte verliezers

    Dat de socialisten van Antwerpen zich niet op een sportieve manier kunnen neerleggen bij de verpletterende nederlaag die ze hebben geleden bij de laatste gemeenteverkiezing hebben ze de laatste weken met kleuren en geuren duidelijk gemaakt aan eenieder die het weten wou.

    Ook nu weer wordt de veranderende situatie door hen, onder de naam van Voorhamme verdraaid alsof het de CD&V zou zijn die schuld heeft aan deze. Dat CD&V zich zou afscheuren kon men reeds weten van bij het begin. Indertijd heeft men in de baard gelachen toen dit gebeurde tijdens de regeringsformatie en ze (cd&v) de ongelijke regering Di Rupo in het zadel hebben geholpen. Nu zijn onze barmhartige katholieken bereid om Antwerpen aan een bewind te helpen.

    Bij de SPa daarentegen moet steeds een zondebok in het andere kamp gevonden worden. Nochtans zijn zij er zelf de oorzaak van dat ze uit de formatie gegoedendag'd worden. Hun eis om Groen bij in de gemeenteraad te hebben als boycotmiddel op NVa (omdat de  visie van Groen dwars staat op deze van NVa) heeft er uiteindelijk toe geleid dat zij de weg hebben vrijgemaakt voor aktie van een labiel CD&V. Eén positief gevolg heeft deze wending wel. De schijnheilige Jansens heeft zichzelf in het been geschoten.



     


    Nog maar eens een slechte keuze van VRT TV1

    Zondag (11-11) stuurde TV1 de film "La Grande Illusion" met als grote filmvedette Jean Gabin de eter in. Echt erbarmelijk was het te bewonderen akteertalent van deze man. Zijn tegenspelers die niet zo bekend waren akteerden wel 100 keer beter. Weer een slag in het water van de nutteloos geworden vrt.
    Als je daarentegen alleen al de gelaatsuitdrukking vergelijkt van Peter O'Toole, Katharine Hepburn, Anthony Hopkins, Timothy Daltonenz in de film die op vtm liep "The lion in the winter" dan is Gabin's talent hierbij vergeleken dat van een slecht amateur.

     

    datum : km  - 11 - 2012


    De boekenbeurs

    Niettegenstaande de crisis zijn er toch nog 175000 mensen gek genoeg geweest om zich naar de boeken beurs te begeven. Dat de boeken er duurder zijn en dat je er bovendien nog ingang moet betalen bewijst nog maar eens hoe zeer dezen echt in boeken geïnteresseerd zijn.
    Wanneer je weet dat er veel aktiviteiten en verwen akties geplant werden die volk moesten trekken heeft men meer dan 98 ten honderd van de bevolking niet kunnen verleiden meer geld uit te geven voor een boek dan nodig is of dat men wenst. Het grootste gedeelte van de Belgische bevolking blijkt nuchterder dan verwacht.
    In een gewone boekenwinkel had je een boek meer kunnen kopen en wat kookbundels betreft die had je beter direct van het net kunnen plukken. Lang leve de gekken zou ik zeggen moesten de opbrengsten van deze business in mijn zak belanden.
     

    datum : dm 14  - 11 - 2012


    Nog een beetje zagen over de kijkcijfers van onze media.

    De studiedienst van de alom geprezen doch steeds minder bekeken zender "vrt", heeft een studie gewijd aan het gedrag van de Belgische kijkers. Een zender die denk dat hij voor heel België uitzendt moet men ook met deze zienswijze benaderen, niet?

    Objectief? Een zender die zichzelf beoordeeld?

    Ook wat het marktaandeel betreft is het resultaat van dit onderzoek zeer twijfelachtig. Bij een eenvoudige navraag op het werk bij een 10 tal vrienden stel ik vast dat slechts 2 man quiz me quick kent, laat staan dat ze er naar kijken. Dit marktaandeel van 45 ten honderd is volgens ons volledig uit de lucht gegrepen. Maw als men bij mijn collega's op het werk een 5% marktaandeel zou bereiken zal dit al een enorme score zijn.
    Ook de 62 ten honderd marktaandeel voor het veldrijden haalt slecht 2 man die dit zou gevolgd hebben. Er wetenschap van hebben doen er meer. Van blogs, krant en van horen zeggen, doch deze kan men niet als kijkers voor dit programma rekenen. Ik begrijp in ieder geval niet hoe men aan deze cijfers komt.


    Een veel juister onderzoek (als je je dan toch zo nodig belachelijk wil maken) is voor een verdeling tussen de aktieve bevolking en de rest. Vele oudere mensen kijken uit gewoonte naar de vrt. Ze hebben dit hun hele leven gedaan en zijn er zich zelfs niet van bewust dat er ondertussen betere zenders bijgekomen zijn. Ook kiezen zij voor de vrt omdat ze bvb geen andere taal verstaan. In rusthuizen en dergelijke moet je maar kijken naar wat er door de directie wordt opgezet enz.


    Wanneer je daarenboven moet vaststellen dat deze berekeningen gemaakt werden door de eigen vrt studiedienst dan is zakt de betrouwbaarheidsgraad beneden het nulpunt.
    Als je ziet dat het grootste gedeelte van de programma's draaien die slecht 30000 tot 200000 kijkers kunnen aantrekken dan is het hek wel volledig van de dam. Wij vragen ons dan toch ernstig af hoe je met dergelijke cijfers tot een marktaandeel van 20 tot 30 ten honderd kan komen?
     

    datum : dm 05  - 11 - 201


    De bovennatuurlijke reeks Quiz me Quick

    Tijdens het zappen even blijven haperen bij de vrt en de superserie voor ongeletterden quiz me quick.

    De familie Hembrecht blijkt bij een zichzelf als bovennatuurlijk intelligente minderheid "Het van Het" te zijn.Dat er één Hembrecht goed zou zijn, ok , maar waarom ook de rest van de familie laten inschepen?

    Je moet echt wel enkele pillen, een paar jointjes en een fles wisky door je keel gegoten hebben om een tikje voeling te hebben met de serie. De schrijvers doen niets liever dan een beeld de wereld in te sturen alsof de Belgische bevolking een achterlijk soort onbeschofte boeren is.

    Op de weinige ogenblikken die we keken waande je jezelf in een achterlijk land.
    Het is wraakroepend, dat organisators en productiehuizen zich tegoed te doen aan ons belastinggeld. Een geluk voor alle mensen die zichzelf respecteren zijn er genoeg zenders waar er meer interessante uitzendingen gevolgd kunnen worden.

    datum :  jp 13 - 11 - 2012


    Ook Electrabel heeft nog steeds niet door dat energie met een zachte g moet uitgesproken worden. Dit woord werd ontleend aan het Grieks. Zou de bedrijvigheid in hun bedrijf ook zo erg op onwetendheid gesteund zijn?

     

     

    15-11-2012 om 01:30 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!