Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de pletwals...
    Sinds ik jaren geleden een probleempje had met de baarmoederhals hou ik eraan om jaarlijks een uitstrijkje te laten nemen. Maar vorig jaar had ik genoeg onderzoeken en ziekenhuizen meegemaakt en dat uitstrijkje werd uitgesteld.
    Vandaag ging ik met de " normale goesting" naar die routinecontrole maar niet vooraleer ik de " pletwals" passeerde. Voor wie dat niet kent, je stelt je gewoon voor dat je borsten platgedrukt worden tot ze er bijna als uitgeperste citroenen uit zien en daar wordt dan een " fotootje" van genomen. Hoe meer de borsten platgedrukt worden, hoe duidelijker het beeld wordt en het is daar toch dat het om gaat, niet ? Het duurt niet lang en voorkomen is nog altijd beter dan genezen, denk ik dan maar. Iemand zei me grotere borsten moeten ze meer platdrukken en dat doet meer pijn, maar geloof me mijn Smurfjes stonden, hingen of  lagen (!!) ook niet te juichen. Ze hingen nog te bekomen van de  compressie toen ik mij in de wachtkamer van de gynaecoloog neerzette. Terwijl ik de ronde buikjes van de moedertjes in spé bewonderde, genoot ik mee van de verhalen over de " geneugten" van hun zwangerschap.
    " Mevrouw. L.."?
    " Ja, dat ben ik". Met een stevige tred ging ik binnen want ik ken " mijn gynaecologe" al jaren.
    " Dag dokter..euch.. dokters"!..
    Meteen flitste " Veel te mooi"...door mijn hoofd!
    Neen, ik ben geen fan van Sanne maar het was de jonge dokter in spé -een lange, knappe , gebronsde Adonis die redelijk zelfverzekerd naast "mijn dokter" stond en mij vriendelijk goeie dag. knikte - die de spontane reactie in mij wakker maakte.

    En die wordt gynaecoloog?  Het zou mij niet verwonderen als er zich hier in dit cabinet in de toekomst een lichte baby boom voordoet al was het enkel maar om door Mister Veel te Mooi onderzocht te worden....
    Toen ik dat thuis vertelde reageerde mij ventje lakoniek:
    " Amaai , dat moet de moeite geweest zijn opdat jij zo zou reageren".
    Nou zeg, (!!) wij hebben ook oogjes in ons kopje hoor! :lol:...

    Mijn gynaecologe is een nuchtere, potige dame die jou met haar routinevragen  het gevoel geeft van "vrouwen onder elkaar". Terwijl ze het dossier aanvulde, mocht ik mij klaarmaken
    " Alles uit, je bloesje mag je aanhouden.."
    Het was Mister Veel te Mooi die op mij wachtte om de bloeddruk te meten en de kilootjes te noteren. Dat kilootje teveel kon ik nu niet meer wegstoppen maar mijn turnlessen kwamen nu wel van pas om mijn buikspiertjes wat extra aan te trekken!! Vanity....
    Daarna hielp Mister Veel te Mooi mij in al mijn " glans en glorie" in de " stijgbeugels"... dan zat zijn taak er op.
    "Niet verschieten, het kan even koud en ongemakkelijk zijn.." het routinezinnetje..
    "Wie, ik verschieten"?
    Dat "verschot" of hoe kan ik het noemen, had ik gehad toen ik de kamer binnenkwam .....:wink:

    Mijn Smurfen werden nog eens gekneed alsof die pletwals niet volstond maar zo geraakten ze wel  terug in de juiste vorm en daarna hielp Mister Veel te Mooi mij terug met de voeten op de grond!

    " Indien je binnen de 3 weken niets verneemt dan is alles ok en dan zie ik jou volgend jaar terug", nam mij gynaecologe afscheid.
    "Bedankt dokter en tot volgend jaar..." .
    Nog even ging mijn blik naar.... Ik kreeg zelfs een vriendelijke knik terug ( He made my day! hahaha)  en ik stond weer in de wachtzaal.
    "Hij is veel te mooi", verwittigde ik de wachtenden en liet hen schaapachtig kijkend achter..
    Ze zullen het wel snappen....:-P



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    17-07-2010
    Schade
    Toen ik het eens aan mijn gynaecologe vroeg of al dat geplet niet schadelijk was antwoordde ze ontkennend omdat het "geleidelijk" gebeurt en het niet een bruuske schok is... zal haar maar geloven he... ik ga elk jaar en ook wreed tegen m'n goesting... m'n allereerste inwendige onderzoek was bij een huisdokter waar ik de eerste keer bij kwam... toen ik binnenkwam viel ik bijna flauw van ontzetting... ik was toen 18 jaar en geweldig preuts opgevoed en daar stond me een Errol Flyn typeke op te wachten met een brede glimlach... afschuwelijk gewoon... enfin ik heb het overleefd en hij viel geweldig mee... zo'n lieve man... maar ik voel me toch meer op m'n gemak bij een vrouw

    17-07-2010 om 22:03 geschreven door Myette


    Hoi Natoken

    Van mijn laatste bezoek heb ikvermelding gemaakt mijn blog.Het licht viel toen uit!!!  Een machwekkende situatie, maar ontspannend tegelijk! Er bestaan in deze categorie allerlei soorten dokters; Ik ben niet preuts of gefrustreerd op dat gebied, het is mij een keer over komen dat ik mijn broek heb aangelaten omdat ik "hem" niet voelde! En ja die mamo's die horen erbij maar zijn nooit prettig om te doen. Maar soms levenssparend.
    Ik hoop dat je uitslag goed is.
    Lieve groetjes van Loewiesa

    14t0qah.jpg

    17-07-2010 om 07:51 geschreven door Loewiesa


    16-07-2010
    het lijkt me daar een leuke bedoening zo te lezen...maar gezien ik daar nooit op bezoek ga had je wat didactisch materiaal misschien kunnen plaatsen op je log.... jammer dat die vrouwen die Adonis niet kunnen zien nu

    pletwals.jpg

    Een aangenaam weekend toegewenst vanwege Amor Fati !

