koken
Inhoud blog
  • lekker soepje voor de feestdagen
  • Inhoud blog
  • lekker soepje voor de feestdagen
  • Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    17-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    WIJNGAARDSLAKKEN BOURGIGNONS

     

    Benodigheden:

     

    250 g boter

    1 bussel peterselie

    1 stokbrood

    3 teentjes look

    3 sjalotjes

    24 slakkenhuisjes

    2 a 3 blikken slakken

    tobasco

    worcestershiresaus

    ½ citroen

    peper en zout

     

    Bereiding

     

    Doe de boter ,peterselie , knokloof en de sjalotjes in een kenwood en laat deze goed mengen.

    Smaak af met peper , zout, tobasco en worcestershiresaus.( weinig tobasco gebruiken)

    Vul de  lege slakkenhuisjes met de slakken en vul deze dan op met de kruidenboter.

    Leg deze op vuurvaste borden of schotels en zet 4 a5 min in een voorverwarmde oven van 200° c

    Serveer zeer warm op en zet er gesneden stokbrood bij.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2006, 14:47 geschreven door willy
    Reacties (0)
    05-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gegrilde Sint –Jacobsnootjes met saffraansaus en Zalmeitjes

     

    Benodigdheden

     

    4 st jacobsnootjes per persoon

    olijfolie

    ¼ l room

    paar takjes dille

    2dl witte wijn

    2 dl visfumets

    10 g saffraan

    zalmeitjes

    peper en zout

     

    Bereiding:

     

    Grillpan verhitten met olijfolie (zeer heet)

    Nootjes in de pan leggen en proberen ruitjes te grillen

    Elke kant 2 min laten bakken , voor het opdienen nog eventjes 4 min in de oven

    Doe de room , visfume, witte wijn in een pot en laat wat inkoken, voeg de saffraan toe en smaak af met peper en zout

    Voeg als allerlaatste de zalmeitjes  toe

    Garneer de saus op een bord en leg er de mootjes bovenop

    Werk af met nog wat zalmeitjes en dille


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    05-05-2006, 08:52 geschreven door willy
    Reacties (0)
    21-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN

     

     

    Benodigdheden:

     

    4 kalfsteak 

    bakje oesterzwammen

    ½ l demi glace

    3 sneden hesp

    1 potje truffel

    50 g boter

    scheut cognac

     

    Bereiding:

     

    Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af  op een braadslede in de oven voor 15 min

    Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.

    De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot

    Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .

    De saus er niet overgieten maar ernaast.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2006, 09:38 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN

     

     

    Benodigdheden:

     

    4 kalfsteak 

    bakje oesterzwammen

    ½ l demi glace

    3 sneden hesp

    1 potje truffel

    50 g boter

    scheut cognac

     

    Bereiding:

     

    Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af  op een braadslede in de oven voor 15 min

    Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.

    De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot

    Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .

    De saus er niet overgieten maar ernaast.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2006, 09:37 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    KALFSTEAK MET OESTERZWAMMEN

     

     

    Benodigdheden:

     

    4 kalfsteak 

    bakje oesterzwammen

    ½ l demi glace

    3 sneden hesp

    1 potje truffel

    50 g boter

    scheut cognac

     

    Bereiding:

     

    Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af  op een braadslede in de oven voor 15 min

    Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.

    De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot

    Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .

    De saus er niet overgieten maar ernaast.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    21-04-2006, 09:37 geschreven door willy
    Reacties (0)
    09-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    AGNES SORELSOEP

     

    Benodigheden:

     

    4 sneden rundstong

    1 l kippebouillon

    1 kippenfilets

    2 wortels

    1 prei

    1 bakje champignons

    ¼ l room

    roux

    peterselie

     

    Bereiding

     

    Kook de filets gaar en snij deze in kleine blokjes

    Snij alle groenten in jullienne, mag zeer fijn zijn

    Kook deze gaar in water , giet ze af en verfris ze in koud stromend water, bewaar ze in een kommetje.

    Zet de bouillon op samen met de room en laat koken

    Bind ze met de roux en breng op smaak.

    Voeg er de groentjes en de kip aan toe en laat de soep nog rustig sudderen.

