Activiteiten van 't Bolleke
Inhoud blog
  • BBQ bij Hugo & Monique 2013
  • Bezoek aan het museum "Rupelklei"
  • Bezoek aan de Merksplas-kolonie
  • Bezoek aan de Coudenberg te Brussel
  • Activiteiten 2012-2013
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Welkom op de blog van 't Bolleke
    Voor oud-leraars van Sint-Edmondus
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Beste vrienden en vriendinnen van t Bolleke

    Ergens “te lande “ in de Westhoek...

    Te midden van het vlakke landschap van de Westhoek ligt de Viconiahoeve. Een mooi plekje om alle drukte even achter je te laten. Voor een weekendje of een sportief midweekverblijf ben je hier aan het juiste adres. Ook voor seminaries is deze locatie uitstekend geschikt.

    De oorsprong van deze imposante hoeve dateert reeds uit de 12 eeuw. Na de eerste wereldoorlog werd de kasteelhoeve heropgebouwd en later ingericht als een comfortabel hotel.

    De maaltijden worden met de grootste zorg bereid met verse ingrediënten van eerste kwaliteit. Van “konijn met pruimen” tot een Spaanse paella, een barbecue of een buffet op de statige binnenkoer ... één ding is zeker u krijgt steeds een smaakvol menu aangeboden. Op zaterdagavond wordt er een gastronomisch maandmenu geserveerd , dat is inbegrepen in het weekendarrangement. Het ontbijt wordt in buffet vorm geserveerd: huisgemaakte confituren, kazen en charcuterie uit de streek. yoghurt,fruitsla en onze eigen kippen zorgen voor verse eitjes ...

    Vanaf E40
    Afrit Middelkerke - Diksmuide (afrit 4) , richting Diksmuide (St-Pieterskapelle, Leke) volgen tot Keiem. Ter hoogt van Keiem rechts afslaan (voetbal plein ) richting Pervijze en Stuivekenskerke. De Ijzer volgen tot net voor de dorpskom van Stuivekenskerke.

    Viconia ligt tussen een 30 ha natuurreservaat en een zee van weilanden.
    Het beschermde gebied vormt de woonplaats van zeldzame vogels, zoals de bruine kiekendief, fuut, dodaars, aalscholvers,...
    In het parkgebied rondom de Viconiahoeve is er tevens een kolonie van blauwe reigers.

    De oorsprong van de huidige kasteelhoeve ligt in de 12 de eeuw bij de vestiging van een schaapskooi. In 1161 werd de schaapskooi overgenomen door de kloosterlingen van de Norbertijnen van Vicogne. Hun abdij was gelegen te Raisme nabij Valencienne. De nederzetting van de Norbertijnen kreeg aanvankelijk de naam "WERKENESSE".

    In 1548 bedroeg de oppervlakte van de hoeve 343 "ghemeten"en 17 "roeden" (147 ha 76 are). Ten Noorden van de hoeve stond er een windmolen om het geoogste graan te malen. Bij de hoeve bevonden zich een klooster en een kapel (de fundamenten werden in 1973 teruggevonden). De hoeve werd beschermd door een dubbele wal en een heuvel die heden nog merkbaar zijn. In de loop der tijden heeft de hoeve verschillende schilden gehad, twee ervan waren met een afbeelding van OLV, één ervan is geschilderd vooraan in de linkerbeuk van de huidige kerk te Stuivekenskerke. Op het derde en oudste schild was een everzwijn afgebeeld op een groen-zilveren achtergrond. Ook werd een schild gevonden met een mijter, een staf en een everzwijn. In 1566 werd de kloosterhoeve van Vicogne overvallen door de Geuzen. In 1596 werd het klooster verstrekt en telde binnen zijn muren 17 ruiters die de wacht moesten houden.

    In 1794 werden de monniken definitief uit de hoeve van 153 ha verjaagd en werd het als zwart goed verkocht.
    In het begin van de 19 de eeuw werd het domein gepacht door Ange Degraeve. Deze had zes kinderen. De zoon BAPTISTE DEGRAEVE is later eigenaar geworden en was ook burgemeester van Stuivekenskerke. Onder zijn beleid werd de dorpskern verplaatst nabij de Vicognehoeve. Daardoor spreekt men nu nog steeds van oud en nieuw Stuivekenskerke. Het landgoed Vicogne was toen één der merkwaardigste hofsteden in Vlaanderen. Vele mensen vonden er werk. In 1868 telde de hoeve 219 ha , bezat 20 paarden en 120 koeien. Er werd jaarlijks voor 16.000 Goudfrank uitgegeven aan daglonen. Van de oude gebouwen waren toen nog enkel de kapel en de benedenzaal van het woonhuis bewaard gebleven. De kapel uit de 14 de eeuw werd gebruikt als paardenstal. De familie Degraeve heeft ongeveer een eeuw lang de eigenaar geweest van de Vicognehoeve. Nadien werd dit eigendom verkaveld. De gebouwen en 5 ha grond werden verkocht aan de familie Valentin uit Roubaix.


