Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verklaring als een andere...
    Als je een trouwe bezoeker bent bij Bojako dan weet je stilaan dat ze  voor het suizen in haar oren  van het kastje naar de muur gesleurd wordt en ze nog geen oplossing heeft. En als er geen oorzaak gevonden wordt dan zal het wel onder de noemer " zenuwen" geklasseerd  worden zeker?
    Ik geef toe dat sommige kwaaltjes of ongemakken daar inderdaad hun oorsprong vinden maar het werkt wel frustrerend voor de persoon in kwestie als je dat als diagnose krijgt.

    Hier zit ik zowat in hetzelfde schuitje al is het niet voor oorsuizingen. Na mijn galoperatie in oktober en alles wat daarna volgde, kreeg ik behoorlijk wat last van een prikkelende mond, tong, lippen en in het ergste geval een uitstraling naar de neus. Ik heb steeds het gevoel alsof ik in een behoorlijk pikante peper gebeten heb!!:twisted: Medicatie verandert niets aan de prikkeling en soms word ik er behoorlijk " kittelorig" van. Om uit te sluiten dat het iets met de ingreep te maken had, werd ergens in dec nogmaals een gastroscopie gedaan. Blijkt dat ik wel reflux heb van de gal in maag en slokdarm maar dat dit niet de oorzaak is van het mondongemak. Nog maar eens andere medicatie en een mondcultuur laten maken. Alles was ok, geen bacterie of virus of schimmel...Mondje is clean. Dan maar naar een stomatoloog.
    Deze week was het zo ver.. Eén minuut kijken in mijn mond volstond voor die arts om te vertellen dat er niets tegen te doen is, dat het bij vrouwen boven de 50 nog voorkomt door hormonale veranderingen. Ik vertelde hem dat ik die periode al lang achter de rug heb..
    "Ja, het kan ook een storing zijn in het centraal zenuwstelsel ..."
    Ik voelde al nattigheid..Maar dit werd direct gevolgd door de vaststelling dat ook daartegen  weinig te doen is. Als de prikkeling te erg wordt dan kan ik wel medicatie nemen die dan inwerkt op dat "besturingssysteem" in mijn koppeke maar... die zou mij ook wat "plat" leggen en mijn temperament wat kunnen veranderen!!! NO WAY, was mijn spontane reactie en ik moest er niet lang over nadenken! Ik leef nu al bijna 65 jaar met mezelf en we hebben een goed compromis gevonden mijn innerlijke  en mijn uiterlijke ik en daar  zou men nu aan beginnen sleutelen??? Dan nog liever die prikkeling. Als de nood te groot is dan zal ik wel mijn " gal spuwen" op mijn blog :lol: , sorry mensen.
    Met die nattigheid bedoel ik maar dat  tegenwoordig  elk ongemak waarvoor geen directe uitleg is blijkbaar teruggevoerd wordt naar " zenuwen, stress...".Alsof onze ouders geen druk kenden..alleen over het woord " stress"  werd niet  "gelamenteerd" , het bestond gewoon niet....Waarmee ik wil zeggen dat fysische ongemakken soms minder onder de loep genomen worden als ze  onder de noemer stress kunnen geplaatst worden.
    Dit is de indruk die ik heb na dit laatste onderzoek, stress kan hier misschien een rol spelen maar ik ben er haast zeker van dat er ook een fysische verklaring is maar ja , wie ben ik om een stomatoloog tegen te spreken!!
    Natuurlijk wordt algemeen aangenomen dat ik stilaan  tot de categorie mensen zou moeten behoren die geen last meer  "mogen " hebben van stress of zenuwen want ik heb geen kinderen meer die de boel op zijn kop zetten , geen jobstress, geen huiselijke problemen... Dus "moet" ik toch in alle kalmte van " peis en vrede" kunnen genieten al was vorig jaar  nu niet bepaald een topjaar hier... in het perspectief van die laatste vaststelling zou hij misschien een beetje gelijk kunnen hebben...!?
    Ik hoopte dat 2010  wat verandering  zou brengen maar qua gezondheid moeten we hier nog een paar obstakels wegwerken en wat al anderhalf jaar hangende is, sleuren we natuurlijk ook nog mee.!!
    Ik zal die wijze stomatoloog maar het voordeel van de twijfel geven zeker en hopen dat die prikkeling vertrekt zoals ze gekomen is... "Wij stervelingen" moeten toch op de één of andere manier onze hemel verdienen, niet?
    Dus lieve Bojako, als ze jouw suizen straks ook onder de noemer "zenuwen en stress" klasseren dan kunnen we misschien  een clubje opstarten " de Prikkelende Suizelaar " of zoiets.... ik ben zeker dat we niet lang een duoclubje blijven!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    21-01-2010
    hela Prikkelende Suizelaar.... nogal goed dat je er een kwinkslag kan aan geven... maar kan me voorstellen dat het enerverend is wanneer het niet meteen lukt waar je echt vanaf wil.... even geduld misschien en hopen dat het lukt

    Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati !


