MARIA

Foto


Koningin
van de vrede


zoals Zij sinds
juni 1981
tot op heden
in Medjugorje
verschijnt. 

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Startpagina !



De eerste vrucht
van het gebed

is innerlijke concentratie

en een
warm gevoel
voor God.


'Theopanos' kluizenaar


 

Inhoud blog
  • MEDJUGORJE en Brindisi



    Ik ben de
    Goede Herder

    Ik ken mijn schapen
    en Mijn schapen
    kennen mij. 

    Johannes 10: 15-18



    15) gelijk Mij de Vader kent
    en Ik de Vader ken,
    en Ik zet mijn leven in
    voor de schapen.

    16) Nog andere
    schapen heb Ik die 
    niet van deze stal zijn;
    ook die moet Ik leiden
    en zij zullen
    naar mijn stem luisteren 
    en het zal worden
    één kudde,
    één herder.

    17) Hierom heeft
    Mij de Vader lief, omdat
    Ik mijn leven afleg, om
    het weder te nemen. 

    18) Niemand
    ontneemt het Mij, 
    maar Ik leg het 
    uit Mijzelf af. 

    Ik heb macht
    het af te leggen
    en macht het 
    weder te nemen;


    dit gebod
    heb Ik van Mijn 
    Vader ontvangen.

     

     

    Medjugorje

    Boodschap, 25 februari 1995

    "Lieve kinderen, ik nodig je uit missionarissen te worden van mijn boodschappen, die ik hier via deze plaats - die mij lief is - geef.

    God heeft mij toegestaan zolang bij jullie te blijven.

    Daarom, mijn lieve kinderen, nodig ik je uit de boodschappen die ik je geef, met liefde te beleven en ze door te geven aan de hele wereld, zodat een stroom van liefde vloeit naar de mensen, die vol haat en onvrede zijn. 

    Mijn lieve kinderen,

    ik nodig je uit vrede te worden waar onvrede is,
    licht waar duisternis is, zodat ieder hart het licht en de weg van het heil aanneemt.

    Dank dat je aan mijn oproep gehoor hebt gegeven. "


    Foto
    Foto
    Verschijning in Fatima
  • Fatima
  • Foto


    Gebed aangeleerd aan
    de kinderen te Fatima,

    door de Engel van Portugal
    die verscheen om
    de drie kinderen
    op de Mariaverschijningen 
    voor te bereiden. 


    O, mijn Jezus,
    vergeef ons onze zonden,
    behoed ons voor
    het vuur van de hel.

    Neem in uw Partadijs
    alle zielen op
    vooral diegenen die Uw
    Barmhartigheid
    het meest nodig hebben.


     

    Foto
    Foto
    Verschijningen in België
  • Beauraing
  • Banneux
  • Foto

     

    Onze Lieve Vrouw
    Onbevlekt Ontvangen,
    zoals Zij zich
    kenbaar maakte
    aan Bernadette
    te Lourdes 

     

    De grot te Lourdes

     

    O Maria
    zonder zonden
    ontvangen,
    bid voor ons
    die onze
    toevlucht tot
    U nemen.


     

    Zoeken in blog

    abc_van_louise
    Je kunt op twee manieren tegen het leven aankijken; ofwel geloof je niet in wonderen, ofwel geloof je dat alles een wonder is. Albert Einstein
    Mijn Heer en mijn God, mijn Jezus Barmhartigheid.
    13-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de Boodschap van de Barmhartige Liefde

    De Barmhartige Liefde zal zegevieren met medewerking van kleine liefde-kinderen

    Op 12 augustus 1992 zegt Jezus tot Marguerite: “Om echt te zijn in de Liefde, moeten de Kleine Zielen liefde worden. Zij worden door de Liefde-Caritas verwekt.

    Ondanks de inspanningen van de vijand, bedekken zij de aarde met een beschermende mantel. Onder die mantel vervoegen zij het werkwoord “beminnen” en schenken het leven aan kleine liefde-kinderen die zullen opgroeien en door steeds opeenvolgende geboorten de vernieuwing van de aarde zullen voortzetten.

    Als hun dag aanbreekt, zullen zij uit de catacomben van het onbegrip opstaan en op hun doortocht de eerloosheid van deze aarde verstikken. Zij zullen de opmars van de Gerechtigheid begeleiden en haar zoveel mogelijk matigen, door haar te laten voortschrijden over een prachtig bloementapijt, samengesteld uit alle harten die aan God zijn toegewijd voor zijn eer en de triomf van zijn Barmhartige Liefde.

    Zeker, nog heel veel harten zullen vermorzeld worden, maar terstond zullen zij met glorie en schoonheid bekleed worden. Wee hen, die de Gerechtigheid van mijn Vader zullen tarten door zich tegen de opmars van zijn Gerechtigheid te verzetten! En dan, op dat ogenblik zal het Legioen Kleine Zielen een hoofdrol moeten spelen door voorop te stappen en het Hosanna van de Goddelijke Liefde te zingen, opdat de Immanente Gerechtigheid*, tegelijk verwonderd en opgetogen, haar opmars zou stopzetten om met vertedering de liefdekreet van de allerkleinsten te beluisteren.

    Dan zal de Barmhartigheid tussenbeide komen; omringd door haar legioengetrouwen zal zij oprukken om de rebellen tegemoet te treden. Dezen zullen weliswaar nog talrijk zijn maar wel erg gegrepen door de aanblik van wat, met hun lichamelijke ogen gezien, nog onbegrijpelijk is.

    Als een vloedgolf zal de Liefde alles overrompelen en de plaats innemen van de Heilige Gerechtigheid, die eens te meer overwonnen werd; de Liefde zal over elke weerstand triomferen. En dan zal er tenslotte een zeer lang christelijk tijdperk in volle luister komen, dat het aanschijn van de aarde zal uitzuiveren en in een paradijs van liefde zal veranderen, waar het goed zal zijn elkaar te beminnen en waaruit alle leed zal gebannen zijn”.

    (*) Immanente Gerechtigheid: goddelijke Gerechtigheid die zich in het verloop der geschiedenis noodzakelijk en onvermijdelijk openbaart.

    Uit; Marguerite, Boodschap van de Barmhartige Liefde aan de Kleine Zielen – deel 4, Legioen Kleine Zielen Chèvremont, 1998, 380-381.

    Website: https://hetlegioenkleinezielen.wordpress.com/

    13-11-2015 om 12:12 geschreven door Louise


    Categorie:Boodschap van de Barmhartige Liefde aan de kleine zielen.
    >> Reageer (0)
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje 2015

    Boodschap op 2-11-2015 aan Mirjana Dragicevic

    Onze-Lieve-Vrouw gaf de volgende boodschap:

    "Lieve kinderen, opnieuw verlang Ik jullie te spreken over de liefde. Ik heb jullie rondom Mij verzameld in de naam van mijn Zoon, naar Zijn wil. Ik verlang dat jullie geloof sterk is en voorvloeit uit liefde. Want mijn kinderen die de liefde van mijn Zoon begrijpen en haar volgen, leven in liefde en hoop. Zij hebben de liefde van God leren kennen.