    In 1914 werd de hoeve door de Duitsers als voorpost bezet. De merkwaardige hoeve werd omwoeld door granaten en obussen. De gebouwen werden letterlijk met de grond gelijk gemaakt.

    De kasteelhoeve Viconia lag pal op de frontlijn waar Duitsers en Belgen de bittere oorlog voerden.
    De heropbouw begon in 1924 en werd afgewerkt in 1926.

    Zoals U reeds in andere mededelingen hebt gelezen hebben we voor het 20-jarig bestaan van ’t Bolleke een optie genomen om het weekend van 13-14 en 15 oktober 2006 op de kasteelhoeve met ongeveer 24 personen door te brengen. De patron van het hotel vraagt ons een voorschot van 50,00-Euro per kamer te storten. De prijs voor dit verlengd weekend in half-pension bedraagt tussen de 108- en 129-Euro per persoon. Het juist aantal personen moet doorgegeven worden vóór 1 mei. Gelieve dus NU tot actie over te gaan. Definitieve inschrijving gebeurt door 50,00-€ per KAMER te willen storten op rekeningnummer 979-3933311-63 van ” FV ’t Bolleke”, Sint-Hubertusstraat 45 26OO BERCHEM.. Stel niet uit tot morgen, wat ge vandaag nog moet doen ! En noteer- voor zover dit nog niet gebeurd is – 13,14,15 oktober in uw agenda. Het volledig uitgewerkte programma wordt U binnenkort bezorgd. Nog meer info nodig? Aarzel niet en neem contact op met Melly of Armand: 03/2300369 of 0474/336601 – peetersenthomaes@tiscali.be of raadpleeg onze blog: http://blog.SeniorenNet.be/bolleke

    Ik wacht met ongeduld op jullie reactie voor ons weekend.

    Ondertussen nog veel lentekriebels en zonovergoten dagen. Tot binnenkort.

    25-04-2006, 14:04 Geschreven door 't Bolleke


    13-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Lid 2005-2006
    lejoonsia@telenet.be Welkom bij 't Bolleke

    13-03-2006, 20:25 Geschreven door 't Bolleke


    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toe te voegen aan uw Adresboek
    Goede vrienden en vriendinnen,
    Leo Cools en zijn koningin Juliana laat ons weten dat hij reeds geruime tijd een e-mailadres heeft dat tot op heden voor ons verborgen bleef. Heden heeft hij het vrijgegeven en als je hem eens wil verrassen met wat goed nieuws dan kun je hem bereiken via: cools.leo@skynet.be

    17-02-2006, 21:31 Geschreven door 't Bolleke


    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adresverandering
    Beste vrienden en vriedninnen van 't Bolleke,

    We herinneren ons het afscheidsfeest van Lode Carlier aan zijn parochie te Sint-Antonius Zoersel. Met volle teugen hebben alle aanwezigen genoten van de humoristische toespraken op het feest. Men heeft Lode dus niet kunnen overtuigen om toch in Sint-Antonius Zoersel te blijven ondanks alle viezigheden en slechtigheden van Sint-Amands aan de Schelde. Een bewijs dat er ook keikoppen wonen in het Scheldeland. Heden ontvingen we dan ook een bericht ( overdag geschreven, want de VERLICHTING is nog niet geïnstalleerd) van zijn adresverandering. Gelieve deze informatie te willen noteren in uw agenda, want binnenkort zullen we ook zeker worden uitgenodigd om ons te overtuigen dat Sint-Armands écht niet zo slecht is als "men" beweert.
    Carlier Lode
    Kuitegemstraat 10 bus 1
    2890   Sint-Amands
    tel: 052553418

    Dus.....tot binnenkort in Sint-Amands

    10-02-2006, 16:18 Geschreven door 't Bolleke


    04-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom nieuwe leden
    Wij verwelkomen Joris Van Gestel en Lilly als nieuwe leden van 't Bolleke werkingsjaar 2005-2006

    04-02-2006, 20:48 Geschreven door 't Bolleke


    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Beste Vrienden en Vriendinnen van ’t Bolleke,

     

     

    Laat deze unieke kans niet voorbijgaan!

    Laat je onderdompelen in de wereld van de beste hedendaagse kunstenaars!

    Laat je rondleiden in het sprankelend kader geschapen door de architecten Robbrecht en Daem  (die ook  het Brugse concertgebouw ontwierpen)!

     

    Maak kennis met een van onze meest performante havenbedrijven !

     

    In een woord, kom op 18 februari a.s.naar het hoofdkwartier van de Antwerpse Katoen Natie!

