Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekkroniek 10/16-11-2012

    Spelling ; Vernieuwd - vereenvoudigd Nederlands

       De weekKroniek

     


     

     

     

     
    EU op weg naar de afgrond

    Relance Herstelplan Streefsijfers VRT. 

    Er moeten meer vrouwen en allochtonen tewerkgesteld worden bij onze Vlaamse omroepen. Volgens minister Lieten is de tewerkstelling bij de Vlaamse omroepen voor deze mensen veel te laag. Een jaar of twee geleden werd in dit verband een streefsijfer van 40 ten honderd tewerkgestelde vrouwen en allochtonen gepresenteerd (verkeer taalkorrekt gebruik) voorgesteld en aanvaard bij de VRT-omroep zelf. Blijkt nu uit de cijfers die we te horen krijgen dat bvb bij het 'management' bestuur het tot hiertoe behaalde vervangings- sijfer erbarmelijk laag moet zijn gezien het streefsijfer dat vandaag door minister Lieten voor de Vlaamse zenders wordt voorgehouden slechts de 30 th. benadert. Opnieuw wordt er gediscrimineerd door niet hetzelfde streefsijfer te hanteren voor het voetvolk dan wel voor de top van de VRT. Bij de top heeft men duidelijk niet zoveel vreemden vandoen. Ik zou mij als allochtoon zeer ernstig miskent voelen, zeker als je ziet wat het huidige VRT-bestuur er maar van terecht brengt.

    Als je daarenboven even een blik werpt op het sijfermateriaal waarop deze nieuwe streefsijfers gericht zijn tast je volledig in het duister. Het is een onduidelijk al te gaartje. Eerst werd ons een bericht naar het hoofd geslingerd van om en bij de 37 th voetvolk en ergens een 33 th voor het bestuur. Nu spreekt men nog van 12 % voor VRT-één en 20 th voor Kanvas. Over een streefsijfer voor de top horen we zelfs niets meer.

    Een reden te meer dat het weer een klucht tot de derde wordt. Zeker wanneer je weet dat slechts 0.8 % van de bevolking een echte VRT kijker is. Ook kwa taal zit men bij de Vlaamse media volkomen fout. Bvb. een ingeburgerd Limburgs allochtoon spreekt heel wat beter Nederlands dan wat wij bvb in sommige series te horen krijgen. Er zal eerst nog aan heel wat andere dingen moeten gesleuteld worden bij de VRT vooral alles daar opnieuw een beetje loopt zoals het hoort.

    datum : (Saturnus)  14 - 12 - 2012


    Onze sosiaal onrechtvaardige regering. 

    Een interessant artikel over hoe sosiaal en betrouwbaar de huidige Belgisse regering wel is kan je hier lezen. : Klik hier. Bronsite : Klik hier
    Degenen van het "pleps" die dachten dat deze beheerders van onze tegoeden deze ook beter en meer sosiaal zouden in zetten kunnen nog maar eens in het zand bijten. Wanneer gaan deze rood- stemmers eindelijk eens de ogen openen?

    De krisis in de autosektor en al wat hier van dichtbij of veraf is betrokken gaat dit jaar nog maar eens met een goeie tien ten honderd achteruit in vergelijking met vorig  jaar. Misschien nog een onderzoekskommisie bij in het leven roepen, zou dat de zaak niet kunnen oplossen?

    Wat zijn dat eigenlijk voor dwazen? Houd men ons nu echt voor achterlijk?

    Jab Fabre, die door menigeen onder ons als een dierenmishandelaar wordt aanzien wordt door de regering aangesteld  als lid van het beschermingscomité van het herdenkingsproject ‘100 jaar Groote Oorlog. Makaber..

    datum : (jp)  14 - 12 - 2012

     


    Belgieje is het enige Europese land dat veel te veel migranten aantrekt. 

    Belgieje is het enige Europese land dat in verhouding tot het aangepaste werk dat het kon aanbieden veel te veel migranten heeft aangetrokken. Gevolg is dat méér dan helft van deze mensen geen werk heeft.
    De reden waarom een dergelijk slecht migrasiebeleid in Belgieje werd gevolgd was het binnenbrengen van vreemden door de frankofone minderheid om Vlaanderen verder te verfransen en om Vlaanderen financieel kapot te krijgen zodat het niet volledig onafhankelijk zouden kunnen worden van een haatdragende frankofone minderheid.
    Wie indertijd dacht dat de mensen die deze vreemden naar hier hebben gelok dit deden uit menslievendheid en om deze mensen een beter leven te geven kunnen nu vaststellen dat dit een fabeltje tot de tiende is. Er werden indertijd zelfs spesifieke oproepen aan de bevolking in bepaalde landen gericht om naar Belgieje te komen. Nadien was het te veel om deze mensen te begeleiden en hen degelijk werk te bezorgen zoals beloofd was. Vlaanderen moest dit nu maar oplossen. Als U het ons vraagt : misdadig. Wanneer worden de verantwoordelijken hiervoor gestraft?