    De tijd en de ruimte zijn oneindig en toch heeft men er nooit genoeg van....

     

    Het leven is als een regenboog: deze heeft zowel regen als zon nodig voor zijn kleuren

     

    21-01-2010 om 22:16 geschreven door Amor Fati


    *
    Je wordt er soms echt moedeloos van. In februari is het een jaar geleden dat ik met lichte pijn in mijn heup naar de dokter trok. Kwestie van er vroeg bij te zijn en erger te voorkomen. Ondertussen tal van behandelingen gehad en héééél véééél uren in wachtzalen van verschillende ziekenhuizen en dokters gezeten. Ondertussen is er nog niets veranderd, of toch, de pijn is erger geworden.
    Wanneer de dag komt dat de dokter mij gaat zeggen dat het allemaal tussen mijn oren zit, vrees ik dat ik hem ga pijn doen. Kan ik rustig doen dan he, er zijn dan toch verzachtende omstandigheden in te roepen.
    Lieve knuff van

    Welcome
    to
    Memory-lane
    Liefs van,
    Petra

    21-01-2010 om 18:19 geschreven door Petra / Huismusje


    Dag Natoken,als is het al avond van mij een steuntje in de rug.




    Dag lief blogmaatje,

    mogen we je deze roos schenken,

    voor jullie trouwe bezoekjes en vriendschhap,

    veel lieve groetjes uit Terneuzen ,

    en tot ziens he,Liefs xxxxx Lilian en Paolo

    21-01-2010 om 18:00 geschreven door paolo


    ..
    Nog een paar minuten en ik vertrek weer voor een zapping van mijn hersenen (voorkwab) - ik ben ook als de dood dat ik er iets van gaan overhouden, maar ja, we geloven meneer doktoor hé Natoken.
    't zal toch de laatste keer zijn, want weet je wat ik nu zelf ontdekt heb : mijn bloeddrukpillen (beginnen nemen in januari vorig jaar) hebben als nevenwerking : oorsuizen!   Dit zal ik toch even bespreken met de neurochirug volgende maand voor ik verder laat zappen.
    Bovendien hebben we net ontdekt dat al die proeven niet terugbetaald worden door de ziekenkas! Jawadde.
    Wat mijn rug betreft, idem dito.   De botscan weet het aan sleet en arthrose en mijn huisarts zegt dat ik er mee moet leren leven.  Ik ga aan Lewieke de naam van zijn rug specialist vragen, want ik vind dit echt niet meer kunnen. 
    Mr. Silver roept net dat ik stante pede moet komen of ik ben te laat op mijn zapping!  
    Moest ik je nooit meer herkennen.... adieu

    21-01-2010 om 15:26 geschreven door bojako


    Lieve groetjes



    .


    .

    21-01-2010 om 14:28 geschreven door Erwin


    Hi Natoken
    Goh Mij werd ook al eens aangeraden om met "iemand" te gaan praten bij aanhoudende keelklachten! Ik ben allergisch aan een beetje van alles, dat wel, en voor de rest zo gauw mogelijk de deur uit gewerkt; Ik leef me ook uit op mijn blog!

    Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog. Sommige draden moet je gewoon nooit doorknippen. Ik ben blij op tijd afscheid hebben kunnen nemen van mijn moeder. Ik wens jou ook nog sterkte met de verwerking.
    Virtueel knuffeltje van mij
    Loewiesa
    14t0qah.jpg

    21-01-2010 om 13:50 geschreven door Loewiesa


    Hinken langs de lijdensweg


    zoals een volle buik de lege niet voelt

    ervaren mensen die kwaalloos zijn

    niet de inpakt van enerverende pijn

    pijn ken je pas als je het hebt gevoeld



    Groetjes, Uilenspiegel

    21-01-2010 om 13:14 geschreven door Uilenspiegel


    Groetjes Brigitta
    Image and video hosting by TinyPic
    Ja lieverd over depressies moeten ze mij niet meer van spreken ik weet goed genoeg wat het is een depressie want dit heb je niet zomaar

    21-01-2010 om 10:06 geschreven door brigitta


    ..
    De prikkelende suizelaar...echt iets voor een Sus&Wis-strip he en ja..ik vind ook dat ze tegenwoordig vlug het woord 'stress' in de mond nemen(is wel makkelijk natuurlijk )en vroeger...nee..dat kenden ze niet,evenmin als depressies,en zo zijn er nog wel toestanden,onze moeders hadden het hoogstens eens op "de zemelen" en depressie...zeiden wij misschien(ons moeder is weer slecht gezind)...al hadden onze moeders het zeker niet makkelijk ,dikwijls met een hoop jengelende kinderen,maar ik dwaal af ,beterschap he Natoken
    baby-1.jpg
    Café's zonder bier...
    dus blijven we maar hier
    knuffels uit Deurne van Nestje&Lipske!

    21-01-2010 om 09:59 geschreven door lipske









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!