    Geluk heeft geen meervoud.

     

    Het ware geluk kost weinig; als het duur is, is het niet van een goed soort.




    16-07-2010 om 22:44 geschreven door Amor Fati


    ..
    ik heb deel 2 van de facet infiltratie overleefd zoals je ziet, meer uitleg volgt later.
    Wat de gynaecoloog betreft.  Van mijn 17de tot aan de menopauze had ik één van de weinige vrouwelijke gynaecologen van Antwerpen en toen ging ze met pensioen nondepippel.   Het werd ook uitkijken naar een nieuwe en het werd een man deze keer.   De eerste keer was ik onzettend zenuwachtig en ik voel me nog steeds niet zo op mijn gemak als al die jaren bij mijn vrouwelijke dokter, hoewel de mijne geen Adonis is, eerder een pastoor typeke.
    Net zoals ons Paz weet ik nu niet meer wat doen gezien de recente bevindingen.   Al jaren laat ik zonder fout een mammografie maken en een uitstrijkje.   Ooit is er een stukje borst weggenomen maar het was niet kwaadaardig. Volgens de Profs. heb ik risico borsten, volgens mij heb ik nu enkel te grote borsten en ik heb die veel te laat gekregen.  Die had ik moeten hebben toen ik jong was.
    Ik zit al lang te twijfelen of ik nu een afspraak zou maken of niet, maar al de perikelen met mijn rug hebben dit momenteel even op de achtergrond gezet.  Jij doet me nu weeral twijfelen.   De mammo doet idd. zo'n pijn en het marteltuig werd zeker door een man ontworpen.
    Blij dat je weer je plezante en gezellige IK teruggevonden hebt lieve Natoken.
    Wat je mail betreft.   Mijn agenda ligt nu beneden, maar straks zend ik je vast en zeker een antwoord.
    Heel dikke smak
    van Jack

    16-07-2010 om 17:29 geschreven door bojako


    Hoera, she's back!
    Wat ben ik blij dat je terug schrijft. Laughing
    Wat die 'pletwals' betreft, ik vraag mij altijd af welk gevaar daar in schuilt voor vrouwen met borstimplantaten. Of zou dat nu net een zegen zijn en voelen die er niets van?
    Naar de 'binnenMuisarchitect' ga ik al lang niet meer wegens een doorgedreven renovatie van mijn 'Kiekenkot' (zoals ik het beetje oneerbiedig maar humoristisch noem) op mijn negenendertigste reeds.
    Maar mijn gyneacoloog was indertijd ook een heel knappe man, een zuiders type, en humoristisch bovendien want van hem heb ik bovenstaande benoeming. Het maakte dat vervelende onderzoek een beetje aangenamer.
    Dikke knuffff en tot in den draai.
    vo61mn0lj.gif

    16-07-2010 om 13:02 geschreven door Petra/Huismusje


    a live and kicking ?? !!!
    ik zie en merk dat je er weer helemaal klaar voor bent
    en .... wij (herfstbloemen ) zien toch ook dat ze knap zijn ( die adonissen ) en 't gaat ook beter om op te kijken toch ! nu maar hopen dat je geen nieuws krijgt

    Image and video hosting by TinyPic

    16-07-2010 om 11:33 geschreven door ani


    dan toch maar...
    ...opnieuw een afspraak maken? Ik had me voorgenomen om niet meer te gaan, omdat er veel teveel onderzoeken worden gedaan naar mijn goesting. Het schijnt dat een uitstrijkje maar om de 3 jaar moet gebeuren als er geen onrustwekkende indicaties zijn, en die van mij (gene schone) doet dat elke keer. Ook de pletwals wilde ik definitief bannen, gezien de recente bevindingen (dat ze meer schade berokkenen dan voortijdig ziekte opsporen). Awel, Natoken, ik weet het nog niet...denk dat ik bij mijn besluit blijf en niet meer ga, hoewel je verslag humoristisch én verleidelijk was :o).

    16-07-2010 om 10:13 geschreven door paz


    Fijne vrijdaggroetjes uit Bredene, veel liefs Gita....

    Klik hier voor meer gratis plaatjes

    Klik hier voor meer gratis plaatjes

    Veel liefs van uit Bredene aan zee maak er en mooie dag van,
    dikke knuffel van je maatje Gita.

    16-07-2010 om 09:57 geschreven door Gita


    Goedenmorgen Natoken
    Jaren geleden dat ik bij de mijne geweest ben

    zou het liggen omdat het een oud kaal saai manneke is

    je hebt men goesting terug opgewekt waar huist die knappe...

    Ik breng je gewoon een groetje

    voor we strakjes het weekend in gaan

    onze 2 bagaters houden ons vandaag wel in de wichel



    Image and video hosting by TinyPic

    Ik wens je van harte een toffe vrijdagje

    geniet er van ga ik ook doen

    Veel liefs en groetjes Jeske

    16-07-2010 om 09:07 geschreven door Jeske


    Hallo maatje

    Image and video hosting by TinyPic

    Hallo het is weer vrijdag maatje...

    Dus haast weekend...

    Met een Knipoog en een vrolijke lach ,

    wens ik u een fijne vrijdag

    LIEFS MIA

    16-07-2010 om 00:15 geschreven door Mia









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!