HINDEFILET MET KLASSIEK GARNITUUR.
Benodigdheden:
800g hindefilets
4 dl wildfonds
2 potjes veenbessen
4 kleine peren
4 kleine appels
2 dl rode wijn
kaneel
4 stronkjes witloof
200g spruiten
2dl room
100g boter
Bereiding:
Schil de peertjes, laat ze koken in rode wijn met kaneel.
Snij de appel in een ster en laat even koken in een weinig water.
Doe er de veenbessen op , haal eventueel het klokhuis eruit.
Stoof het witloof en laat uitlekken , daarna bakken in een pan.
Spruiten koken , afgieten en aanbakken.
Bak de hindefilets aan en laat ongeveer 10 à 15 min garen in de oven.
Zet de wildfonds op het vuur , voeg er room en veenbessen toe en even laten koken.
Niet te hard roeren want anders gaan de veenbessen stuk.
Garneer alles mooi op een bord.
Smakelijk.
|