    Daarom mijn kinderen, bid, bid zodat jullie nog meer kunnen beminnen en daden van liefde verrichten. Want het geloof alleen, zonder liefde en daden van liefde is niet wat Ik van jullie vraag, dat is de illusie van het geloof. Het is eigenliefde. Mijn Zoon zoekt geloof en daden, liefde en goedheid. Ik bid en Ik vraag jullie ook te bidden en in liefde te leven, omdat Ik verlang dat mijn Zoon, wanneer Hij naar de harten van mijn kinderen kijkt, liefde en goedheid in hen kan zien, en geen haat en onverschilligheid.

    Mijn kinderen, mijn apostelen van liefde, verlies de hoop niet, verlies de kracht niet. Jullie kunnen het. Ik bemoedig jullie en zegen jullie. Want al het wereldse, dat zoveel van mijn kinderen helaas op de eerste plaats zetten, zal verdwijnen. En alleen de liefde en de daden van liefde zullen blijven en de deur naar het Koninkrijk van de Hemel openen. Ik zal op jullie wachten bij deze deur. Ik verlang ernaar elk van mijn kinderen te verwelkomen en te omhelzen. Dank jullie."

    Boodschap van 25 oktober 2015 aan Marija

    “Lieve kinderen, Mijn gebed is ook vandaag voor jullie allemaal, vooral voor al degenen van wie het hart verhard is voor mijn oproep. Jullie leven in dagen van genade en jullie zijn je niet bewust van de gaven die God je door mijn aanwezigheid geeft. Mijn lieve kinderen, kies ook vandaag voor de heiligheid en neem een voorbeeld aan de heiligen van deze tijd, en je zult zien dat heiligheid voor jullie allen werkelijkheid is. Verheug je in liefde, mijn lieve kinderen, omdat jullie in Gods ogen uniek en onvervangbaar zijn, want jullie zijn Gods vreugde in deze wereld. Getuig van de vrede, het gebed en de liefde. Dank dat jullie mijn oproep beantwoord hebben. ”

    04-11-2015 om 22:06 geschreven door Louise


    Categorie:Medjugorje
    >> Reageer (0)
    07-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij het begin van de Synode over het gezin.

    Niets nieuws onder de Romeinse hemel.

    Marc Lindeijer beschrijft vanuit zijn kamer in het generalaat van de jezuïeten in Rome de rust en het vertrouwen die over de synode heersen.

    Het enige nieuwe aan de Romeinse hemel boven de synode zijn de wolken: niet zo grijs als de doemdenkers ze graag zouden zien, niet zo schaapachtig als de dromers ze zouden willen hebben. De stormwinden van de afgelopen dagen – internetpetities van theologen, boeken van kardinalen, een persconferentie van een Poolse monseigneur – zijn voorbijgetrokken zonder de dakpannen van Casa Santa Marta te rukken of hoog water te veroorzaken in de Sint-Pieter.

    In Nice is de situatie een stuk beroerder. Arme mensen daar, die alles verloren hebben door het noodweer.
    Het enige rumoer bij ons in huis, in het generalaat van de jezuïeten, op 50 meter van het Sint-Pietersplein, komt van de werklieden op de 2de verdieping, van de ambulances van het nabijgelegen ziekenhuis, en van de krantenkoppen in de leeszaal, die de synode proberen te presenteren als een veldslag tussen Goed en Kwaad, tussen Wij en Zij, tussen Gisteren en Morgen.

    Maar de bisschoppen die bij ons te gast zijn, aten in alle kalmte hun ontbijt en pater generaal wandelde met zijn gebruikelijke opgewektheid naar de synode. En het gesprek aan tafel? Zoals altijd: het weer, het werk, een concert gisteravond, de heilige van de dag … De 6 jaren dat ik nu in Rome woon en werk, is dat wat me misschien nog het meeste bezig houdt, fascineert, bezorgd maakt: het verschil tussen de wereld zoals ik die dagelijks beleef en zoals die vervolgens beschreven wordt in de media.

    Krantenkoppen proberen de synode te presenteren als een veldslag tussen Goed en Kwaad, tussen Wij en Zij, tussen Gisteren en Morgen.
    De voornaamste communicatie tijdens de synode zullen niet de persconferenties, interviews en opiniestukken zijn, maar de geloofsgesprekken tussen de deelnemers: bisschoppen, theologen, families. Contemplatieve dialoog is wat de synode moet en zal zijn, zonder de ruis van stoorzenders met hun eigen agenda.

    Men roemt paus Franciscus als een goede pastor. Maar wat betreft de synode wil ik hem – echte jezuïet – vooral prijzen als een goed geestelijk leidsman, die ruimte schept opdat de heilige Geest kan waaien, pinkstervuur dat verlicht en verwarmt zonder te verbranden.

    Gepubliceerd op dinsdag 6 oktober 2015 - 9:00 Nieuw Kerknet

    07-10-2015 om 12:39 geschreven door Louise


    Categorie:Gebeden
    >> Reageer (0)
    28-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONVERWACHT KEERPUNT

    http://www.dionysiusparochie.nl/het-onbevlekt-hart-van-maria-spreekt-tot-de-wereld/de-boodschappen-van-2015/

    Lieve lezers, wij hebben het allemaal zien gebeuren. Of beter gezegd: niet zien gebeuren. De aangekondigde financiële crisis is uitgebleven. Belangrijker is dat de aangekondigde verheffing van het Pausschap ook is uitgebleven. Ik denk, dat velen met mij héél blij waren met deze aankondiging. Wat een teleurstelling nu blijkt, dat de voorspellingen niet kloppen.

    Ik wil mij verder aansluiten bij de reactie van pater Peter Klos, die altijd zo trouw en vlug de boodschappen heeft vertaald. Klik hier om zijn reactie te lezen.

    Mocht iemand van jullie er ook behoefte aan hebben om te reageren, vul dan het onderstaande formuliertje in en klik op ‘verzenden’. De boodschappen blijven nog kort op onze website staan, zeg, een week nadat de volgende boodschappen zijn gekomen. Dan kunnen wij toch even zien hoe ze er in Amerika op reageren.

    Pastoor Frank Domen

    DE BEIDE LINKEN: BRIEF VAN PATER KLOS EN DE MOGELIJKHEID OM EEN BERICHT OF VRAAG TE ZENDEN KUNT U OP DE LINK NAAR DE PAGINA BOVENAAN.

