Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (559)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor of tegen organendonatie?
    Toen onze beide kinderen zwanger waren, kozen ze - met het fiat van de grootouders - bewust voor een jongere peter en meter voor hun spruiten. Oma en oma ben je sowieso dus waarom niet. Intussen is er reeds één oma weg en houden de andere " oudjes" zich stevig vast aan de graszoden!!
    Maar dat een zoveel jongere meter ook eens aan het kortste einde zou kunnen trekken daar rekende niemand op. Nu houden we ons harte vast en duimen we met zijn allen voor de meter (39j) van kleinzoon 2. Sinds een 8 tal jaren sukkelt die met de lever en staat ze op een lijst voor transplantatie. Tot nog toe hielp medicatie om haar toestand toch enigszins leefbaar te houden tot gisteren... Rond 23u30 kregen we een alarmerend telefoontje van de dochter dat de meter op het intensieve ligt in Leuven, volledig gecrashet is met  acuut gevaar want ze heeft dringend een nieuwe lever lever nodig. Ze werd meteen op de lijst van top prioriteit gezet.
    Hoe erg het ook lijkt, nu moeten we hopen dat iemand sterft en ook nog eens zijn/haar organen afstaat en dan nog een geschikte donor is want ze heeft ook een speciale bloedgroep!!
    Maar haar situatie is niet alleen erg voor de kleinzoon , ze heeft zelf ook een gezinnetje met 2 kinderen 9j en 6j die hun mama nog dringend nodig hebben. We hopen hier dat er snel een lever gevonden wordt en houden bij elk telefoontje ons hart vast!!


    Bij zo'n situatie sta ik even stil bij het feit dat er nog steeds te weinig mensen zo'n wilsbeschikking voor organendonatie hebben en dan wordt het in bepaalde gevallen heel moeilijk voor de nabestaanden om op het moment zelf zo'n beslissing te nemen.
    Ik heb een tijdje geleden gezegd dat ik om zo'n papieren zou gaan naar de gemeente en wil er nu echt ook eens werk van maken hoewel....wat kan men nog aanvangen met de ' versleten" organen van iemand die stilaan naar trammetje 7 gaat?
    Ben jij voor of tegen het ter beschikking stellen van je organen na je dood?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (16)

    29-04-2013
    Transplantatie
    Mij hebben ze ooit verteld... of heb ik dat gelezen... dat men altijd bij een overlijden een orgaan kan afnemen... als je dat niet wil moet je dat speciaal laten vastleggen... weet niet of het waar is... tot vrijdag?

    29-04-2013 om 16:56 geschreven door Myette


    28-04-2013
    Hallo

    Ik hoop voor dat er spoedig een donor voor die vrouw wordt gevonden


    28-04-2013 om 13:51 geschreven door Athea


    Hallo

    28-04-2013 om 13:50 geschreven door Athea


    Groeten van Fjak@


    28-04-2013 om 12:29 geschreven door Fjak@


    ja
    al denk ik echt dat ze van ouderen niet veel meer kunnen gebruiken , en ook ik denk dat je altijd donor bent , tenzij je een brief in je zak hebt dat je het niet wil , maar ... het is wel zo dat veel familieleden na een plots overlijden weigeren en dan ,,,is er een procedure die te omslachtig is in tijd , jammer , ik heb geen bezwaar en hoop echt voor deze jonge vrouw dat het goed komt,
    verder alles ok hier ,

    28-04-2013 om 11:57 geschreven door ani


    Goedemorgen Natoken.Na een gedwongen rustpauze probeer ik vandaag stillekes enkele bezoekjes in bloggenland te doen.Hopelijk willen mijn ogen me daarin een beetje helpen.Hopelijk wordt het voor iedereen een zonnige zondag.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zondag 28 april en zo loopt de grasmaand terug stillekes op haar einde.Het zou volgens de weerprofeten een droge en tamelijk zonnige zondag moeten worden met temperaturen in de buurt van de 16 graden.Hopelijk komt de wind niet uit een of andere hoek gewaaid.Vandaag kom ik efkes boven water in bloggenland zolang mijn ogen het me toelaten want ik verlang echt naar die nieuwe lens in mijn rechteroog want ik ben door het mindere zien hyper nerveus geworden,doch gisteren heb ik zonder problemen het wedstrijdblad kunnen invullen en aflezen.Ik wens Jullie een fijne en hopelijk een zonnige dag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    28-04-2013 om 11:14 geschreven door Jos Vande Ghinste


