ASPERGES MET ZALM EN MOUSSELINE
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden:
6 asperges per persoon
2 mooie gesneden gerookte zalm
500g boter
4 eieren
scheutje wijn
3 cl room
1 citroen
peper en zout
peterselie
Bereiding:
Schil de asperges van de kop naar beneden en breek het onderste stuk eraf
Kook de asperges in ruim gezouten water
Rol de gekookte asperges in de zalm
Maak warm in een oven van 140° c
Klaar de boter
Doe de eidooiers in een pot samen met de wijn en een beetje water, klop dit op een zacht vuurtje tot een mooie egale schuim en zet van het vuur, deze bereiding mag nooit koken!!!
Voeg beetje bij beetje de geklaarde boter toe, maak af met peper en zout en voeg er de room en citroensap aan toe.
Giet de saus over de asperges en de zalm
Garneer met gehakte peterselie.
|