    Ook ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden om u zo lange tijd boodschappen te brengen, die toch niet van de hemel blijken te komen. Maar dat neemt niet weg dat mijn vertrouwen in Maria, in Jezus in de Kerk onbeschadigd is gebleven.

    Het Evangelie was en is onze kompas en Maria, Jezus Moeder laat ons nooit in de steek. Laten we dus niet verbitterd zijn, maar blijven bidden voor de vrede en voor de intenties van de paus en de komende synode. Louise

    28-09-2015 om 23:54 geschreven door Louise


    >> Reageer (0)
    11-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negende dag van de noveen.

    Zaterdag 11 april: Noveen tot de Goddelijke Barmhartigheid

    Negende dag:

    Jezus zegt: "Breng mij vandaag de lauwe zielen en dompel hen in de oceaan van mijn barmhartigheid. Deze zielen verwonden mijn Hart het meest pijnlijk. In de Hof van olijven ondervond mijn ziel de grootste walging door deze zielen. Zij deden mij de klacht slaken: Vader, als Gij wilt, laat dan deze beker aan mij voorbijgaan. Maar toch: niet mijn wil, maar uw wil geschiede.

    Voor hen is mijn barmhartigheid de laatste redding."

    Bidden wij voor de de lauwe zielen en bevelen wij hen aan aan de bijzondere voorspraak van Maria, Toevlucht van de zondaars. Allerwelwillendste Jezus, met uw verlossend lijden omvat U alle zielen.
    Berg, in uw oneindige barmhartigheid, alle lauwe en koud geworden zielen in uw gemarteld Hart en verwarm hen met het vuur van Uw goddelijke liefde. Beziel hen met nieuwe ijver om U te dienen en om door uw oneindige verdiensten hun eeuwig heil te verlangen.

    Onze Vader
    Wees gegroet
    Eer aan de Vader

    Eeuwige Vader, zie vol erbarmen neer op de lauwe zielen, die het Hart van uw Zoon onmetelijk pijn hebben gedaan. Laat U verzoenen door zijn heilig lijden en sterven, dat Hij op onze altaren in elk heilig Misoffer tegenwoordig stelt. Schenk hun de genade van bekering, zodat zij uw goddelijke Barmhartigheid nu en later in de hemel zalig prijzen. Amen.


    "Lauwe zielen", zijn we niet allemaal een beetje lauw. Wanneer het ons schikt, wanneer we goesting hebben, ....als we tijd hebben. En ondertussen leven we vele dagen zonder aan God, aan Jezus te denken. Zonder Hem te danken voor het Kruisoffer, dat Hij voor ieder van ons bracht. Als iemand zijn leven geeft voor een ander is het toch logisch dat we die persoon "eeuwig" dankbaar blijven.

    "Waarom passen wij dat dan niet toe in onze relatie met Jezus?" Wie zich wat meer verdiept in het Lijden van Jezus kan onmogelijk ondankbaar zijn. Maar alleen met grote eerbied en dankbaarheid Zijn Liefdesoffer aanvaarden. En Hem dankbare wederliefde schenken.

    Maar om dit alles te aanvaarden en te begrijpen, moeten wij ons nederig maken en klein. "Als je niet wordt als kinderen...." Wij zijn Gods kinderen en zullen dat altijd blijven. Aan ons om Hem aldus lief te hebben.

    Ik wens U morgen een mooi feest van de Goddelijke Barmhartigheid.

    11-04-2015 om 11:50 geschreven door Louise


    Categorie:Barmhartige Jezus (Zuster Faustina)
    >> Reageer (0)
    10-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOVEEN


    ACHTSTE DAG 

    Jezus vraagt: “ Leid heden de zielen van het vagevuur naar me toe en dompel ze diep in de afgrond van mijn Barmhartigheid, opdat stromen van mijn Bloed hun lijden verzachten. Al deze zielen zijn me dierbaar, terwijl ze de goddelijke gerechtigheid genoegdoening schenken. Gij hebt de mogelijkheid hun lijden te verzachten, terwijl ge in de schatten van de Kerk put door de aflaten en offers van eerherstel….O kon je toch hun kwellingen zien,je zou niet ophouden hun aalmoes van uw gebed te laten toekomen en hun schuld aan mijn Gerechtigheid af te betalen.” 



    LATEN WE BIDDEN VOOR DE ARME ZIELEN IN HET VAGEVUUR: 



    Barmhartige Verlosser, Gij hebt gezegd:” Wees barmhartig, zoals mijn Hemelse Vader barmhartig is” ( Luc 6,36), we bidden U, neem onder de bescherming van uw barmhartig Hart de arme zielen in het vagevuur, die U zo dierbaar zijn en de goddelijke Gerechtigheid voldoening schenken. Mogen de stromen van het Bloed en water, die uit uw barmhartig Hart spruiten, de vlammen van het vagevuur doven, opdat ook daar de macht van uw Barmhartigheid geprezen worden 

    Onze Vader, Weesgegroet, Ere zij….. 

    Eeuwige Vader, zie met barmhartige ogen neer op de zielen van het vagevuur. Omwille van het smartelijk lijden van onze Verlosser en omwille van de bitterheid die in deze uren zijn allerheiligst Hart vervuld heeft, toon uw Barmhartigheid aan degenen die onder uw gerechtige blik staan. We bidden U, wil op deze zielen enkel neerzien door de wonden van uw boven alles geliefde Zoon, Onze Heer Jezus Christus, wiens goedheid en Barmhartigheid grenzeloos zijn. Amen. 


    ZEVENDE DAG 

    Jezus vraagt: “ Leid heden de zielen naar me toe, die mijn Barmhartigheid heel bijzonder vereren en verheerlijken. Deze zielen namen het meest aan mijn lijden deel en drongen het diepst in mijn geest door. Ze zijn levende weerspiegelingen van mijn barmhartig Hart. Deze zielen zullen in het komende leven met een bijzondere glans verschijnen, en geen enkele van hen zal in de hel gestoten worden. In het uur van hun dood zal Ik hen bijstaan.” 



    LATEN WE BIDDEN VOOR HEN 
    DIE DE GODDELIJKE BARMHARTIGHEID VEREREN EN VERSPREIDEN: 



    Barmhartige Verlosser, wiens Hart enkel liefde is, neem onder de bescherming van uw barmhartig Hart alle zielen die de grootheid van uw barmhartigheid vereren en verspreiden. Uitgerust met de kracht van God zelf, steeds op uw oneindige Barmhartigheid vertrouwend, overgegeven aan de Wil van God, dragen ze op hun schouders de ganse mensheid en bekomen voor haar onophoudelijk genade en vergiffenis van de Hemelse Vader. Mogen ze in hun ijver nooit verflauwen. Wees in hun doodsuur niet hun Rechter maar hun barmhartige Verlosser. 



