Inhoud blog
Inhoud blog
Zoeken in blog
Zoeken in blog
Beoordeel dit blog
Beoordeel dit blog
13-06-2006
ASPERGES MET ZALM EN MOUSSELINE
Benodigdheden:
6 asperges per persoon
2 mooie gesneden gerookte zalm
500g boter
4 eieren
scheutje wijn
3 cl room
1 citroen
peper en zout
peterselie
Bereiding:
Schil de asperges van de kop naar beneden en breek het onderste stuk eraf
Kook de asperges in ruim gezouten water
Rol de gekookte asperges in de zalm
Maak warm in een oven van 140° c
Klaar de boter
Doe de eidooiers in een pot samen met de wijn en een beetje water, klop dit op een zacht vuurtje tot een mooie egale schuim en zet van het vuur, deze bereiding mag nooit koken!!!
Voeg beetje bij beetje de geklaarde boter toe, maak af met peper en zout en voeg er de room en citroensap aan toe.
Giet de saus over de asperges en de zalm
Garneer met gehakte peterselie.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
13-06-2006, 11:24 geschreven door willy
Reacties (0)
08-06-2006
LAMSKROON MET GEBAKKEN ASPERGES EN THIJMSAUS EN OREGANO AARDAPPELEN
Benodigdheden:
2 lamskroon
8 asperges per persoon
4 dl demi glace
4 takjes thijm
2 dl room
peper, zout, nootmuskaat
200g boter
krielaardappelen
oregano
Bereiding:
Kuis de lamskroon en bak aan in een pan, laat ze garen in de oven op 180° c 15 min (laat lamsvlees altijd 5 min rusten voor dat je het versnijd )
Schil de asperges en kook af in ruim gezouten water, bak deze in een pan met boter en kruiden met peper en zout en oregano.
Doe de demi glace en room in een pot, voeg de thijm er aan toe en laat rustig sudderen, voor het opdienen nog even zeven
Dien alles zeer warm op.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
08-06-2006, 14:40 geschreven door willy
Reacties (0)
25-05-2006
WOKSCHOTEL MET KIP EN SCAMPI.
Benodigdheden:
1 prei
1 bakje champignons
1 ui
300 g sojascheuten
2 grote wortels
2 kipfilets
12 scampi´s
2 eetlepels curry
pezo
200g pasta
Bereiding:
Snij al de groenten in fijn blokjes of jullienne
Snij de kipfilets in blokjes
Ontdooi de scampi pel ze en snij deze ook in blokjes
Verhit een pan met olie(arachide)
Doe al de groenten in de pan en roer regelmatig om
Voeg de kip en de curry eraan toe en laat alles garen
Voeg er 5 tal min voor het serveren de pasta en de scampi´s aan toe
Afsmaken met pezo
Smakelijk.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
25-05-2006, 09:11 geschreven door willy
Reacties (0)
17-05-2006
WIJNGAARDSLAKKEN BOURGIGNONS
Benodigheden:
250 g boter
1 bussel peterselie
1 stokbrood
3 teentjes look
3 sjalotjes
24 slakkenhuisjes
2 a 3 blikken slakken
tobasco
worcestershiresaus
½ citroen
peper en zout
Bereiding
Doe de boter ,peterselie , knokloof en de sjalotjes in een kenwood en laat deze goed mengen.
Smaak af met peper , zout, tobasco en worcestershiresaus.( weinig tobasco gebruiken)
Vul de lege slakkenhuisjes met de slakken en vul deze dan op met de kruidenboter.
Leg deze op vuurvaste borden of schotels en zet 4 a5 min in een voorverwarmde oven van 200° c
Serveer zeer warm op en zet er gesneden stokbrood bij.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-05-2006, 14:47 geschreven door willy
Reacties (0)
WIJNGAARDSLAKKEN BOURGIGNONS
Benodigheden:
250 g boter
1 bussel peterselie
1 stokbrood
3 teentjes look
3 sjalotjes
24 slakkenhuisjes
2 a 3 blikken slakken
tobasco
worcestershiresaus
½ citroen
peper en zout
Bereiding
Doe de boter ,peterselie , knokloof en de sjalotjes in een kenwood en laat deze goed mengen.
Smaak af met peper , zout, tobasco en worcestershiresaus.( weinig tobasco gebruiken)
Vul de lege slakkenhuisjes met de slakken en vul deze dan op met de kruidenboter.
