Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.windkracht 10!
    Voilà die storm hebben we ook weer overleefd want geloof me als er zo ineens 3 peuters en 3 kleuters binnen vallen dan is het nogal rap " vollen bak "!!
    Ik betrap er mij telkens op dat ik er haast niet meer toe kom om eens een " goed klappeke" te doen met onze kinderen en hun partners als dat klein " grut " erbij is... Die willen alle 6 op hetzelfde moment de aandacht of de schoot of de armen van oma en ... ik laat mij gewoon doen.... maar het is ook zo zalig!!!
    En of ze snel veranderen!!
    Onze jongste spruit spant daarin de kroon vooral nu ze loopt en haar "grijpgrage" vingertjes alles willen oppakken om te verkennen. De dochter had me reeds verwittigd:
     " Ma zet alles waar Kitiara aan kan opzij, want ze is niet te doen."..
    Inderdaad niets is veilig binnen haar bereik.. Het is alsof ze wil zeggen:
    " Ik heb lang genoeg in mijn beperkt wereldje geleefd, ik wil eruit...".
    Ze is een echte ontdekkingsreizigster die geleerd heeft dat behalve zitten en liggen, ook stappen tot de mogelijkheid behoort. Omdat ze haar eigen kunnen nog niet volledig onder controle heeft moet ze ook vlugger stappen om niet te vallen en zeg dat haar  treintje vooruit gaat....
    De knopjes van de afstandsbediening oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit,
     " piepe muisje" spelen achter de gordijnen is buitengewoon boeiend en stoelen moeten gewoon omvergetrokken worden om dan nog niet te spreken van de aantrekkelijkheid van allerlei kleine snuisteringen die elke huiskamer sieren!!!! !Als je haar iets verbiedt dan kijkt ze je aan en schudt dan met  haar hoofdje  neen, ze weet dus perfect wat mag en niet onze 15 maanden oude peuter en toch probeert ze het. Een doortastende dame, dat  is ze... Met haar is er nog werk aan de winkel!!!
    De tweeling ontwikkelt zich ook als een TGV, ik sta telkens versteld van alle nieuwigheden die ze aanleren. Maar die beginnen ook stilaan te beseffen dat ze niet alleen echte individuen zijn maar vooral een " perfect span "!! De confrontatie met die kleine karaktertjes kan al eens tot peuterpuberdriftbuien leiden.Vooral Maura spant de kroon, in haar handen is ook niets veilig. Waar ze haar  " deugnieterijstreken " blijft halen... niemand weet het.. Nog zo'n verhaaltje apart!!!
    Die kleine pagaddertjes imiteren graag de mama en daarom zijn momenteel de poppen aan de macht. Gelukkig heb ik er een paar exemplaren zodat er niet teveel armen en benen uit het poppenlijfje getrokken worden omdat ze beiden dezelfde pop willen...Maar verder zijn het echt twee poppemiekes en heel aanhankelijk...
    Dan zijn er onze twee kleuters van 4 en 5 . Die zitten al in de tweede kleuterklas en je ziet het dat ze al veel zelfstandiger zijn, de buitenwereld krijgt ook zijn plaatsje in hun leventje en je kan reeds zien welke kant ze uitgaan.
    Kleindochtertje 2 wordt een echt " juffertje " dat precies weet wat ze wil en door haar glimlach iedereen weet te bekoren zelfs onze " ernstige, strenge" zoon!!! Ik lach stiekem in mijn vuistje als ik zie hoe zij steeds weer die " grote slungel" van ons om haar pinkje windt en ze erin slaagt om altijd iets langer aan zijn nek te hangen!!!! Nu ja die papa moet  echt in shift werken wil hij ze alle vier op tijd en stond knuffelen!!!! :lol:
    Kleinzoon twee is wel diegene die sinds hij school loopt het meest  veranderd is. Hij is echt opengebloeid  en van een bedeesd, teruggetrokken baaske is hij nu een veel opener kereltje geworden en als er te zingen valt " lang zal ze leven " dan overstemt hij iedereen!!!!(  het viel mij op dat het jongenskoor hoewel in de minderheid meer volume bracht dan het meisjeskoor!!! :-8)
    En dan is er onze " grote " ( eerste leerjaar!!) schat kleinzoon 1 die zich nu hij in het eerste leerjaar zit  echt groot voelt en fier laat zien hoe goed hij al kan lezen en rekenen en  daardoor plots een stuk boven de anderen staat. Hij wordt " echt " zelfstandig!! Hij gaat nu ook naar de jeugdbeweging en heeft naschoolse activiteiten en zo wordt zijn wereldje groter en groter. Tja kleine kinderen worden groot hé. Gelukkig kunnen we hen nog steeds voldoende opvangen om te helpen de buitenwereld aan te kunnen... De tijd gaat te snel en weldra willen ze het allemaal alleen ontdekken dus ... deze oma geniet ervan zo lang het kan!! Want straks slaat het puberalarm aan en plots kunnen we kleinkinderen hebben die precies van een andere planeet komen als ik de ervaring uit de vriendenkring mag geloven..
    En zo kan ik nog uren doorgaan zoals elke oma als ze over haar kleinkinderen begint.
    Ik ( wij) hebben genoten van de gezellige drukte en  ... daar is gelukkig ook nog opa om mee te helpen opruimen als de bende weg is. Een slagveld heeft er niets aan hoewel iedereen al een handje toestak om op te ruimen. Ik kijk al weer uit naar de volgende samenkomst maar dan hopelijk met goed weer dan kunnen de kinderen hier buiten spelen en dat scheelt een slok op de borrel!!
    Zij die moe maar voldaan gaat slapen , groet jullie allemaal....