    Onze Vader, Weesgegroet, Ere zij….. 



    Eeuwige Vader, zie genadig neer op de zielen, welke heel bijzonder uw ondoorgrondelijke en onbegrijpelijke Barmhartigheid vereren en verheerlijken. In het Hart van Uw Barmhartige Zoon geboren, zijn ze als een levend evangelie: hun handen zijn vol van barmhartigheid en hun van vreugde overstromende ziel zingt u een loflied toe. We bidden U, milde God, toon hun uw Barmhartigheid naar de maat van de hoop en het vertrouwen dat ze op U stellen, opdat de belofte van de Verlosser vervuld worden: dat Hij degenen zal beschermen, reeds in dit leven en bijzonder in het uur van de dood, die het mysterie van uw Barmhartigheid vereren en verspreiden. Amen. 


    ZESDE DAG 

    Jezus vraagt: “ Leid heden de zachtmoedige en nederige zielen en de zielen van de kleine kinderen naar me toe. Dompel ze in mijn Barmhartigheid. Ze zijn het meest gelijkvormig aan Mijn Hart en sterkten me in mijn smartvolle doodstrijd. Toen zag Ik ze als engelen mijn altaren bewaken. Over hen zal Ik stromen van genaden gieten, want enkel de nederige ziel, die geheel haar vertrouwen in Mij stelt, is in staat mijn gaven te ontvangen.” 



    LATEN WE BIDDEN VOOR DE KINDEREN EN DE NEDERIGE ZIELEN: 



    Barmhartige Verlosser, Gij hebt gezegd: “ Leer van Mij dat ik zachtmoedig en nederig van Hart ben” ( Matt 11,29). Neem onder de bescherming van uw barmhartig Hart de zielen van de kleine kinderen en van hen die zachtmoedig en nederig geworden zijn. Zij verrukken de hemel en zijn het voorwerp van bijzonder welgevallen van de Hemelse Vader; ze zijn als welriekende bloemen voor de Goddelijke troon, waar God behagen schept in de geur van hun deugden. Maak dat deze zielen voortdurend in uw Hart verblijven en onophoudelijk de liefde en de barmhartigheid van God bezingen. 



    Onze Vader, Weesgegroet, Ere zij….. 



    Eeuwige Vader, blik genadig neer op de zachtmoedige en nederige zielen en op de zielen van de kleine kinderen, die het Hart van Uw Zoon bijzonder dierbaar zijn. Door hun eigenschappen zijn ze het meest aan Jezus gelijkvormig en bezitten daardoor onvergelijkelijke macht bij de Troon van God “ de Vader van alle Troost” ( 2 Kor.1,3). We bidden U, algoede Vader van Barmhartigheid, uit liefde tot deze zielen en omwille van het eerherstel dat ze U schenken, zegen de ganse wereld opdat we onophoudelijk uw Barmhartigheid mogen bezingen. Amen. 


    VIJFDE DAG 

    Jezus vraagt: “ Breng heden de zielen van de ketters en de dwalende naar me toe en dompel ze in de oceaan van mijn Barmhartigheid. Zij waren het die mijn lichaam en mijn Hart , de Kerk dus, gedurende mijn bitter lijden verscheurden. Als ze echter in de schoot van de Kerk terugkeren, genezen ze mijn wonden en ondervind ik troost in mijn lijden.” 


    LATEN WE BIDDEN VOOR HEN DIE DWALEN IN HET GELOOF: 


    Barmhartige Verlosser, Gij zijt de goedheid zelf en weigert niemand het licht als hij er U om smeekt. Neem alle ketters en allen die in het geloof dwalen in uw barmhartig Hart op. Breng hen door het licht van uw genade terug in de schoot van de Kerk. Laat hen altijd uw bescherming ondervinden en geef dat zij de onuitputtelijkheid van uw Barmhartigheid loven. 



    Onze Vader, Weesgegroet, Ere zij….. 



    Eeuwige Vader, zie genadig neer op de zielen van de ketters en van hen die dwalen in het geloof, en die verstokt, in hun fouten verhard, uw gaven misprezen en misbruikt hebben. Let niet op de hardheid van hun gemoed, maar op de liefde en het bitter lijden van uw Zoon, die zo vurig heeft gebeden “ opdat allen één zijn” ( Joh 17,21). Geef dat ze spoedig tot de kudde terugkeren en samen met ons uw Barmhartigheid eeuwig loven. Amen.
     

    10-04-2015 om 00:00 geschreven door Louise


    Categorie:Barmhartige Jezus (Zuster Faustina)
    >> Reageer (0)
    04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noveen tot de Goddelijke Barmhartigheid..

    In voorbereiding van het feest van de GODDELIJKE BARMHARTIGHEID, dat gevierd wordt op de zondag na Pasen, wordt er 9 dagen op voorhand een Noveen gebeden. Op de link hieronder vindt u iedere dag het aangepaste gebed.

    NOVEEN tot de GODDELIJKE BARMHARTIGHEID.

    Barmhartige Jezus

    Aan allen een ZALIG PAASFEEST

    en de vrede en vreugde van de Verrezen Heer.

    Louise

    04-04-2015 om 13:06 geschreven door Louise


    Categorie:Barmhartige Jezus (Zuster Faustina)
    >> Reageer (0)
    03-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet van de naald.

    .

    De rechten in België, (Brussel) zijn niet voor iedereen hetzelfde.Lees en Kijk zelf.

    03-04-2015 om 00:00 geschreven door Louise


    >> Reageer (0)
    23-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Kind is ons geboren...

    ZALIG KERSTFEEST -  VREDE en VREUGDE

    VOOR U en allen die U LIEF ZIJN.

    23-12-2014 om 23:47 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke leer ( dogma's, catechese, bijbel )
    >> Reageer (0)
    03-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus Franciscus in Turkije.

    Gemeenschappelijke Verklaring VAN PAUS FRANCISCUS NL PATRIARCH BARTHOLOMEUS I

    1
    Wij, Paus Franciscus en Oecumenisch Patriarch Bartholomeüs I, Drukken our bevuild dank uit aan God for the gaf this Nieuwe ontmoeting sterven ons in Staat stelde om, in de Aanwezigheid van de Heilige Synode, de geestelijkheid en de Gelovigen Van het Oecumenisch Patriarchaat, Het feest van Sint-Andreas te Vieren, de eerst-geroepene en broeder van de apostel Petrus. Onze herinnering aan de Apostelen, sterven de Blijde Boodschap als Eerste aan de Wereld verkondigden deur Hun prediking en their Getuigenis als martelaren, Versterkt in ons Het verlangen OM deur te Gaan op de weg sterven ons in Staat Stelt om, in Liefde en Waarheid, de obstakels sterven ons Scheiden te overwinnen.