    donor
    Hopelijk wordt er tijdig een donor gevonden! En ik ben absoluut pro zo'n donorverklaring, heb ze dan ook al een paar jaar in mijn portefeuille zitten. Hoe oud je ook bent, men kan toch blijkbaar nog vanalles gebruiken en zo wellicht levens redden (of brandwondenslachtoffers met huid bv). Bij onverwacht overlijden zal men, ingeval er geen verklaring van het slachtoffer zelf is,inderdaad de toestemming vragen aan de nabestaanden .Die familie weigert dan ook soms, uit sentimentele redenen, omdat ze niet wil dat er aan dat lichaam geraakt wordt. Terwijl de potentiele donor daar wellicht geen probleem zou mee gehad hebben. Daarom is het toch best om zo'n verklaring te laten opmaken in je gemeente : het is dan jouw eigen beslissing die als enige geldig is. Doen, mensen!

    28-04-2013 om 10:55 geschreven door paz


    Dikke steunknuffel
    Natoken ik kan hier weer geen goed nieuws lezen,
    wat erg toch allemaal,hopelijk vinden ze snel een Donor
    Image and video hosting by TinyPic
    Glimlach
    ik schenk je een lach..
    schaterlach ...
    ondeugende glimlach ...
    verlegen lach ..
    een warme lach
    van uit mij hart
    daar schijnt de zon ..
    zodat je op de trieste dagen
    je kan warmen aan mijn lach ...
     Nikki

    28-04-2013 om 09:20 geschreven door Nikki


    goeiemorgen !

    maak er een mooie zondag van Natoken  !

    groetjes van meeuw


                     
    pink rose photo: rose pink pink_rose.jpg

    28-04-2013 om 07:29 geschreven door meeuw


    ...
    Kort en bondig,"ja",ze mogen mij zelfs gebruiken als ontleedmateriaal,wie weet wat originele dingen ze nog vinden maar ik moet dus ook nog een papier halen,alhoewel...ze vragen het toch altijd als er iemand in je familie overlijdt of ze iets mogen gebruiken,wel heel triest voor de meter,hopelijk kan ze geholpen worden,dikke kus en hou je taai he!

    28-04-2013 om 07:16 geschreven door lipske


    zondaggroetjes
    sunday001.jpg


    Wij komen een fijne zondag
    en veel blogplezier wensen
    Veel liefs van Freddy, Patty en een
    dikke knuffel van onze vier kapoentjes

    28-04-2013 om 02:53 geschreven door Patty en Freddy


    27-04-2013
    Groeten van Fjak@
    Wat erg , verdorie toch sorry hoor maar als het voor een VIP persoon ging vonden ze wel direct de juiste lever, tenslotte werken de verschillende Europese landen
    samen wat betreft organentransplantaties. En Natoken wij zijn niet te oud voor donor te zijn zelfs ons oude gerimpeld vel kan dienen voor vele dingen zoals bv brandwonden .Normaal moet men dat zelfs niet meer vragen of je moest op de gemeente of stadhuis gaan zeggen dat je geen donor wilt zijn.
    Maar neen ze vragen het nog altijd, zo heb ik iemand gekend die wachtte op nieuwe longen ook het bloed was speciaal enfin op het nippertje komt er zo een jongen van 18j door een accident te sterven de longen en het bloed waren passend voor deze vrouw , ook zij had twee kindjes en was 38 jaar. Wel de ouders van de jongen weigerde
    werd gecremeerd en ja drie weken later is die dame overleden. Ik vergeet dit nooit, akkoord je verlies je kind maar je kunt een ander leven redden neen ze wouden niet.
    Een ander geval was een jonge moeder die vlug met haar zoontje van 4j naar haar mama reed met de wagen een ongeluk de kleine is overleden.
    In de kliniek hebben ze de jonge moeder gesmeekt a.u.b. en ze heeft ja gezegd op voorwaarde dat ze daarna haar kindje nog mocht zien onbeschadigd want de kwetsuren waren inwendig. De dokters hebben haar beloofd van dat te doen. Nu is die moeder gelukkig want haar zoontje dat ze kwijt is heeft 4 levens gered .
    Ze heeft daarna nog kinderen gekregen maar elke avond zegt ze tegen haar zoontje 4 kusjes voor jou want je hebt 4 mensen gered, ondanks het groot verdriet ben ik heel trots op jou men zoon. Ik heb zelfs een tijd posters uitgedeeld bij de dokters in onze buurt, over het geven van je organen. Ik heb drie mensen één mijn directeur en de andere een collega die leefde beide met een ruilhart en de andere werkte bij Casterman een uitgeverij. De drie samen waren dus van dezelfde ouderdom want zij telden hun ouderdom vanaf hun nieuw ruilhart en alle drie in hetzelfde jaar, ze leven nog alle drie en zijn nu 15 jaar oud en jaja ze vieren dat elk jaar.
    Natoken ik hoop dat er vlug een donor komt Zwitserland werkt ook met België, maar wie zijn wij he.
    Sterkte en de moed niet laten zakken, je ziet het kan.
    Dikke kus Fjak@