     

     

    HaedquARTers (zie je het woord ART ?) is het hoofdkwartier van de internationale groep Katoen Natie. Deze  eerbiedwaardige dame vierde in 2005 haar 150° verjaardag. Opgestart als een Antwerps havenbedrijf dat zich in de beginperiode vooral met de katoenimport bezighield, en later zijn domein uitbreidde, kende  het een bewogen geschiedenis.

    Toen de ondernemer Fernand Huts het in het begin van de jaren 80 overnam, was het een eerder klein bedrijf. Thans heeft het 7000 werknemers in dienst en is vertegenwoordigd in 22 landen.

     

    HeadquARTers is meer dan het operationeel commandocentrum van de logistieke groep Katoen Natie. In het unieke kader worden we verwelkomd door de getatoueerde varkens van Wim Delvoye. We kunnnen o.a. bewonderend kijken naar werk van Jan Fabre, Panamarenko, Denmark, Kobe, Marcel Broodthaers. Mocht je de grote namen van de Cobra-beweging nog niet kennen dan is het tijd om kennis te maken met  Pierre Alechinsky, Karel Appel, Corneille en Lucebert om er maar enkele te noemen. We vinden er zelfs een werk van onze  Casanova Rik Daems (misschien een portret van?).

    We gaan ook ver terug in de tijd. Wist je dat een van ’s werelds belangrijkste collecties Egyptische weefsels (o.a.weefsels van 2000 v.C), tunica’s, mutsen en kunstvoorwerpen zich hier bevindt?

     

    Nog even practisch:

    Je wordt verwacht op zaterdag 18 februari 2006 bij de ingang  van de Katoen Natie even voor 14 u (rondleiding begint om 14 u stipt)

    Adres: Van Aerdtstraat 33  (zijstraat van de Italiëlei, tussen St Jansplein en Noorderlaan).

    De kosten van reservatie en gids worden door het aantal deelnmers gedeeld. Dus hoe talrijker we zijn hoe minder ieder betaalt.

     

    Groetjes aan iedereen en tot dan.

    Richard en Wilfried

    03-02-2006, 00:00 Geschreven door 't Bolleke


    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Beste vrienden en vriendinnen van ’t Bolleke

    Als ge uw agenda voor 2006 zorgvuldig hebt ingevuld, dan zul je zeker merken dat we op zaterdag 21 januari gaan werken aan “het” milieu.

    Het Ecohuis, niet te Deurne, maar in Borgerhout verwacht ons dan o.l.v. Toon en Annie om ons te sensibiliseren –zonder politiek gekwansel- om ecologie ruim te bekijken.

    In het EHA! ondek je milieubewust leven zonder geitenwollensokken!

    ECOLOGIE en DUURZAAMHEID

    Wel echt IN maar … haalbaar,

    In het EcoHuis kan je het op een aangename manier zien en ervaren

    We vinden er:

    Een IDEUM: interactieve expo over ecologie in het stadse leven

    Een EcoTuin: bodem en daktuin, iets speciaals

    …

    Kortom ECOLOGIE ruim te bekijken en te beleven onder één dak.

    We spreken af om 14 uur in de cafetaria van het ECO huis.

    Waar is het Ecohuis te vinden:

    Turnhoutsebaan 139

    2140 Borgerhout.

    Dit is recht tegenover de Eliaertstraat, de straat die op het oud gemeentehuis van Borgerhout uitkomt. Let op: parkeren kan enkel in de parallelle straten aan de Turnhoutse baan, anders zijn het parkeermeters . Maar men promoot uiteraard het openbaar vervoer…

    Voor de inkom vragen we 3,00- EUR per persoon.

    We hebben voor de namiddag een rondleiding met een gids voorzien

    De rondleiding eindigt rond 16 u 15.

    Op dat moment zijn we helemaal onder de indruk van duurzaamheid, van alles wat ECO uitstraalt.

    MAAR , ge moet niet onmiddellijk gaan lopen want,

    er is dan uiteraard nog mogelijkheid om even na te kaarten in het ECOcafé, en/of te genieten van lekker/gezonde hapjes en de bijhorende drank.

    Graag zien we jullie dan daar.

    Wil je al iets meer zien? www.eha.be

    Permanente Tentoonstelling

    Het ozongat stoppen, het regenwoud redden, de afvalberg verkleinen: probeer het thuis ook eens. Dat is één van de kernboodschappen van het EHA!

    Een tentoonstelling rond milieu en duurzaamheid, wat wij daarmee te maken hebben en wat we eraan kunnen doen, benaderd vanuit de dagelijkse praktijk van iedereen en met een mix van herkenning en verwondering.


    Je krijgt als bezoeker een boeiend, herkenbaar maar toch ook verrassend verhaal te zien en te horen. Hoeveel land is er nodig om graan te telen voor 1 brood? Uit hoeveel houtsoorten is een gitaar gemaakt? Hoeveel antibiotica zitten er in een scampi? Nieuwsgierig naar het antwoord? Kom dan eens een kijkje nemen in het EHA! en ontdek dit en nog veel meer.