    2
    Ter Gelegenheid our ontmoeting in Jeruzalem Afgelopen mei, where WIJ de Historische omarming between our eerbiedwaardige voorgangers paus Paulus VI en de Oecumenische Patriarch Athenagoras herdachten, tekenden we Eén Gezamenlijke Verklaring. Vandaag, op de Gelukkige Gelegenheid this verdere Broederlijke ontmoeting, Willen we Opnieuw our Gezamenlijke intenties en bedoelingen Bevestigen.
    3
    We Geven uitdrukking aan our Oprechte en ferme wil, om in gehoorzaamheid aan de wil van Onze Heer Jezus Christus, Onze inspanningen ter Bevordering van de Volledige Eenheid van alle Christenen te intensifiëren, en vooral Tussen katholieken en orthodoxen. Wij Steunen also de Theologische Dialoog van de Gemeenschappelijke Internationale commissie , sterven Precies 35 jaar geleden de deur de Oecumenische Patriarch Dimitrios en Paus Johannas Paulus II hier in PhanarWerd opgericht, En sterven zich hier Dit moment bezighoudt met de moeilijkste vragen sterven our kerkscheiding gekenmerkt has, en sterven Bijzondere aandachtige en gedetailleerde studie Nodig Hebben. Om this redenen Bieden we de Steun van ons Krachtig Gebed als herders van de Kerk, our Gelovigen vragend ons in Gebed te begeleiden "dat allen Één Zullen Zijn, opdat de Wereld gelove" (Joh 17, 21).

    4
    Wij spreken onze gemeenschappelijke zorg voor de huidige situatie in Irak, Syrië en het hele Midden-Oosten. We zijn verenigd in het verlangen naar vrede en stabiliteit en de wil om het oplossen van conflicten door middel van dialoog en verzoening te bevorderen. Achtneming van de huidige inspanningen om hulp te bieden aan de regio, op hetzelfde moment, roepen we iedereen die verantwoordelijk is voor het lot van volkeren verdragen om hun inzet te verdiepen om het lijden gemeenschappen, en hen in staat, met inbegrip van de christelijke degenen, in hun eigen land te blijven. We kunnen ons niet neerleggen bij een Midden-Oosten zonder christenen, die de naam voor tweeduizend jaar hebben beleden van Jezus daar. Veel van onze broeders en zusters worden vervolgd en werden met geweld uit hun huizen verdreven. Het lijkt er zelfs op dat de waarde van het menselijk leven is verloren gegaan, dat de mens niet meer toe en kan worden opgeofferd aan andere belangen. En, tragisch genoeg, dit alles wordt voldaan door de onverschilligheid van velen. Zoals de heilige Paulus herinnert ons, "Als één lid lijdt, lijden alle leden samen; wordt één lid geëerd, alle verblijden zich tezamen '(1 Kor 12, 26). Dit is de wet van het christelijke leven, en in die zin kunnen we zeggen dat er ook een oecumene van het lijden. Net zoals het bloed van de martelaren was een zaad van kracht en vruchtbaarheid voor de Kerk, zo ook het delen van dagelijkse lijden kan een effectief instrument van eenheid geworden. De verschrikkelijke situatie van christenen en al degenen die lijden in het Midden-Oosten niet alleen vraagt ​​om ons voortdurend gebed, maar ook voor een passende reactie van de kant van de internationale gemeenschap.

    5
    Het graf uitdagingen waarmee de wereld in de huidige situatie vereist de solidariteit van alle mensen van goede wil, en dus hebben we erkennen ook het belang van het bevorderen van een constructieve dialoog met de islam, gebaseerd op wederzijds respect en vriendschap. Geïnspireerd door gemeenschappelijke waarden en versterkt door echte broederlijke gevoelens, Moslims en Christenen zijn geroepen om samen te werken in het belang van rechtvaardigheid, vrede en respect voor de waardigheid en de rechten van elke persoon, met name in de regio's waar ze ooit woonde eeuwenlang in vreedzame coëxistentie en nu tragisch samen lijden onder de verschrikkingen van de oorlog. Bovendien, als christelijke leiders, roepen we alle religieuze leiders voort te zetten en om de interreligieuze dialoog te versterken en te komen tot een cultuur van vrede en solidariteit te bouwen tussen personen en tussen volkeren te maken. We herinneren ons ook alle mensen die het lijden van de oorlog ervaren. In het bijzonder, wij bidden voor vrede in de Oekraïne, een land van oude christelijke traditie, terwijl we roepen alle betrokken partijen op de weg van de dialoog en van respect voor het internationaal recht, teneinde na te streven om een ​​einde te maken aan het conflict alle Oekraïners te brengen en laten leven in harmonie.

    6
    Onze gedachten gaan naar alle gelovigen van onze kerken over de hele wereld, die wij begroeten, onder te brengen in Christus onze Redder, dat ze ook mogen zijn onvermoeibare getuigen van de liefde van God. Wij verhogen onze vurig gebed dat de Heer de gave van de vrede kunnen geven, liefde en eenheid om de hele menselijke familie.

    "Moge de Heer van vredes Zelf geve u vrede te allen tijde en in alle opzichten. De Heer zij met u allen "(2 Thess 3,16).

    Vanaf het Phanar, 30 november 2014

    03-12-2014 om 13:19 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus
    >> Reageer (0)
    25-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medjugorje

    Medjugorje 

    Laatst Boodschap, 2 november 2014 - 
    Boodschap aan Mirjana van de Heilige Maagd Maria 


    “Lieve kinderen, Ik ben bij jullie met de zegen van mijn Zoon; bij jullie die mij liefhebben en die mij proberen te volgen. Ook bij jullie, die mij niet welkom heten, wil ik zijn. Voor jullie allen open ik mijn hart vol liefde, en ik zegen jullie met mijn moederlijke handen. 

    Ik ben een moeder die jullie begrijpt. Ik heb op aarde geleefd, ik heb dezelfde pijn en vreugde gekend als jullie. Jullie die lijden, begrijpen de pijn en de smart die ik voel voor mijn kinderen die niet toestaan dat het licht van mijn Zoon ze verlicht; die in de duisternis leven. 

    Daarom heb ik jullie nodig, die het licht gezien en de waarheid begrepen hebben. Ik nodig jullie uit om mijn Zoon te aanbidden; zo groeit jullie ziel en bereikt zij een ware spiritualiteit. Pas dan, mijn apostelen, zullen jullie in staat zijn om mij te helpen. 

