NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • Nieuwe berichten op creta-amaltheia.blogspot.com
 • Zongedroogde tomaten
 • Kretenzisch koken
 • Pame laïki
 • De keuken van Amaltheia
  Zoeken in blog

  Over mijzelf
  Ik ben Anne
  Ik ben een vrouw en woon in Chania, Kreta (Griekenland) en mijn beroep is gids.
  Ik ben geboren op 09/11/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: koken, lezen en wandelen.
  Voor "Amaltheia", een vereniging actief rond duurzaam toerisme op Kreta, geef ik als vrijwilligster kookworkshops.
  amaltheia
  Kreta anders
  Ontdek Kreta eens totaal anders ... met de bus, per fiets, of gewoon te voet. Geniet samen met de locale bevolking van een goed glas wijn, ontdek Kreta culinair tijdens kookworkshops, wandel en dans de sterren van de hemel. Kortom, ontdek het authentieke Kreta en geniet ervan. Auteur van de blog is Anne. Zij werkt tijdens de zomermaanden als (natuur-)gids op het eiland. Zij is tevens vrijwillig lesgever en gids voor "Amaltheia", een vereniging actief rond duurzaam toerisme. Haar persoonlijke visie op leven, werken en koken op Kreta kan je lezen in "De keuken van Amaltheia" via http://creta-amaltheia.blogspot.com
  10-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe berichten op creta-amaltheia.blogspot.com
  Op creta-amaltheia.blogspot.com staan er een paar nieuwe berichten over:
  . maison d'hôtes "Palia Porta" in Rethymnon, een uniek adres voor wie op zoek is naar "Kreto-Vlaamse" gastvrijheid;
  . zongedroogde tomaten
  . ... en "antikristo" (de antikrist), de heerlijkste manier om vlees te garen ...

  10-08-2009 om 15:34 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  07-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zongedroogde tomaten
  Een nieuw - ècht zomers recept - op creta-amaltheia.blogspot.com: zongedroogde tomaten!

  07-07-2009 om 19:48 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  03-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kretenzisch koken
  Voor de lekkerste recepten uit de Kretenzische keuken kan je terecht in "De keuken van Amaltheia", via creta-amaltheia.blogspot.com. Op deze blog staan bovendien boordevol tips over de beste eethuizen en de leukste winkeltjes in (West-)Kreta.

  03-07-2009 om 15:11 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  04-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pame laïki
  "Pame laïki, we gaan naar de markt", is nog steeds het credo van heel wat Kretenzers. Wie op vakantie gaat in West-Kreta kan volop van het marktgebeuren genieten met een Nederlandssprekende gids. We spreken af in een typisch kafeetje bij een Griekse koffie, en gaan vervolgens naar de "laïki", de openbare markt van Chania. Na de "laïki" wordt er ook een bezoek gebracht aan de overdekte markt, een historisch gebouw dat feestelijk werd ingehuldigd in 1913. De deelnemers krijgen boordevol informatie over de aangeboden koopwaar, de locale culinaire tradities, het leven op Kreta en nog veel meer!

  Het marktbezoek kan gecombineerd worden met een etentje in een vistaverna in de overdekte markt, of een kookcursus mét maaltijd.
  Voor meer informatie kan je terecht via creta-amaltheia@live.com.

  04-05-2009 om 19:29 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  21-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuken van Amaltheia
  Naast een nieuw kleurtje kreeg de (culinaire) blog "De keuken van Amaltheia" ook een nieuwe inhoud. Naast de recepten uit de mediterraanse keuken van Kreta, vinden de lezers voortaan ook heel wat foto's, tips èn een lijst van favorieten...
  www.creta-amaltheia.blogspot.com

  21-03-2009 om 12:00 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lente, nieuw kleurtje
  Na 3 jaar leek het een goed idee om deze blog in een nieuw kleedje te steken. Lavendelblauw, dat staat perfect bij de blauwe luchten in Kreta. Ook onze kookblog "De keuken van Amaltheia" (te bekijken via creta-amaltheia.blogspot.com) zit in een nieuw kleedje. We kijken uit naar jullie reacties!

  21-03-2009 om 11:50 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooklessen op Kreta
  Ook dit jaar is het weer mogelijk om deel te nemen aan de eendaagse kooklessen in "De keuken van Amaltheia". Zo'n eendaagse kookworkshop geeft kookliefhebbers de kans om een kookles tijdens de vakantie te volgen, zonder meteen enkele dagen achter de potten te staan! Je bent ook niet afhankelijk van voldoende inschrijvingen: er wordt al gekookt vanaf 1 deelnemer (een persoonlijker kookatelier is moeilijk in te beelden!)

  Er wordt gestart rond 11.00 en de kooksessie wordt uiteraard afgerond met een heerlijke maaltijd met aangepaste wijntjes. Niet-kokers kunnen uiteraard aanschuiven voor de maaltijd.

  De kooklessen gaan door in West-Kreta tussen de steden Rethymnon en Chania. De locatie is goed bereikbaar per auto en met het openbaar vervoer (u wordt opgehaald aan de dichtstbijzijnde bushalte).
   