    Stap binnen en ontdek verrassende dingen over het leven in de stad. Over ruimte, water, energie en hout. Over gif en hoe dat in ons milieu terechtkomt. Kortom, over de verborgen gevolgen van veel dagelijkse dingen. Ondervind zelf hoe je doenbaar duurzaam kan leven. Het bezoek brengt je tot op het dak, waar je niet alleen de zonnepanelen, maar ook de daktuinen kan bewonderen. Tussendoor kan je enkele vragen beantwoorden over je eigen milieugedrag, en aan het eind van het parcours levert dat meteen een gratis en gepersonifieerd milieuadvies op.

    Omdat ’t Bolleke niet zomaar een vereniging is als een ander, zullen we er hopelijk verwelkomd worden door een bekende Belg . Sinds onze avonturen in het Kröller-Muller museum draaien we onze hand niet meer om voor wat “koninklijke” belangstelling. Even dus nagaan of in België dit even vlot zal verlopen als in Nederland. Ik heb mijn twijfels. Ondertussen laten we U enkele “plaatjes” zien in het ECO-huis-Hieronder stonden 2 foto's van Prins Laurent, telefonerend in het ECO-huis, maar op onze blog zijn die niet te zien. Wel het bijgevoegd gesprek.

    -Allo,Allo, Met Verakke Duakke ? Weet gij soms waar mijn wollengeitensokken zijn gebleven?
    -Jazeker, Laurent, je bent ze zeker vergeten op onze nieuwjaarsreceptie bij  pater Versteylen
    - Oef,Oef ! Ik dacht al dat mijn hondjes ze hadden verslonden.

    09-01-2006, 20:44 Geschreven door 't Bolleke


    29-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adreswijzigingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ter gelegenheid van de kerstwensen ontvingen wij een bericht van adreswijziging van één van onze leden.
    Het betreft Willy De Winter en zijn partner( discretie gewenst).
    Vanaf 1 maart 2006 zullen ze hun intrek nemen op de Turnhoutsebaan 119 te Deurne. Gelieve dit in uw adressenlijst op te nemen.
    Ook René en Luce zijn het internautengebeuren aan het opfleuren. Eén nieuw e-mailadres volstond niet: daarom deze 2 nieuwe brievenbussen: rgysbrecht@gmail.com en vooral rene.gysbrechts@telenet.be ; gelieve deze aan uw adressenbestand toe te voegen en het oude e-mailadres te willen verwijderen.
    't Bolleke wenst U ondertussen een sereen afscheid van 2005 en een spetterend begin van 2006. We hopen dat 2006 in uw hart een positieve plaats mag krijgen in goede gezondheid met veel deugddoende en vreugdevolle momenten.
    Tot binnenkort. Hebt u het koppel op de bijgevoegde foto herkend?
    Melly en Armand

    29-12-2005, 20:18 Geschreven door 't Bolleke


    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledenlijst 2005-2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Actieve leden op 29/12/2005 van 't Bolleke

    Hieronder vindt u in volgorde van storting de leden van 't Bolleke voor het werkingsjaar 2005-2006

    Cools Leo en Juliana
    Caris Toon en Annie
    Stevens Hugo en Monique
    De Winter Willy en Mieke
    Quistwater Theo en Mary
    Verboom Leo en Nicole
    Smits Walter
    Filibert François
    D'Hollander Roger en Greta
    Peeraer Guido
    De Boeck Richard en Christiane
    Gysbrechts René en Luce
    Gilleir Guido en Vera
    Peeters Armand en Melly
    Van Vlimmeren Walter en Annie
    Carlier Lode
    Peeters Chris en Hilde
    Elst Jef
    Verdickt Ghismaine en Jos
    Simons Els
    Becker Marlies
    Bilsen Raymond en Rozemarijn
    Timmermand Jacky en Rita
    Soos Paula
    Noe Wilfried en Sonja
    Stuer Marcel en Irène
    De Meyer Lieven en Mirca
    Hendrickx Paul en Helga
    Vanderhoven Luc en Els

    Let wel: Deze lijst werd afgesloten op 29 december. Nieuwe leden worden later zeker in de lijst opgenomen.

    11-12-2005, 00:00 Geschreven door 't Bolleke


    23-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Losse berichten op een novemberdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goede vrienden en vriendinnen,

    Eventjes een paar berichtjes tussendoor om wat warmte in uw hart te krijgen:

    Bob Mucha telefoneerde ons met de blijde mededeling dat hij zijn ouwe gabbers nog wel eens wilde terugzien. Helaas werd hij onlangs opgevorderd door de Witte Paters om in Afrika wat soelaas te brengen voor de plaatselijke bevolking. Een late roeping als missionaris? Hij keek in ieder geval uit naar naar een vernieuwde kennismaking met zijn oud-collega's. Belofte maakt schuld en in 2006 zullen we hem zeker op één van onze activiteiten mogen begroeten met Vera. Met Gunther en Sean (zoals bij Connery) gaat alles goed. Zij gingen al weldoende rond.