    Mij helpen betekent bidden voor hen die de liefde van mijn Zoon nog niet ontdekt hebben. Door voor hen te bidden, laten jullie aan mijn Zoon zien dat jullie hem liefhebben en volgen. Mijn Zoon heeft mij beloofd dat het kwade nooit zal overwinnen omdat jullie - rechtvaardige zielen - er zijn. 

    Jullie die proberen te bidden met het hart, jullie die je pijn en smart opdragen aan mijn Zoon, jullie die verlangen naar het Rijk der Hemelen. Dat is hoe jullie mijn apostelen worden, en geleid worden naar de overwinnning van mijn Hart. 

    Daarom, mijn kinderen, zuiver je hart en aanbid mijn Zoon. Ik dank jullie. ” 


    (Mirjana vertelde erbij dat de Gospa verdrietig, maar vol liefde was.)
     


    25-11-2014 om 00:42 geschreven door Louise


    Categorie:Medjugorje
    >> Reageer (0)
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.October Rozenkransmaand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sedert 7 oktober 1571 geldt de maand oktober als de rozenkrans maand. Op genoemde datum had de zeeslag bij Lepanto plaats waar de overwinning op Turkse agressie behaald werd. De heilige Paus Pius V (1566-1572) schreef deze overwinning toe aan de hulp van de Maagd Maria verkregen door het bidden van de rozenkrans.

    De ouderen onder ons kunnen zich nog goed herinneren hoe vroeger in deze maand in de gezinnen dagelijks de rozenkrans gebeden werd. Gelukkig is dit gebruik niet helemaal verdwenen.

    In onze parochie wordt tijdens de oktobermaand iedere morgen na de Eucharistieviering het Rozenhoedje gebeden. En ook op vrijdagnamiddag is er Rozenkransgebed en Kruisweg.

    Door de eeuwen heen is de verering aan moeder Maria nooit verdwenen." Als ik langs een kapelletje kom bid ik wel altijd een Weesgegroetje tot Maria, dat zij onze familie mag beschermen", vertelde mij iemand. Bedevaartplaatsen zoals Lourdes, Banneux en Beauraing zijn meer in trek. Wat is het toch dat ons gelovigen onze toevlucht doet nemen in voor en tegenspoed bij Maria? Of dat nu in een bedevaartplaats is of in een kapelletje langs de weg. Wat spreekt ons zo aan in Maria?

    In een school moesten kinderen ze een tekening maken hoe zij Maria zagen. Een meisje had met een paar grote pennentrekken drie tekeningen gemaakt. De eerste figuur had de handen uitgestrekt met de handpalmen omlaag; daaronder stond “Maria heeft niets uit zichzelf”. De tweede figuur had de handpalmen naar boven uitgestrekt en daaronder stond; Maria heeft alles van God ontvangen. De derde tekening had de open handen uitgestrekt met als onderschrift; Maria heeft alles verder gegeven. Dit meisje had op eenvoudige, maar meesterlijke wijze heel de theologie over Maria uitgedrukt.

    Maria heeft niets uit zichzelf, Maria is net als wij allen een schepsel, geschapen door God, zij is van ons vlees en bloed. Zij is iemand van ons en alles van haar verwijst naar Jezus. Maria heeft alles van God ontvangen. God heeft geen enkel schepsel zo rijk verzadigd met hemelse gaven, als de Moeder van Jezus. Daarom prijst Maria groot de Heer en jubelt haar geest in God, haar redder. Maria heeft alles verder gegeven. Zij heeft niets voor zichzelf behouden. Alles wat zij van God ontvangen heeft geeft zij als dienstmaagd van de Heer verder aan ons haar kinderen. Zo is Maria voor ons een voorbeeld en een belofte.

    Ook wij hebben niets uit ons zelf. Wat hebben wij dat wij niet ontvangen hebben? Maar wij beroemen ons er vaak op dat alsof wij alles uit ons zelf hebben en leven zo weinig van de overtuiging dat wij alles van God ontvangen hebben. Ten slotte wordt ook van ons verlangd dat wij alles wat we ontvangen hebben doorgeven aan onze medemens immers niemand van ons leeft puur alleen voor zichzelf.

    Wat is er mooier dan dat we in voor en tegenspoed ons steeds kunnen wenden tot haar die ons door Christus zelf als moeder is gegeven. Laten wij haar groeten met die geweldige tekst van het Ave Maria.

    bron: http://www.parochiegulpen.nl/index.php/archief/63-oktober-rozenkransmaand

    01-10-2014 om 13:10 geschreven door Louise


    Categorie:Rozenkransgebed
    >> Reageer (0)
    26-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De komende bisschoppensynode over het gezin, te Rome

    Paus Franciscus heeft de gelovigen opgeroepen komende zondag te bidden voor de bisschoppensynode over het gezin, die op 5 oktober in Rome begint. 

    De paus heeft een eigen gebed tot de H. Familie geschreven, meldde de Duitse bisschoppensynode vandaag. In Rome zal vanaf komende zondag tot het einde van de synode in de Salus Populi Romani-kapel van de Santa Maria Maggiore worden gebeden voor de bijeenkomst. 

    Jezus, Maria en Jozef, 
    in U overwegen wij 
    de schittering van de ware liefde, 
    tot U richten we ons vol vertrouwen. 

    Heilige Familie van Nazareth 
    maak ook onze gezinnen 
    tot plaatsen van verbondenheid en cenakels van gebed, 
    waarachtige scholen van het Evangelie 
    en kleine huiskerken. 

    Heilige Familie van Nazareth, 
    zorg dat er in de gezinnen nooit meer sprake is 
    van geweld, geslotenheid en verdeeldheid; 
    dat al wie gekwetst of geschandaliseerd is 
    snel troost en genezing mag kennen. 

    Heilige Familie van Nazareth, 
    zorg dat de aanstaande Bisschoppensynode 
    in allen het besef mag doen herleven 
    van het heilige en onaantastbare karakter van het gezin, 
    van de schoonheid ervan naar het plan van God. 

    Jezus, Maria en Jozef, 
    hoor ons, verhoor ons gebed. Amen" 

    (Paus Franciscus) 

    Tweede deel van dit bericht:

    Links naar het blog van Zalige Catharina Emmerich, 
    met betrekking tot de visioenen over het leven van Maria en Jezus 
    http://annacatharinaemmerich.skynetblogs.be/ 


    De Ontvangenis van de Heilige Maagd 
    http://annacatharinaemmerich.skynetblogs.be/archive/2014/09/22/pagina-6-8288503.html 

    Dat blog wordt voortdurend aangevuld en is bereikbaar via de bovenste link hier. 

     


      
    Oktober in het verschiet, vergeet de rozenkrans niet! 