    27-04-2013 om 20:12 geschreven door Fjak@


    ..
    dag bezorgde lieve vriendin ... ik functioneer terug, nog niet optimaal maar ik zal mijn best doen om dit weekend eens iets op mijn blog te krijgen.   Eerst een gesukkel met een verkoudheid waar ik maar niet vanaf geraakte en me vrij ziek bij voelde en vervolgens weer een geknelde zenuw in mijn rug waarvan ik echt helemaal plat lag ... maar onkruid vergaat niet hé

    zo erg te horen van de meter van je kleinzoontje ... ik dacht dat tegenwoordig zelfs een stuk lever kon getransplanteerd worden van een goede levende donor, maar ja ... iemand vinden is niet evident hé.   Ik dacht dat iedereen in België vanzelfsprekend donor was tenzij je uitdrukkelijk op het gemeentehuis liet registreren dat je GEEN donor wou zijn?    Heb ik het mis?
    Als ik je logje las dan vond ik dat mijn kleine akkefietjes weer in het niets verdwenen.   Ik schaam me zelfs dat ik erover durf zeuren wanneer ik aan die jonge vrouw denk.
    Hopelijk is het met jou allemaal goed.
    Dikke dikke kus van mij en de zilveren.

    27-04-2013 om 12:12 geschreven door bojako


    Hier even moeilijk zunne om door die gebakkeerde deur te kunnen

    Image and video hosting by TinyPic

    Omake dat is weer niet eerlijk !
    zulke jonge moeder ...we zouden die van hier boven weer in roepen...maar waarom laat hij dat dan gebeuren !
    verdomme toch !
    ik ga na de noen eens van men dochters genieten...
    de  grote en kleine
    de mannekes mogen blij zijn dat we ze vertrouwen
    en alleen mogen thuis blijven....
    gisteren ook nog een bijouke gekocht 
    een tuinorchideke... sjiek zunne ale vindt ik toch ! 
    Ik wens jullie ondanks toch
    een mooie en gezellige zaterdag
    & prettig weekend toe, hopelijk komt alles op zijn pootjes !
    wat ben ik blij dat ik een papiertje heb
    dat ze het beste van me mogen hebben
    voor ik naar vuurtje ga ...
    geeft een goed gevoel moesten ze er een jonge moeder mee konden helpen

    Je mag al mijn lettertjes lezen
    Je mag al mijn plaatjes kijken
    nadien een woordje achter laten
    En daarvoor krijg je van mij 
    een dik bedankje
    warme groetjes en knuf
    van ikke voor jou

    27-04-2013 om 09:53 geschreven door Jeske


    Omake
    .

    27-04-2013 om 09:43 geschreven door Jeske


    weekendgroetjes
    weekend411.gif

    Het geluk is als de zon,
     je mag er niet met open ogen naar kijken.
    Samen met onze vier schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty en
    een dikke knuffel van onze vier lieve rakkers.

    27-04-2013 om 04:02 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Relax mal wieder (Bernward DF6JL)
        op Vaderdag
  • hello Nancy (Klaproosje1)
        op Vaderdag
  • Dag Nancy een hele mooie foto , ik zou ook nog zoveel aan mijn vader en moeder en broers en een zuster willen vragen maar ik ben nog de eenigste die er nog van over is , dat is wel eens ongemakelijk ! (Tiny & Ans)
        op Vaderdag
  • Vaderdag !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Vaderdag
  • Hihihihi wat is het toppunt van te gaan stemmen Natoken ,, (Ingrid.)
        op Toppunt
  • En zo zijnn er nog Natoken, maar goed ...! (eddy meuris)
        op Toppunt
  • Hallo lieve Nancy fijn weekend gewenst xxx (Lenie)
        op Toppunt
  • Toppunt (Maarten)
        op Toppunt
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe. (Jos Vande Ghinste)
        op Toppunt
  • . . . (Chris)
        op Toppunt
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!