Leg deze op vuurvaste borden of schotels en zet 4 a5 min in een voorverwarmde oven van 200° c
Serveer zeer warm op en zet er gesneden stokbrood bij.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-05-2006, 14:47 geschreven door willy
Reacties (0)
05-05-2006
Gegrilde Sint Jacobsnootjes met saffraansaus en Zalmeitjes
Benodigdheden
4 st jacobsnootjes per persoon
olijfolie
¼ l room
paar takjes dille
2dl witte wijn
2 dl visfumets
10 g saffraan
zalmeitjes
peper en zout
Bereiding:
Grillpan verhitten met olijfolie (zeer heet)
Nootjes in de pan leggen en proberen ruitjes te grillen
Elke kant 2 min laten bakken , voor het opdienen nog eventjes 4 min in de oven
Doe de room , visfume, witte wijn in een pot en laat wat inkoken, voeg de saffraan toe en smaak af met peper en zout
Voeg als allerlaatste de zalmeitjes toe
Garneer de saus op een bord en leg er de mootjes bovenop
Werk af met nog wat zalmeitjes en dille
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
05-05-2006, 08:52 geschreven door willy
Reacties (0)
21-04-2006
KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN
Benodigdheden :
4 kalfsteak
bakje oesterzwammen
½ l demi glace
3 sneden hesp
1 potje truffel
50 g boter
scheut cognac
Bereiding:
Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af op een braadslede in de oven voor 15 min
Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.
De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot
Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .
De saus er niet overgieten maar ernaast.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-04-2006, 09:38 geschreven door willy
Reacties (0)
KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN
Benodigdheden :
4 kalfsteak
bakje oesterzwammen
½ l demi glace
3 sneden hesp
1 potje truffel
50 g boter
scheut cognac
Bereiding:
Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af op een braadslede in de oven voor 15 min
Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.
De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot
Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .
De saus er niet overgieten maar ernaast.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-04-2006, 09:37 geschreven door willy
Reacties (0)
KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN
Benodigdheden :
4 kalfsteak
bakje oesterzwammen
½ l demi glace
3 sneden hesp
1 potje truffel
50 g boter
scheut cognac
Bereiding:
Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af op een braadslede in de oven voor 15 min
Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.
De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot
Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .
De saus er niet overgieten maar ernaast.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
21-04-2006, 09:37 geschreven door willy
Reacties (0)
09-04-2006
AGNES SORELSOEP
Benodigheden:
4 sneden rundstong
1 l kippebouillon
1 kippenfilets
2 wortels
1 prei
1 bakje champignons
¼ l room
roux
peterselie
Bereiding
Kook de filets gaar en snij deze in kleine blokjes
Snij alle groenten in jullienne, mag zeer fijn zijn
Kook deze gaar in water , giet ze af en verfris ze in koud stromend water, bewaar ze in een kommetje.
Zet de bouillon op samen met de room en laat koken
Bind ze met de roux en breng op smaak.
Voeg er de groentjes en de kip aan toe en laat de soep nog rustig sudderen.
Als garnituur voeg er de gehakte peterselie en in blokjes gesneden rundstong aan toe
Warm opdienen.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
09-04-2006, 07:07 geschreven door willy
Reacties (0)
29-03-2006
NORMANDISCHE TONGFILETS
Benodigheden:
4 tongrolfilets per persoon
1 bakje champignons
2 dl visfumets
1 scheut witte wijn
2 dl room
1 laurierblad
1 kg aardappelen
roux
Bereiding:
Stoom de tongrolletjes of laat ze garen in een bodempje water of visfumets
Laat de room, witte wijn en visfumets koken
Snij de champignons fijn en kook deze af in ruim water en laat ze uitlekken
Voeg deze bij de saus
Dik de saus met roux .deze mag goed dik zijn.
Maak aardappelpuree, maar gebruik zeer weinig melk
Spuit de aardappelpuree in visvorm op het bord en gratineer deze in de oven
Leg de visrolletjes op het bord en overgiet met veel saus.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
29-03-2006, 17:47 geschreven door willy
Reacties (0)
21-03-2006
Klassieke Franse Uiensoep
Benodigheden :
4 ajuinen
½ l kippenbouillon
300 g gemalen gruyere
peper en zout
1 laurierblad
1 stokbrood
100 g boter
Bereiding:
Pel de ajuinen en snij ze in de helft
Snij de halve ajuinen in ringen
Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,
Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout
Laat rustig koken.
DEZE SOEP NIET MIXEN
Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,
Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of toast de stukken stokbrood
Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze
Nog 10 min roosteren in de oven.
Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op
Dien zeer warm op.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
Reacties (0)
Klassieke Franse Uiensoep
Benodigheden :
4 ajuinen
½ l kippenbouillon
300 g gemalen gruyere
peper en zout
1 laurierblad
1 stokbrood
100 g boter
Bereiding:
Pel de ajuinen en snij ze in de helft
Snij de halve ajuinen in ringen
Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,
Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout
Laat rustig koken.