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    17-03-2009
    @ Michelly en @ Natoken....
    Sorry sorry sorry!!!
    Jullie hebben gelijk, ik ben mis. Het lied van Led Zeppelin noemt "Stairway to Heaven" en dateert uit 1971. Nog stommer voel ik mij omdat ik een full cd heb van Dire Straits waar het nummer opstaat dat hier speelt. Ik greep dus naast die klepel. EmbarassedSad

    17-03-2009 om 23:43 geschreven door Petra


    ..
    Wat een drukte, wat een kabaal, maar wat een heerlijke rijkdom! Kuskes.

    17-03-2009 om 16:24 geschreven door Ludovikus


    Ik kan het niet laten!
    Michelly schreef dat ze genoten had van het prachtige lied "Ticket to Heaven" Van de 'Dire Streets'. Het is inderdaad een hele mooie song.  Ik hoor hier nu echter een ander lied. Maar volgens mij is "Tiket To Heaven van 'Led eppelin' en niet van D.S. ? Sorry hoor Michelly en Natoken, de muziekliefhebster in mij kon het echt niet laten. EmbarassedRolling EyesLaughing

    Welcome
    to
    Memory-lane
    Fijne dag nog
    Liefs
    van Petra

    17-03-2009 om 15:47 geschreven door Petra


    Dag Natoken,
    Eens even op bezoek bij je blog met mooie schrijfsels. Wij zijn oma en opa van vier kleinkinderen, die helaas niet direct bij ons in de buurt wonen. Maar als ze komen is het ook feest! Begin volgende maand komen de jongste twee, drie en vijf jaar een paar dagen logeren en ik kan me daar nu al op verheugen. Het zal druk zijn, maar ook erg fijn. En ach, als ze weer weg zijn dan kunnen we weer bijkomen van alle drukte.
    hou de zonzijde!


    fijne dag gewenst! Lieve groet van Gé. (blog Positief)

    17-03-2009 om 12:30 geschreven door Gé


    16-03-2009
    Storm.......of Windkracht....?

    Zolang ze maar niet een toestanden als op onderstaand plaatje uithalen



    Image Hosted by ImageShack.us

    16-03-2009 om 20:08 geschreven door Amor Fati


    Ik heb weer met plezier
    en heel veel herkenning je relaas gelezen! Ik heb maar twee kleinkinderen maar de jongen telt ook voor 3 ( af en toe). Daarentegen is het meisje heel rustig totdat ze beginnen stoeien en dan is het hek helemaal van de dam.
    Ondertussen heb ik twee keren naar dat prachtige lied van Dire Straits geluisterd: Ticket to Heaven.  Wat zijn die gasten toch goed, niet te doen. Daar kick ik gewoon op.
    Moet zo vertrekken naar de repetitie van het koor en nu ben ik al ingezongen! Warme groeten van michellybutton.jpg

    16-03-2009 om 18:37 geschreven door Michelly


    ..
    Ik word altijd een beetje jaloers als ik bij jou of Bijouke lees...maar ik had het met heel die bende echt niet aangekund,temeer omdat het niet te doen was met Suske indertijd ,maar toch....petje af zenne Natoken!
    weektw9.gif
    Lach zolang je leeft, want je leeft zolang je lacht.
    Prettig begin van de week toegewenst
    met een dikke kus van Lipske!

    16-03-2009 om 11:08 geschreven door hotlips


    ..
    Ons slagveld in huis na het verjaardagsfeest was gisteren avond ook niet te overzien Natoken
    Schoonma en onze vrienden (allen helemaal anders dan wij) schrokken zich rot toen de hele bende vertrok - ik zag het aan hun blikken.
    Ik ben ervan overtuigd dat ze allemaal fluisteren dat onze kindjes allemaal ADHD hebben en dringend aan de Rilatine moeten

    Al goed dat wij meer gewoon zijn hé!

    Lieve groetjes,

    16-03-2009 om 10:18 geschreven door bojako


    Hi Natoken
    Maar goed dat jij geleerd hebt voor onderwijzeres, die bende te baas blijven zal je dan ook niet echt moeilijk vallen. Als oma evenwel laat je je misschien wel eens makkelijk rond de kleine vingertjes draaien door dat groepje kneuters. En welke oma niet!
    Het weerbericht beloofd ons deze week wat zon en warmere temperaturen. Ik wens je dus veel tuinplezier. Dikke knuffels

    Welcome
    to
    Memory-lane
    Fijne week
    Liefs
    van Petra

    16-03-2009 om 09:46 geschreven door Petra


    Lieve groetjes en een aangename week
    Veel plezier met je kleinkinderen.


    .

    16-03-2009 om 00:58 geschreven door Erwin









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!