    Als garnituur voeg er de gehakte peterselie en in blokjes gesneden rundstong aan toe

    Warm opdienen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    09-04-2006, 07:07 geschreven door willy
    Reacties (0)
    29-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    NORMANDISCHE TONGFILETS

     

    Benodigheden:

     

    4 tongrolfilets per persoon

    1 bakje champignons

    2 dl visfumets

    1 scheut witte wijn

    2 dl room

    1 laurierblad

    1 kg aardappelen

    roux

     

    Bereiding:

     

    Stoom de tongrolletjes of laat ze garen in een bodempje water of visfumets

    Laat de room, witte wijn en visfumets koken

    Snij de champignons fijn en kook deze af in ruim water en laat ze uitlekken

    Voeg deze bij de saus

    Dik de saus met roux .deze mag goed dik zijn.

    Maak aardappelpuree, maar gebruik zeer weinig melk

    Spuit de aardappelpuree in visvorm op het bord en gratineer deze in de oven

    Leg de visrolletjes op het bord en overgiet met veel saus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    29-03-2006, 17:47 geschreven door willy
    Reacties (0)
    21-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Klassieke Franse Uiensoep

     

    Benodigheden:

     

    4 ajuinen

    ½ l kippenbouillon

    300 g gemalen gruyere

    peper en zout

    1 laurierblad

    1 stokbrood

    100 g boter

     

    Bereiding:

     

    Pel de ajuinen en snij ze in de helft

    Snij de halve ajuinen in ringen

    Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,

    Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout

    Laat rustig koken.

    DEZE SOEP NIET MIXEN

    Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,

    Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of  toast de stukken stokbrood

    Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze

    Nog 10 min roosteren in de oven.

    Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op

    Dien zeer warm op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Klassieke Franse Uiensoep

     

    Benodigheden:

     

    4 ajuinen

    ½ l kippenbouillon

    300 g gemalen gruyere

    peper en zout

    1 laurierblad

    1 stokbrood

    100 g boter

     

    Bereiding:

     

    Pel de ajuinen en snij ze in de helft

    Snij de halve ajuinen in ringen

    Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,

    Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout

    Laat rustig koken.

    DEZE SOEP NIET MIXEN

    Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,

    Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of  toast de stukken stokbrood

    Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze

    Nog 10 min roosteren in de oven.

    Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op

    Dien zeer warm op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Klassieke Franse Uiensoep

     

    Benodigheden:

     

    4 ajuinen

    ½ l kippenbouillon

    300 g gemalen gruyere

    peper en zout

    1 laurierblad

    1 stokbrood

    100 g boter

     

    Bereiding:

     

    Pel de ajuinen en snij ze in de helft

    Snij de halve ajuinen in ringen

    Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,

    Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout

    Laat rustig koken.

    DEZE SOEP NIET MIXEN

    Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,

    Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of  toast de stukken stokbrood

    Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze

    Nog 10 min roosteren in de oven.

    Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op

    Dien zeer warm op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2006, 15:56 geschreven door willy
    Reacties (0)
    13-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    HINDEFILET MET KLASSIEK GARNITUUR.

     

    Benodigdheden:

     

    800g hindefilets

    4 dl wildfonds

    2 potjes veenbessen

    4 kleine peren

    4 kleine appels

    2 dl rode wijn

    kaneel

    4 stronkjes witloof

    200g spruiten

    2dl room

    100g boter

     

    Bereiding:

     

    Schil de peertjes, laat ze koken in rode wijn met kaneel.

    Snij de appel in een ster en laat even koken in een weinig water.

    Doe er de veenbessen op , haal eventueel het klokhuis eruit.

    Stoof het witloof en laat uitlekken , daarna bakken in een pan.

    Spruiten koken , afgieten en aanbakken.

    Bak de hindefilets aan en laat ongeveer 10 à 15 min garen in de oven.

    Zet de wildfonds op het vuur , voeg er room en veenbessen toe en even laten koken.

    Niet te hard roeren want anders gaan de veenbessen stuk.

    Garneer alles mooi op een bord.

    Smakelijk.  


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    13-03-2006, 15:10 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    HINDEFILET MET KLASSIEK GARNITUUR.

     

    Benodigdheden:

     

    800g hindefilets

    4 dl wildfonds

    2 potjes veenbessen

    4 kleine peren

    4 kleine appels

    2 dl rode wijn

    kaneel

    4 stronkjes witloof

    200g spruiten

    2dl room

    100g boter

     

    Bereiding:

     

    Schil de peertjes, laat ze koken in rode wijn met kaneel.