    Els Simons trok aan ons jasje om te zeggen dat ze een nieuw e-mailadres heeft. Gelieve een half blaadje en balpen te nemen en te noteren: simons.els@skynet.be

    René Gysbrechts heeft ondertussen het dagverblijf in Sint-Augustinus verlaten. Hij werd niet opgenomen bij de paters Augustijnen en ook niet bij de Gasthuiszusters van Antwerpen. Hij heeft nog wel heimwee en daarom brengt hij de gezegende lokatie nog elke dag een bezoekje. Afspraak met René op het etentje om af te rekenen met dat teek-endje.

    Nicole en Leo zijn weer opa en oma geworden. Joeri en Sven hebben weer hun best gedaan om het geslacht Verboom de geschiedenis in te schieten. Hartelijk welkom op deze aardbol voor CAS (van Sven en Cindy) en Wannes ( van Joeri en Marleen?). Voor dit laatste steek ik mijn hand niet in het vuur. Een dikke proficiat dat we op ons etentje zeker zullen vieren.

    Reeds meer dan 20 smulpapen schreven zich in voor ons etentje op vrijdag 9 december. Start om 19 uur. Bent u niet vergeten te verwittigen van uw komst? Grijp uw kans en bel naar 03/2300369 of 0474/336601.

    23-11-2005, 22:30 Geschreven door 't Bolleke


    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Van al deze activiteiten krijgt U nog een gedetailleerd verslag toegestuurd. Noteer de datums nu al in uw agenda !

     

    Dit schrijven is tevens een vriendelijke uitnodiging om uw bijdrage voor het werkingsjaar 2005-2006 te betalen. Wij blijven aandringen op uw lidmaatschap omdat we geloven dat een vriendenclub zoals ’t Bolleke een wezenlijke bijdrage blijft leveren aan het welzijn van zijn leden. Zoals U kunt merken aan de activiteiten  zijn het de leden zelf die initiatieven hiervoor nemen. Allicht wilt u ook dat anderen kunnen delen in de positieve ervaringen die u hebt gehad bij een welbepaalde culturele, sociale of sportieve activiteit. Zo kunt u ook via ’t Bolleke een bijdrage leveren opdat onze interesses nog zouden kunnen verruimd worden. Als u dit aanspreekt, nodig ik U dus uit om niet enkel uw luttele financiële bijdrage te leveren, maar tevens ons uw “goede gedachten en ervaringen” aan te reiken. We hopen U ( en uw gezinsleden) op één, meerdere of alle volgende activiteiten te mogen ontmoeten. Hierbijgevoegd ook een overschrijvingsformulier waarop U uw bijdrage kunt noteren. Het is nog steeds 2,5-Euro per persoon of 5,00-Euro per duo op de rekening van ’t Bolleke..

     

    Een etentje in hartje Mortsel op vrijdagavond 9 december om 19 uur wordt een aperitiefje aan onszelf aangeboden.Daarna beginnen we aan het serieuze werk.

    Onze eerste activiteit gaat door in restaurant “Borsalino”. Dit voormalig hotel is nu een filiaal van resaturant-taverne “De Vlegel”. Het is gelegen op de hoek van de Mechelsesteenweg en de Edegemsestraat. Op geen twintig meter van de terminus van tram 7 en 15. Mogelijkheid tot gratis parkeren in de Edegemsestraat, hetzij in de privé parking van “De Vlegel”, hetzij in de gemeentelijke parking. De gastheer heeft ons zijn “Marktmenu” gepresenteerd. Dit behelst een dagsoep of een voorgerecht ( soms keuze uit 2 voorgerechten), een steakgerecht van 250 gram of een visgerecht of de suggesteie van de chef, en het dessert van de dag. Als we Helga,Paul,Jacky, Rita, Melly en Armand mogen geloven is dat de prijs van 19,95-€ dubbel en dik waard. De verrassing blijft natuurlijk bestaan gezien niemand vooraf weet wat er op tafel komt. De dranken zijn hier niet inbegrepen, maar dit hoeft niet tot paniek te leiden. Bieren van ’t vat of op fles schommelen tussen 1,85-€ en 2,75-€/ ½ karaf wijn 7-€ , frisdranken en waters 2,10-€ tot 3,95-€ naargelang de inhoud. Wie graag zijn buikje met een gezellige babbel wil vullen, moet wel inschrijven. Zoals hiervoor reeds geschreven, telefoneert men vÓÓr 1 december naar Armand: 03/2300369 of 0474/336601. Smakelijk and see you in den “Borsalino” zonder maffia-petje.