     

    datum : (jk)  10 - 12 - 2012

     


    Waarom Patrick Janssen het onderspit moest delven. 

    Het satanisse plan van Janssens om Nv-a buiten spel te zetten in Antwerpen onder het beding alsof zij geen verantwoordelijkheid zouden willen nemen om te regeren is beginnen fout te lopen toen Kris Peeters zich begon te moeien met de zaak. De zet van Jansens om steevast de partij groen! mee te willen sleuren in de onderhandelingen viel alles behalve in goeie aarde bij de Vlaams regering. Immers door opnieuw het BAM- trajekt te verwerpen stuitte deze partij ook op een NEE bij de Vlaamse regering.
    Het leidt dus geen twijfel dat op deze manier Van Peel onder druk werd gezet om uitspraken te doen die tegen het knevelarij- plannetje van Jansens indruisten. Janssen wist zeer goed dat Groen! nooit of te nimmer het BAM-trajekt zou goedkeuren en hoopte met dit gegeven NV-a onherroepelijk de vernietiging in te duwen. Jansens' ijdelheid en voor een gedeelte ook zij gebrek aan doorzicht wat de uitspraak van Peeters betrof maakte dat hij bleef volharden in de boosheid. CD&v rukte zich los met alle gevolgen van dien voor Jansens. Zich nu losmaken van Groen! waarmee hij gehoopt had op de burgemeestersjerp kon hem nu alleen nog maar verder vernederen, dus liet ie't erbij. Als een slecht verliezen weigert hij zelfs opposisie te voeren voor zijn "geliefd Antwerpen".

    Jansens heeft met dit hele opzet bewezen uitsluitend aan de burgemeester sjerp te hebben gedacht en helemaal niet aan het belang er voor te zorgen dat Antwerpen een goed bestuur zou krijgen. Hovaardigheid en ijdelheid hebben moeten plaatsmaken voor schaamte. Wij zijn alvast tevreden dat Antwerpen bevrijd is van het sosialistisse juk dat deze stad, mijns inziens geen goed heeft gedaan.

    Vroeger hield ik ervan om vooral op zwoele zomerdagen s'avonds laat nog even door de stad te kuieren, mij op een terrasje neer te zetten en nog even te genieten van frisdrank voor het slapengaan. Dit is niet meer mogelijk nu. Als je nu s'avond de straat opgaat doe je dit enkel in uiterste nood. Dat je op deze manier je eigen veiligheid in gevaar brengt is realistis en neemt de overhand. Hopelijk wordt deze stad terug wat veiliger...

    datum : (jp)  10 - 12 - 2012


    Australische radio diedzjies duiken onder na fatale telefoongrap.

     

    Een telefoongrap die bedoeld was om een telefoongesprek te hebben met de Britse Kate Middleton door zich voor te doen als Koningin Elisabeth draaide uit op de zelfmoord van de verpleegster die het bewuste telefoontje zou doorgespeeld hebben aan Kate Middleton.

    De meeste mensen zijn zwaar onder de indruk van de zelfdoding van de verpleegster omwille van de telefoonaanvraag die zijn liet doorgaan. Toch kan men zich ernstige vragen stellen over haar verantwoordelijkheid in deze zaak. Kan de verantwoordelijkheid voor wat er is kunnen gebeuren zomaar afgeschoven worden op haar? Hoe werd er bijvoorbeeld door Kate zelf, door haar omgeving, door het ziekenhuis op gereageerd? En belangrijker nog op WELK MANIER? Dit zijn vragen waar onze redaktie het momenteel zeer moeilijk heeft. Moet de oorzaak van de zelfdoding niet eerder in die richting gezocht worden dan in de grap zelf?
     

    datum : (jd) 10  - 12 - 2012



    Het gebruik van een ons de laatste tijd opgedrongen woord "presenteren".

    presenteren : Door sommigen op z'n frans uitgesproken omdat ze denken dat hun nek daardoor iets dikker wordt. Algemeen wordt ons echter duidelijk gemaakt door mensen die deze uitspraak gebruiken dat het hier een vreemd woord betreft dat niet in onze taal tuishoort en waarvoor er verschillende betere en rijkere Nederlandse woorden bestaan.

    Het woord wordt gebruikt in de betekenis van tonen, voorstellen aanbieden, aanreiken, bieden, indienen, aankondigen, omroepen, oreren, speechen, introduceren, uitzenden, vertonen, om er slechts enkele op te sommen. VVN: prezenteren


    Wij zien in sommige krantenhet woord expretenstudie de kop op steken. Een taalkorrekt ondeskundige keuze! Wil de snuggere grapjas- verslaggever ons misschien duidelijk maken dat er door het ministerie meestal studies gedaan worden door onkundigen en prutssers? In dit geval heeft de man dan wel een punt.

    datum : (Saturnus)  14 - 12 - 2012


    Onverdraagzaam, ijdel en asosiaal : de redenen waarom men SPa niet moet.