    Snij de appel in een ster en laat even koken in een weinig water.

    Doe er de veenbessen op , haal eventueel het klokhuis eruit.

    Stoof het witloof en laat uitlekken , daarna bakken in een pan.

    Spruiten koken , afgieten en aanbakken.

    Bak de hindefilets aan en laat ongeveer 10 à 15 min garen in de oven.

    Zet de wildfonds op het vuur , voeg er room en veenbessen toe en even laten koken.

    Niet te hard roeren want anders gaan de veenbessen stuk.

    Garneer alles mooi op een bord.

    Smakelijk.  


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-03-2006, 15:10 geschreven door willy
    Reacties (0)
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    POMPOENSOEP MET BLADERDEEGKOEKJE

     

     

    Benodigdheden:

     

    2 vellen bladerdeeg

    1 pompoen

    2 ajuin

    peper en zout

    2 eieren

    2 aardappelen

    2 bouillonblokjes

     

     

    Bereiding:

     

    De pompoen in4 snijden, pitten uithalen ,in kleine stukjes snijden en in een pot met water doen.

    De ui en de aardappel schillen, snijden en bij de soep doen.

    Soep laten gaar koken en mixen.

    Soep in kommetjes doen, de randen met eigeel insmeren.

    Bladerdeeg openleggen en cirkels uitsnijden, iets groter dan het kommetje en deze over de kommetjes leggen.

    Bovenkant met eidooier insmeren.

    Ongeveer 15 min in de oven op180°

    smakelijk

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2006, 15:37 geschreven door willy
    Reacties (0)
    01-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GRATIN VAN KNOLSELDER

     

    Benodigdheden:

     

    4 aardappelen

    1 knolselder

    4 dl room

    1 teentje look

    200g gemalen kaas

    zout en peper

    nootmuskaat

     

    Bereiding:

     

    Schil de aardappelen, snij ze in zeer dunne schijfjes.

    Was ze heel even in koud water.

    Schil de knolselder en snij deze ook heel fijn.

    Leg deze ondereen in een ovenbakplaat.

    Meng de room,look, peper,zout en muskaatnoot goed en giet over de aardappelen en knolselder.

    Voldoende kaas overstrooien en laat ongeveer 1 uurtje bakken in een oven van 180°.

    Smakelijk


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    01-03-2006, 17:40 geschreven door willy
    Reacties (0)
    22-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GAZPACHO

     

    Benodigheden

    4 tomaten        

    1komkommer 

    1ui

    paprika’s

    2 teentjes look

    ½ l water
    ¼ l wijn

    1 courgette

    zout en peper

    1 eetlepel tomatenpuree

    2 eetlepels olijfolie

    4 boterhammen

     

    Bereiding

     

    Snij de paprika,courgette,tomaten,komkommer en ui in fijne blokjes

    Voeg het water en witte wijn er aan toe

    Kruid zeer goed met peper en zout en snij de lookteentjes fijn en voeg deze erbij

    Als laatste de olijfolie en tomatenpuree aan toevoegen;

    Meng alles voorzichtig en laten koelen in de frigo

    Snij de boterhammen in blokjes en bak ze in de pan met een beetje olijfolie

    Garnieren met de korstjes en de peterselie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    22-02-2006, 17:39 geschreven door willy
    Reacties (0)
    19-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    KWARKTAART ( PLATTE-KAAS )MET AADBEIEN

    __________________________________________

    Benodigdheden:

    -375g platte kaas

    -175 cl room

    -50g suiker

    -1 bakje aardbeien

    -5 blaadjes gelatine

    Bereiding:

    Kuis de aardbeien en voeg de suiker er aan toe

    Mix deze tot een sappige massa en haal door de zeef zodat je een coullis krijgt

    Klop de room op zonder de suiker

    Week de gelatinebladeren in lauw water en voeg deze bij de aardbeiencoullis,

    En koel af in koud waterbad

    Doe de platte kaas erbij en spattel de room eronder

    Doe in een vorm en laat een paar uur opstijven

    Eventueel garneren met verse aardbeien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    19-02-2006, 10:42 geschreven door willy
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/123

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    19-02-2006, 09:06 geschreven door
    Reacties (0)
    05-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/123

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    05-04-2005, 12:21 geschreven door
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 04/04-10/04 2005
    Archief per week
  • 08/01-14/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 04/04-10/04 2005
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!