    10-11-2005, 00:00 Geschreven door 't Bolleke


    08-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Beste vrienden en vriendinnen van ’t Bolleke

    Op ons weekend in de Veluwe zijn er onder auspiciën van prinses Maxima weer heel wat ideeën uit de bus gekomen voor de invulling van ons komend werkingsjaar. Een aantal afwezige leden hadden toch hun voorstellen overgemaakt en dat zorgde voor een mooie waaier van activiteiten. Onder een stralende zon hebben wij het volgende programma samengesteld. We hopen dat iedereen zich hierin kan vinden.

    Vrijdag 9 december : Openingstreffer van het seizoen in restaurant “Borsalino” te Mortsel. We degusteren een “Marktmenu” aan de terminus van tram 7 en 15. Een organisatie van Helga en Paul. Reservatie is ondertussen gebeurd. Inschrijving graag zo vlug mogelijk gewenst op het nummer 03/2300369 of 0474/336601 bij Armand. Meer info hierover volgend blad (zoz)

    Zaterdag 21 januari: Wij werken aan het milieu. Bezoek aan het Ecohuis te Deurne olv. Toon en Annie. Reservatie is ondertussen gebeurd.

    Zaterdag 18 februari : We hangen even de kunstenaar uit. We laten ons gidsen in de Katoennatie en maken kennis met Zuidamerikaanse kunst. Wilfried en Richard halen hun kunstminnend hart boven. Reservatie is al gebeurd.

    Maandag 17 april: Verjaardagscantate ten huize Peeters-Thomaes. Melly speelt de gastvrouw voor de zoveelste verjaardag van haar hartediefje ( hopelijk). Reservatie is genoteerd.

    Zondag 14 mei: We halen een frisse neus in Rupelmonde en omgeving. Richard loodst ons door de polders, het Mercatormuseum en de getijdenmolen (bij de juiste tij.) OPGELET: Deze activiteit kan niet doorgaan en is verplaatst naar zaterdag  13 mei.

    Zondag 2 juli: BBQ bij H&M. Meer woorden zijn daar niet voor nodig. Indien Wilfried en Sonja deze organisatie graag voor hun rekening willen nemen, kunnen ze dat uiteraard afspreken met H&M.

    Zondag 3 september: Fietstocht rond Puurs en aan de oude Schelde-arm. Helga rijdt weer voorop en Paul is de hekkensluiter.

    Vrijdag 13 oktober: Begin van ons jubileum weekend te Stuivekenskerke in de Kasteelhoeve “Viconia”

    Zaterdag 14 oktober: Verderzetting van het weekend en afsluiting van het jubileumjaar.

    Zondag 15 oktober: Viering begin 21ste jaar ’t Bolleke

    Reservatie is ondertussen gebeurd. Half mei dienen de inschrijvingen definitief te worden bevestigd met een voorschot.

    Van al deze activiteiten krijgt U nog een gedetailleerd verslag toegestuurd. Noteer de datums nu al in uw agenda !

    08-11-2005, 00:00 Geschreven door 't Bolleke


    26-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van de dag
    Beste vrienden en vriendinnen van 't Bolleke,

    Gelieve in uw adresboek de volgende aanpassingen te willen doen:
    1)Het e-mailadres van Richard en Christiane is veranderd.
    Het is nu: r.de.boeck@skynet.be of ricenchris@skynet.be  ingaande op woensdag 26 oktober 2005.
    2)Wie naar 't Bolleke wilt mailen via onze blog ( zie voorgaand bericht) wordt wel verzocht zijn NAAM op het einde van het bericht te willen vermelden. Ik kreeg een berichtje met als titel "Bevel is bevel", maar deze lieve mensen hadden vergeten hun naam te vermelden..
    3) Ondertussen kregen we het bericht dat de uitstap in Antwerpen naar de Katoennatie een positieve reservatie heeft bekomen. m.a.w. de eerste vier activiteiten kunnen op de geplande datum doorgaan.

    Groetjes en slaapwel

    26-10-2005, 20:42 Geschreven door 't Bolleke


    24-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communicatie via deze blog

    Beste vrienden en vriendinnen van ‘t Bolleke,

     

    Voor allen die op een PC hebben en op het Internet kunnen.

    Zoals U allicht weet heeft ’t Bolleke een blog. Dit is een soort dagboek dat gebruikt wordt om allerlei berichten via het Internet te versturen. Onze blog wordt slechts sporadisch gebruikt en dus niet dagelijks. We zetten berichten over de activiteiten van ’t Bolleke en gebeurtenissen die de leden van ’t Bolleke aanbelangen via deze blog op ’t Internet. Ons adres is en blijft http://blog.SeniorenNet.be/bolleke  .Sla dit adres op in uw “Favorieten”.