    26-09-2014 om 12:22 geschreven door Louise


    Categorie:Rozenkransgebed
    >> Reageer (0)
    12-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luisteren we naar paus Franciscus

    OM CHRISTEN TE ZIJN HEB JE GEEN DIPLOMA NODIG, WEL DE HEILIGE GEEST Dinsdag na de 22e Zondag door het Jaar - Kapel Santa Marta

     

    “Vijf diploma’s in theologie” volstaan niet als een gelovige ook de Heilige Geest niet heeft: de christelijke identiteit is namelijk “de taal van de Geest spreken”, verklaart Paus Franciscus.

    In de H. Mis van deze dinsdagmorgen gaf paus Franciscus commentaar op het Evangelie van de dag, waar het volk “door Jezus’ onderricht getroffen is omdat Zijn woord gezag heeft” 

    Lc. 4, 31-37

    Jezus “was geen gewone prediker” omdat Zijn “gezag” van “de bijzondere zalving van de Heilige Geest” komt. Jezus is “de Zoon van God, gezonden om heil, vrijheid te brengen”.

    De identiteit van de Christenen wordt door de heilige Paulus beschreven in de eerst lezing: “Wij spreken niet met woorden ontleend aan menselijke wijsheid maar onderricht door de Geest”. 

    1

     “De verkondiging van Paulus is niet het gevolg van een cursus aan Lateranen of de Gregoriana … maar van het onderricht door de Heilige Geest, en zij verwoordt geestelijke dingen in geestelijke bewoordingen”. Wie “de dingen van de Geest niet begrijpt en er niet van getuigt, heeft geen christelijke identiteit”.

    De christelijke identiteit is niet “de geest van de wereld, de manier van denken en oordelen van de wereld” maar “de gedachte van Christus en de Geest van Christus”. Dat is wat de gedoopte zijn “vrijheid” geeft. Daarom volstaan “vijf diploma’s in theologie niet, wel de Geest van God”: “ge zult misschien een groot theoloog zijn, maar ge bent geen Christen … Men ziet dikwijls parochianen van kleine gewone dorpen die misschien niet gestudeerd hebben, maar die over die dingen beter spreken dan een theoloog, omdat zij de Geest van Christus hebben”. “Het gezag van Jezus en het gezag van de Christen komt precies van deze capaciteit om de dingen van de Geest te begrijpen, om de taal van de Geest te spreken.”

    Tot besluit, nodigde de Paus uit de genade van de christelijke identiteit te vragen: “Geef ons Uw Geest. Geef ons Uw manier van denken, voelen, spreken: Heer, geef ons de zalving van de Heilige Geest”.

    12-09-2014 om 16:49 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus
    >> Reageer (0)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vicka (zienster van Medjugorje) en haar echtgenoot in Brazilië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DIT IS EEN BOEIENDE LINK MET UITLEG EN FOTO'S

    Vicka is een van de drie zieners die nog dagelijks

    de Moeder Gods ziet, in een verschijning.

    De andere twee zieners zijn Marija, die in Italië woont,

    en Ivan, de oudste van de zes zieners,

    die gedeeltelijk in Medjugorje en in de USA woont.

    Mirjana heeft iedere tweede van de maand een

    verschijning van Onze Lieve Vrouw en deze

    vindt meestal plaats aan het Blauwe Kruis,

    in gezelschap van pelgrims van over de hele wereld.

    Ieder van hen heeft een bijzondere zending.

    Zo bidt en lijdt Vicka vooral voor de zieken.

    Alhoewel ze zelf al heel veel heeft meegemaakt

    is ze altijd blij, ze lacht altijd.

    Ze is gehuwd en heeft een dochterje en een zoontje.

    Jacov en de andere zienster Ivanka

    zien Onze Lieve Vrouw nog een keer per jaar,

    nl. op hun verjaardag, of op Kerstdag.

    De link hierboven, die ik zelf nog maar kort geleden

    ontdekte, geeft ons een goed overzicht,

    van de zending van Medjugorje,

    waar Maria, "de Koningin van de Vrede" sinds 1981

    dagelijks verschijnt. Op de foto ziet U de kerk en de grote

    esplanade, waar dagelijks H.Missen en gebedsstonden

    plaats vinden. Verder ziet U het grote miraculeuze

    Christusbeeld, dat zowel de gekruisigde als de 

    Verrezen Heer, voorstelt.

    Bent U nog nooit in Medjugorje geweest,

    denk er eens over na, het is een oase van vrede,

    in een prachtige natuur.

    Louise

    17-06-2014 om 13:09 geschreven door Louise


    Categorie:Medjugorje
    >> Reageer (1)
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag van de Heilige Drievuldigheid.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    VADER, ZOON en HEILIGE GEEST

    Een mooie zomerse zondag wens ik U toe.

    Louise.

    15-06-2014 om 13:52 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke leer ( dogma's, catechese, bijbel )
    >> Reageer (0)
    08-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bidden voor vrede in het Midden Oosten.

    http://www.catholicnewsagency.com/news/pope-prays-for-peace-with-israeli-and-palestinian-presidents/

    Op uitnodiging van de paus, kwamen de presidenten van Israël en Palestina en de Patriarch van Constantinopel, om samen te bidden voor vrede in het Heilig Land en het hele Midden Oosten. Een indrukwekkend en tegelijk ingetogen samenzijn, in de tuinen van het vaticaan te Rome. Joden, Christenen en Moslims; Samen biddend, luisterend, elkaar welgemeend een wens van vrede geven, en een olijfboom planten. Mooie gebaren. Die laat ons hopen een vervolg krijgen op weg naar echte vrede.
    Alleen met Gods hulp is dit mogelijk. Mooi Pinksterfeest. Louise

    08-06-2014 om 22:07 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus
    >> Reageer (0)
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht van de reis van de paus

    Alle linken en teksten zijn in het Nederlands en komen uit het zeer waardevolle Katholiek Nieuwsblad NL.

    http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5746-paus-jeruzalem-moet-stad-van-vrede-zijn

    Jeruzalem moet een stad van vrede zijn, (zei de paus)

    Paus en Patriarch bidden om eenheid.

    Video
    http://youtu.be/id4phO6N_aU

    Paus Franciscus heeft maandagochtend de Rotskoepel op de Tempelberg en de Klaagmuur in Jeruzalem bezocht. Bij de Rotskoepel sprak de paus met de grootmoefti van Jeruzalem, Mohammed Hoessein. Bij de Klaagmuur omhelsde de paus zijn Argentijnse vriend rabbijn Abraham Skorka. Vervolgens ging de paus door naar het Joods instituut Yad Vashem, de officiële staatsinstelling van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden. De Tempelberg is voor joden, christenen en moslims een historische en heilige plaats.