DEZE SOEP NIET MIXEN
Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,
Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of toast de stukken stokbrood
Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze
Nog 10 min roosteren in de oven.
Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op
Dien zeer warm op.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
Reacties (0)
Klassieke Franse Uiensoep
Benodigheden :
4 ajuinen
½ l kippenbouillon
300 g gemalen gruyere
peper en zout
1 laurierblad
1 stokbrood
100 g boter
Bereiding:
Pel de ajuinen en snij ze in de helft
Snij de halve ajuinen in ringen
Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,
Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout
Laat rustig koken.
DEZE SOEP NIET MIXEN
Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,
Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of toast de stukken stokbrood
Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze
Nog 10 min roosteren in de oven.
Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op
Dien zeer warm op.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
Reacties (0)
13-03-2006
HINDEFILET MET KLASSIEK GARNITUUR.
Benodigdheden:
800g hindefilets
4 dl wildfonds
2 potjes veenbessen
4 kleine peren
4 kleine appels
2 dl rode wijn
kaneel
4 stronkjes witloof
200g spruiten
2dl room
100g boter
Bereiding:
Schil de peertjes, laat ze koken in rode wijn met kaneel.
Snij de appel in een ster en laat even koken in een weinig water.
Doe er de veenbessen op , haal eventueel het klokhuis eruit.
Stoof het witloof en laat uitlekken , daarna bakken in een pan.
Spruiten koken , afgieten en aanbakken.
Bak de hindefilets aan en laat ongeveer 10 à 15 min garen in de oven.
Zet de wildfonds op het vuur , voeg er room en veenbessen toe en even laten koken.
Niet te hard roeren want anders gaan de veenbessen stuk.
Garneer alles mooi op een bord.
Smakelijk.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
13-03-2006, 15:10 geschreven door willy
Reacties (0)
HINDEFILET MET KLASSIEK GARNITUUR.
Benodigdheden:
800g hindefilets
4 dl wildfonds
2 potjes veenbessen
4 kleine peren
4 kleine appels
2 dl rode wijn
kaneel
4 stronkjes witloof
200g spruiten
2dl room
100g boter
Bereiding:
Schil de peertjes, laat ze koken in rode wijn met kaneel.
Snij de appel in een ster en laat even koken in een weinig water.
Doe er de veenbessen op , haal eventueel het klokhuis eruit.
Stoof het witloof en laat uitlekken , daarna bakken in een pan.
Spruiten koken , afgieten en aanbakken.
Bak de hindefilets aan en laat ongeveer 10 à 15 min garen in de oven.
Zet de wildfonds op het vuur , voeg er room en veenbessen toe en even laten koken.
Niet te hard roeren want anders gaan de veenbessen stuk.
Garneer alles mooi op een bord.
Smakelijk.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
13-03-2006, 15:10 geschreven door willy
Reacties (0)
07-03-2006
POMPOENSOEP MET BLADERDEEGKOEKJE
Benodigdheden:
2 vellen bladerdeeg
1 pompoen
2 ajuin
peper en zout
2 eieren
2 aardappelen
2 bouillonblokjes
Bereiding:
De pompoen in4 snijden, pitten uithalen ,in kleine stukjes snijden en in een pot met water doen.
De ui en de aardappel schillen, snijden en bij de soep doen.
Soep laten gaar koken en mixen.
Soep in kommetjes doen, de randen met eigeel insmeren.
Bladerdeeg openleggen en cirkels uitsnijden, iets groter dan het kommetje en deze over de kommetjes leggen.
Bovenkant met eidooier insmeren.
Ongeveer 15 min in de oven op180°
smakelijk
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
07-03-2006, 15:37 geschreven door willy
Reacties (0)
01-03-2006
GRATIN VAN KNOLSELDER
Benodigdheden:
4 aardappelen
1 knolselder
4 dl room
1 teentje look
200g gemalen kaas
zout en peper
nootmuskaat
Bereiding:
Schil de aardappelen, snij ze in zeer dunne schijfjes.
Was ze heel even in koud water.
Schil de knolselder en snij deze ook heel fijn.
Leg deze ondereen in een ovenbakplaat.
Meng de room,look, peper,zout en muskaatnoot goed en giet over de aardappelen en knolselder.
Voldoende kaas overstrooien en laat ongeveer 1 uurtje bakken in een oven van 180°.
Smakelijk
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
01-03-2006, 17:40 geschreven door willy
Reacties (0)
22-02-2006