     

    Als U nu deze link hebt aangeklikt, komt u automatisch op onze blog terecht.

    In het rechterscherm ziet u “E-mail mij”. Klik hierop en je krijgt een nieuw scherm te zien. Bovenaan ziet u:

    “Onderwerp” U kunt hier bijvoorbeeld invullen “OK. Bericht gelezen” of “Inschrijving etentje in de Vlegel”

     

    “Bericht” Hier kunt U een probleem, een bevestiging van uw komst op een activiteit, een mededeling, een vraag, een opmerking uitgebreid formuleren.

    Dit is belangrijk voor mij omdat ik daardoor weet wie de berichten op onze blog heeft gelezen. Tevens kan dit dienen om in te schrijven voor een activiteit in de plaats van een telefoontje. Probeer dit eens uit.

     

    “E-mail”: vul steeds het e-mailadres van Armand en Melly in. Iedereen van ‘t Bolleke kent dit wel. We proberen toch ook veilig te spelen op ’t Internet, daarom vermeld ik het niet expliciet hier.

     

    “Verstuur e-mail”; aanklikken en het bericht komt onmiddellijk daarna bij mij binnen.

     

    U krijgt nu het bericht te zien dat uw e-mail correct is verstuurd. Even gewoon wachten en U komt automatisch terug op de blog van ’t Bolleke.

     

    Mag ik iedereen vragen die dit bericht heeft gelezen, ook eens een berichtje via deze weg naar ons te versturen ??

     

    Groetjes Armand en Melly

     

     

    24-10-2005, 18:08 Geschreven door 't Bolleke


    17-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activiteiten voor 2005-2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vrienden en vriedinnen van ’t Bolleke

    Programma voorstel voor werkingsjaar 2005-2006

    De samengeroepen vennotenvergadering, in zonnige omstandigehden op 16 oktober 2005 in de Veluwe (Nederland) bijeengezeten heeft het jaarverslag over 2004-2005 goedgekeurd met algemene stemmen en 8 onthoudingen (afwezigen) en het volgende jaarprogramma voorgesteld:

    09-12-2005 Smulpaperij in de “ Vlegel” te Mortsel; Helga...reservatie is ondertussen gebeurd
    21-01-2006  Bezoek aan het Ecohuis te Deurne: Toon...reservatie is ondertussen gebeurd (Ruien waren voor groepen niet meer beschikbaar, aldus)

    1.8-02-2006 Katoennatie Moderne Kunst: Richard met Wilfried

    17-04-2006 Verjaardagscantate te Berchem: Melly

    14-05-2006 Mercator/Molen Wandeling Rupelmonde: Richard

    02-07-2006 BBQ : Monique en Hugo

    03-09-2006 Fietstocht Puurs en oude Schelde :Helga

    13-10-2006.1 weekend Stuivekenskerke: Viconia hoeve

    14-10-2006 Afsluiting jubileumjaar te Stuivekenskerke

    15-10-2006 Viering begin 21 jaar ’t Bolleke :Armand & Co...reservatie is ondertussen gebeurd

    17-10-2005, 11:49 Geschreven door 't Bolleke


    09-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Foto's van het plezante land
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geef maar uw eigen commentaar bij de foto's.

    09-09-2005, 20:48 Geschreven door 't Bolleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vrienden en vriendinnen,
    Als experiment voor onze blog, geef ik hier een foto weer van onze uitstap in  Kempen. Ik ben zelf een beetje benieuwd naar het resultaat.
    Groetjes
    Armand

    09-09-2005, 10:29 Geschreven door 't Bolleke


    20-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het land van Playsantiën

    Beste vrienden en vriendinnen van ‘t Bolleke

    Autozoektocht van het Davidsfonds 2005 zondag 28 augustus

    ’t Bolleke verkent het “Land van Playsantiën”: driedubbel plezier in een vaatje vol vertier. We bezoeken Malle-Lille-Ranst-Vorselaar-Zandhoven en Zoersel.

    Tot de 19de eeuw oogde de Kempen als een groot natuurreservaat. Moderne landbouwtechnieken en economische bedrijvigheid brachten de regio tot ontwikkeling. Gelijktijdig bleven prachtige, uitgestrekte domeinen bewaard, met een mix van naald- en loofbomen, heidevlakten, vennen en zandduinen. In het land van Playsantiën ontdek je de Kempen uit de oude doos: puur en vol afwisseling. De hertogen van Brabant ontvluchtten regelmatig de drukte van de stad en gingen in de Kempen gezonde lucht opsnuiven, op valken jagen of aanschuiven bij indrukwekkende banketten.. Hendrik Conscience kwam woorden te kort om “zijn” Kempen te beschrijven: “Dit schone oord waar de ziel in zichzelf terugkeert en rust geniet, waar alles zingt van vrede en stilte”. De 6 gemeenten hierboven genoemd vormen samen het Land van Playsantiën. De naam refereert aan de vele “huysen en hoven van Playsantie” in het groene hartje van de Antwerpse Kempen.Het waren de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en de kastelen van de plaatselijke landadel: baronnen,graven,jonkheren en jonkvrouwen.