  Voor alle info: creta-amaltheia@live.net

  21-03-2009 om 11:48 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  11-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookateliers 2009

  De toeristische sector kijkt het komende seizoen somber tegemoet. Heel wat grote hotels die all-inclusiveformules aanbieden, hebben tot nu toe erg weinig boekingen binnen gekregen. Sommige charmehotels daarentegen vrezen geen drastische vermindering van hun cliënteel. Zij hopen dat Kreta terug een bestemming wordt waar toeristen van locale charme èn een goede keuken genieten.

   

  Veel of weinig volk op het eiland èn voor onze kookworkshops … er zal gekookt worden. Aangezien “De keuken van Amaltheia” een non-profitinitiatief is, dat bovendien op vrijwilligers draait, kunnen we ons veroorloven om ook voor 1 of 2 deelnemers te koken. Dat was vroeger zo, en zo zal het ook deze zomer zijn. Zolang het maar leuk èn lekker blijft.

  Ook dit jaar kan je kiezen uit dagworkshops of meerdaagse workshops. Voor de liefhebbers van een meerdaags kookatelier, organiseren we 3-daagse workshops tijdens de maand april en eind oktober. De vluchten zijn dan een stuk goedkoper en zowel de lente- als de herfstkeuken zijn erg boeiend. Er wordt uiteraard met de typische seizoensproducten gekookt die op de markt èn in de omringende moestuinen verkrijgbaar zijn. Bovendien dompelen we je onder in het locale leven, met een bezoek aan de “laiki”, de locale markt, en bij plaatselijke producenten. Zo is er een bezoek aan een kaasmakerij en een wijnboer tijdens dit atelier voorzien.

   

  Programma meerdaagse kookateliers

   

  Het programma van deze 3-daagse workshops ziet er als volgt uit …

   

  Dag 1

   

  Onthaal en voorstelling van het programma, het alom geroemde Kretenzische dieet en een basisbestanddeel van de Kretenzische keuken … de olijfolie. We bereiden een heerlijk ovengerecht met een reeks bijgerechten, en genieten nadien van onze zelfbereide maaltijd. Op het menu staan natuurlijk ook een huisbereid aperitiefje, een goede locale wijn en koffie en een borrel ter afsluiting.

   

  Dag 2 en 3

   

  Bezoek aan de “laïki”, de locale markt of een plaatselijke bioboer. Ook een bezoek aan een locale kaasmakerij en wijnboer staat op het programma. Kaas speelt immers een essentiële rol in het Kretenzische dieet en de locale keuken. Met de aangekochte producten, bereiden we onze maaltijd. Na het diner bereiden we nog rakomelo (een schnapps op basis van raki, honing en kruiden) en geparfumeerde olijfolie.

   

  Het programma kan – indien gewenst – verlengd worden tot een kookatelier van 5 dagen. Niet-kokende partners kunnen kiezen voor een alternatief programma. Zij kunnen uiteraard ook deelnemen aan de maaltijden (€ 20,00, ter plaatse te betalen).

   

  Onze kooksessies zijn niet residentieel. We kunnen jullie natuurlijk adviseren bij het boeken van een charmehotelletje of een gîte in de buurt.

   

  Je kan inschrijven voor de volgende data:

  6, 7, 8 april 2009 (verlengbaar)

  13, 14,15 april 2009 (verlengbaar)

  20, 21, 22 april 2009 (verlengbaar)

  26, 27, 28 april 2009 (verlengbaar)

  30 oktober, 31 oktober, 1 november 2009 (verlengbaar)

   

  Inschrijven

   

  Wil je inschrijven voor één van onze kookateliers, contacteer ons via creta-amaltheia@live.com of telefonisch. Tot 20 maart kan je ons bereiken op het nummer 0032/499 36 48 10. Na die datum zijn wij bereikbaar op het nummer 0030/6946 87 15 67.

   

   

  11-02-2009 om 00:00 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  14-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshops herfstkoken
  Eind oktober hebben we een kookworkshop herfstkoken gepland. Het kookatelier gaat van start op 31 oktober en eindigt op 3 november (verlenging mogelijk). Meer info kan je krijgen via creta-amaltheia@live.com

  14-06-2008 om 09:29 geschreven door anne


  >> Reageer (0)
  08-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website
  In ons vorig berichtje meldden we, dat we nogal wat (aanhoudende) problemen hebben met onze website. We hebben ondertussen een nieuwe site: www.everyoneweb.com/amaltheiaworkshop.We kozen voor een gratis website, omdat de andere al té veel geld heeft gekost voor activiteiten zonder winstoogmerk. Voorwaarde is wel dat de site geregeld bekeken wordt, anders vliegen we eruit.Dat zou jammer zijn natuurlijk. Daarom doen we een oproep aan onze lezers om geregeld eens naar onze site door te klikken... zo blijven jullie steeds op de hoogte van onze meest actuele berichten!

  08-03-2008 om 09:52 geschreven door anne


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 10/08-16/08 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 09/06-15/06 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 06/11-12/11 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006

  kijk voor het (kook-)dagboek van de auteur op http://creta-amaltheia.blogspot.com
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Gastenboek
 • cialis 20 mg 75653
 • cialis online 45796
 • kamagra oral jelly wirkungszeit Taf
 • kamagra oral jelly cvs Jag
 • purchase viagra from mexico

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  springstal
  blog.seniorennet.be/springs
  Mijn favorieten
 • SeniorenNet.be
 • amaltheia
 • trees for travel
 • voetenbank
 • kamares houses
 • creta-amaltheia
 • archeokriti
 • kreta.2link.

 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Startpagina !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!