    De paus aan de klaagmuur en de Tempelberg

    Paus nodigt de presidenten Abbas (Palestina) en Peres (Israël) om samen met hem te bidden in het vaticaan. Beide presidenten hebben de uitnodiging aanvaard.

    Video

    http://www.youtube.com/watch?v=AJX4O7xjtZc&feature=share








    Dit is voor mij de meest ontroerende van al de foto's

    De paus, en zijn Argentijnse vrienden, een Rabbijn en een Imam in respect, maar ook in vriendschap en verbondenheid met elkaar. De paus had hen uitgenodigd om deze pelgrimstocht samen met hen te maken.


    27-05-2014 om 21:44 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus
    >> Reageer (1)
    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis van paus Franciscus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen vertrekt de paus naar Jordanië en daarna naar het Heilig Land. Het is eerst en vooral een pelgrimstocht, naar de plaatsen waar Jezus geboren is en geleefd heeft. De paus vraagt ons gebed. Dank

    Louise

    24-05-2014 om 01:36 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus
    >> Reageer (0)
    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egidius gemeenschap vierde feest.

    .

    Homilie (Nederlandse vertaling)

    Walter kardinaal Kasper

    “Jezus, de Goede Herder”

    Homilie ter gelegenheid van de verjaardag van de Gemeenschap van Sant’Egidio

    Vierde Paaszondag, Antwerpen, 11 mei 2014

     

    Vrienden ontmoeten doet me altijd veel plezier, en het mooie aan katholiek zijn is dat je overal in de wijde wereld vrienden kunt vinden, vorige week in de Verenigde Staten, en vandaag hier in Antwerpen. Daarom groet ik jullie allen hartelijk. Ik ben vooral blij om jullie bisschop Johan Bonny te begroeten, met wie ik in Rome jarenlang vertrouwelijk en vruchtbaar heb samengewerkt aan de bevordering van de christelijke eenheid. Ik ben ook blij samen met jullie de 46ste verjaardag van Sant’Egidio in Rome en de bijna dertigste verjaardag van Sant’Egidio hier in Antwerpen te mogen vieren en God te danken voor alle goede dingen die de vrienden van Sant’Egidio in die periode hebben kunnen doen voor de Kerk, voor vrede in de wereld, voor oecumenische en interreligieuze vriendschap en voor arme mensen. Zij gaven een prachtig getuigenis van wat het betekent en hoe mooi het is om christen te zijn in onze wereld van vandaag. Dank jullie, lieve vrienden, voor dit getuigenis!

    Ik voel mij hier dus onder vrienden. Ik spreek helaas jullie mooie Vlaamse taal niet! Maar desondanks begrijpen we elkaar. We delen dezelfde doop, hetzelfde geloof, dezelfde fundamentele overtuigingen, dezelfde missie, dezelfde hoop en over het algemeen zijn we één in dezelfde Heer Jezus Christus. Dus laten we ons de vraag stellen: Wie is Jezus Christus? En wat betekent het om christen te zijn, dat wil zeggen, een navolger van Christus? De evangelielezing van vandaag geeft ons een duidelijk antwoord en kan een betrouwbare richtingaanwijzer zijn voor het vervolg van onze weg.

    http://www.santegidio.be/?post_type=event_teksten&p=2213

     

    20-05-2014 om 00:06 geschreven door Louise


    Categorie:Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus
    >> Reageer (2)


    Foto

    Medjugorje is het
    spirituele centrum 
    van de wereld.

    Zalige PausJoh.Paulus II


    Christen-vervolging

    'En, terwijl ik de slaap 
    niet kon vatten, wist ik,
    ineengedoken tegen
    een ijskoude muur: 
    iemand denkt op dit
    moment aan mij en
    pleit voor me bij de Heer.'


    Irina Ratoesjinskaja 
    (zeven jaar in Russisch werkkamp)

    Dit zijn de martelaren van
    deze tijd. Vergeten wij hen
    niet in ons gebed 



     

    Foto 

    U wil ik loven Heer
    met heel mijn hart,
    ik zal verhalen
    van Uw grote daden,
    Uw Naam
    wil ik bezingen .

    U wil ik loven Heer,
    met heel mijn hart,
    U bent voor mij
    de oorzaak van
    mijn vreugde,
    Alleluia.

    naar een kerklied. 


     


    Blog als favoriet !


    AANWEZIGE

    Als ik wil schrijven
    is God dichtbij,
    in al mijn denken
    voel ik Hem aan mijn zij,

    Hij is als een geliefde,
    die je nooit verlaat;
    en bij al je doen en laten
    geduldig naast jou staat.

    Hij is de stille  maar altijd
    Aanwezige in mij
    Hij kent mijn doen en laten,
    mijn vreugde en mijn pijn.

    Hoe langer ik leef, 
    des te minder ik
    van Hem
    gescheiden kan zijn.

    Dank U, mijn God
    voor die genade

    *

    Louise

    12.09.07

     

     

     


    Categorieën
  • Banneux (0)
  • Barmhartige Jezus (Zuster Faustina) (3)
  • Beauraing (0)
  • Boodschap van de Barmhartige Liefde aan de kleine zielen. (6)
  • Fatima (2)
  • Garabandal (3)
  • Gebeden (12)
  • Het Onbevlekt Hart van Maria spreekt tot de hele wereld. (43)
  • Katholieke Kerk - Rome - Paus Franciscus (9)
  • Katholieke leer ( dogma's, catechese, bijbel ) (19)
  • Liederen (1)
  • Lourdes (0)
  • Medjugorje (37)
  • Our Lady of Peace, Anguera - Brazilia (1)
  • Rozenkransgebed (8)

  • BATTERIJTJE:

    een moment van
    bezinning
    voor elke dag

    "Als de ene blinde
    de andere leidt,
    vallen beiden in
    de kuil." Mt 15,14

    Heer Jezus,
    ik bid ik U om wijsheid, 
    om een heldere geest 
    en om innerlijke vrijheid 
    en kracht. 

    Leer mij, zoals U,
    het hart zien en de
    waarheid van
    iedere mens.
    Neem de schellen weg
    van mijn ogen
    en van mijn ziel.

    Zodat ik "mensen" zie!

    <

    02-08-2011

    >

    Deze Batterijtjes
    worden opgesteld
    en aangeboden
    door Kerk & Wereld
    Korte Schipstraat 16
    2800 Mechelen
    info@kerkenwereld.be


    Inhoud blog
  • MEDJUGORJE en Brindisi

    Archief per jaar
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Over mijzelf
    Ik ben Louise
    Ik ben een vrouw en woon in Vlaanderen (België ) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 31/01/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: ZOEK eerst het RIJK GODS en Zijn Gerechtigheid en de rest zal U geschonken worden. (Bijbel).


    Blog als favoriet !



     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!