    In de tweede plaats wil de naam weergeven hoe lekker en plezant het wel in deze regio is. Je kan er Bourgondisch genieten in de genoeglijke tavernes, de sfeervolle restaurantjes of gewoon op een gezellig terrasje. Er is plezier voor groot en klein. De streekproducten zijn zeker ook niet te versmaden: trappistenbier, trappistenkaas van Westmalle, jenevers, bronwaters, koekjes, hoeveproducten, molenbrood, smoutebollen, aalbessen,kruisbessen, enz. Kortom: cultuur,natuur, geschiedenis en plezier gaan hier hand in hand. Is dit dan niet de ideale plek om met ’t Bolleke te gaan rondneuzen en een gezellige, plezante en leerrijke dag te beleven?

    Voor diegenenen die nog niet deelnamen aan een zoektocht van het Davidsfonds willen we hier nog een paar bijzondere spelregels kwijt: tijdens het autorijden hoeft men GEEN vragen op te lossen (veiligheid primeert), de oplossingen van de vragen zijn te vinden op de verschillende ankerplaatsen ( 14 ruime parkeergelegenheden) vanwaar korte wandelingen beginnen. Wij hoeven ook niet het hele parcours af te rijden en, alle vragen dienen niet noodzakelijk te worden opgelost. Iedereen kan later op eigen houtje met de auto of de fiets het vervolg van het parcours verkennen. Ook het fietsparcours wordt in de brochure beschreven.

    Praktische info:

    Samenkomst om 10.00 uur aan het gemeentehuis van Westmalle: TOERISME MALLE - Antwerpsesteenweg 246, Westmalle tel.: 03/310.05.14 - e-mail: toerismemalle@publilink.be, alwaar zich een ruime parking bevindt. Elke deelnemer (of koppel) ontvangt van ’t Bolleke een gratis deelnemingsbrochure zodat de kosten tot nihil worden herleid. We hoeven dan ook niet aan te schuiven bij de dienst voor toerisme, maar kunnen onmiddellijk ter plekke starten. Het is dus echt niet de bedoeling die dag dat we de zoektocht van a tot z uitrijden en een oplossingsformulier opsturen naar het Davidsfonds. Het plezierigste zou zijn dat we een aantal auto’s zo sterk mogelijk bevolken; we kunnen dan ’s avonds terugkeren naar de startplaats in Malle. ’s Middags houden we ergens ten velde halt in één of andere taverne, estaminet of café, waar we een kleine maaltijd kunnen gebruiken: er zijn er immers genoeg in de Kempen..Bij het vallen van den avond (17 à 18 uur reeds) keren we naar Westmalle terug.

    Wie graag nog een einde breit aan den dag, kan een eetgelegenheid aldaar of in de omgeving opzoeken ( in gezamenlijk overleg). Mochten er nog vragen zijn over dit evenement, dan kan men altijd contact opnemen met Armand ( 03/2300369 of 0474 336601). We verwachten U en/of uw geliefde(n) op de parking aan het gemeentehuis van Westmalle in goede gezondheid en met een positief humeur. Laat al je zorgen in je plunjezak thuis en fluit,fluit,fluit…. Tot dan !!

    20-08-2005, 17:22 Geschreven door 't Bolleke


    07-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiemededelingen
    Gelieve volgende adreswijziging te willen noteren in uw adresboek:
    Sinds 1 juni woont Marlies Becker (echtgenote Janssens Karel) op volgend adres;
    Corneel Van Reethstraat 10 bus 37
    2600   Berchem/ Telefoon:03/3249934

    Mobiliteit en Internet voor Marcel Stuer:
    0495/849433 of 0495/680736
    marcel.stuer@tiscali.be
    Internet voor Wilfried Noë :
    wilfriednoe@lycos.com

    07-07-2005, 13:04 Geschreven door 't Bolleke


    18-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe gegevens o.a. vanMarcel en Irène
    Gelieve te willen noteren in uw agenda:
    marcel.stuer@tiscali.be
    +32 495680736 (opa)
    +32 495 849433 (oma)

    Na een "schitterende", zonrijke fietstocht mochten we in Brasserie "De Leeuw"te Oelegem een succulente maaltijd genieten.We verwelkomden ook Jos, die niet van de zijde van Ghislaine week.Alle deelnemers waren zeer enthousiast! Dank u ,Helga, voor deze zeer geslaagde organisatie. Ook Paul natuurlijk voor zijn morele steun.

    18-05-2005, 21:58 Geschreven door 't Bolleke


    Archief per maand
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 02-2013
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!