    Dank zij het uitvoerige verslag te zien in het VRT-nieuws van 07:00 uur konden we mee volgen hoe de partij lijdt, onder het enorme verlies van hun macht in Antwerpen. Het moet ontzettend veel pijn gedaan hebben en dit is overduidelijk te zien aan de manier waarom deze partij haar wonden likt. Als je zelf toegeeft te weten wat er allemaal loos is in Antwerpen doch hieraan niets deed toen je er de kans toe had, moet het hen wel ontzettend hoog zitten. Het voorzetten van projekten waar het vorige stadsbestuur mee startte is niet meer dan normaal. Het zou echt wel te gortig zijn moest men het geld van de belastingbetaler de gracht in  kieperen enkel maar omdat één of andere onverdraagzame haatdragend partij dit zou verwachten.

    datum : (jp)  14 - 12 - 2012


    Grootheidswaanzin.

    De Antwerpsdialekt-Hollandse serie "Crimi Clowns" die bij navraag in onze omgeving van "niet gekend" tot "wansmakelijk" skoorde, wordt vertaald in een film die reeds in maart zou "verschijnen". De film heeft de pretentie te handelen over gansters die overdag als klowns werken. De serie is wat ons betreft een aanporring om geweld maar normaal te vinden en om met de vrouwen de vloer te vegen als seksobjekten. Wij veronderstellen dat de serrie dan ook in dergelijke miljeu haar sukses moet zoeken. Of deze mensen geld zullen uitgeven om naar de film te komen kijken dan wel een andere besteding voor ogen hebben blijft af te wachten...

    datum : (ps) 0 - 12 - 2012 


    De negenjarige Thomas verbetert.

    De Weekkroniek : De negenjarige Thomas verbetert

    Fout : Ik zal het eens voortonen.

    Ik zal het eens tonen. Ik zal het eens voordoen.

    Fout : Een fietspad wordt aangelegd en de straat hersteld.

    Een fietspad wordt aangelegd en de straat wordt hersteld.

     

    Bedankt Thomas voor je bijdrage.

    datum : (t) 06  - 12 - 2012


    Miljeu :: Doha een kaakslag voor onderzoekers en klokkenluiders.

    Volgens "De kleine Belg" Wathelet zou het resultaat behaald op de klimaatbijeenkomst in Doha is een stap in de goede richting zijn wat het klimaatbeheer over de wereld betreft. 

    De kleine Belg bewijst hiermee dat hij een zeer slecht annalist is. Wanneer je naar de hoogdringendheid kijkt die veranderingen in ons gedrag en onze manier van leven vereisen dan begrijp je onmiddellijk dat het magere resultaat dat men aldaar behaalde helemaal geen stap in de goede richting is maar een kaakslag voor allen die zich inzetten voor het behoud van onze planeet.
    Veel eerder dan een stap in de goede richting is dit een slecht sinjaal naar de bevolking toe. Het moet duidelijk zijn dat slechts geld en geld alleen een rol speelt voor de belangrijkste onderhandelaars, dit is de enige juiste gevolgtrekking wat de verdienste van deze bijeenkomst heeft opgeleverd.


    datum : (kj) 0 - 12 - 2012 


    Reklame:

    Ook ik heb zoals zovelen de laatste tijd, op mijn brievenbus een berichtje aangebracht met de woorden "Geen reklame meer aub". Al dit papier en al die Franse benamingen voor produkten of voor merken, ik hoef het niet meer. Dat men ze maar steekt waar de zon niet schijnt zou Diana Trent gezegd hebben in de Britse serie "Waiting for God".

    Actuele lektuur: Wat de toekomst ons brengt.

    Van burger tot onderdaan Jos Deman : Lees meer
    Het fajiet van de demokrasie
     
    KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGD ONHEIL : Peter Calluy : Lees meer
    Radicale islam in Vlaanderen

    datum : (dm) 10   - 12 - 2012


    Europese Unie heeft de prijs voor de Vrede ontvangen.



    De gave van deze prijs aan de EU is niet eenvoudigweg omstreden maar méér dan omstreden.
    De meerderheid stelt zich terecht de vraag waarop de keuze om de EU als uitverkorene aan te duiden dan wel gebaseerd zou zijn.
    Wat heeft de EU gedaan tegen al het onrecht dat er plaatsgrijpt al ware het uitsluitend maar in Europa. Wat waren de akties ondernomen door de EU tov Cyrië. Waar waren haar reakties en welke akties heeft ze ondernomen toen de terreur organisatie Hamas raketten afvuurde op Israël (een 150 tal om precies te zijn)
    Het is dan ook volledig naast de kwestie om de krisis als oorzaak te zien om het feit dat deze toekenning op tegenkanting stuit. De media en de politisi trachten nogtans op deze manier de waarheid af te wentelen en de waarheid onzichtbaar te maken. De Nobelprijs voor de Vrede heeft niets vandoen met het feit of er al dan niet een finansiejele krisis heerst.
    Voor Vrede moet ook in tijden van krisis gevochten worden en de EU verdient deze prijs alles behalve.
     


    datum : (dm) 10   - 12 - 2012


     

     Opa vertelt over Eefje.
     


     

    10-12-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!