Activiteiten van 't Bolleke
Inhoud blog
  • BBQ bij Hugo & Monique 2013
  • Bezoek aan het museum "Rupelklei"
  • Bezoek aan de Merksplas-kolonie
  • Bezoek aan de Coudenberg te Brussel
  • Activiteiten 2012-2013
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Welkom op de blog van 't Bolleke
    Voor oud-leraars van Sint-Edmondus
    22-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan de luchthaven van Deurne op zaterdag 2 juni
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vrienden en vriendinnen van ‘t Bolleke

     

     

    Fly,Robin,fly, up,up in the sky.

     

    Op zaterdag 2 juni 2007 brengen we een bezoek aan de luchthaven van Deurne, als alternatief voor het veel te dure Zaventem.

    Wij hebben een gids ingehuurd die ons rondleidt op de luchthaven en ons ook achter de schermen begeleidt. Als toetje op de taart duiken we in het verleden en kunnen we de historische vliegtuigen bewonderen in het Stampe-Vertongen Museum. Daarna is er nog een drankje door te spoelen om de opgedane emoties wat te verwerken. Afspraak om 13.45 u in de Inkomhal van de Luchthaven. Verwachte kosten: 5-€ per persoon voor het bezoek.

     

    Geschiedenis

    Jean Stampe en Maurice Vertongen waren twee Eerste Wereldoorlogveteranen, die na de oorlog een vliegschool wilden oprichten. Omdat er na de oorlog geen goede lesvliegtuigen voor handen waren, ging Jean Stampe op zoek naar iemand die zo'n toestel kon ontwerpen en maken. Die persoon werd Alfred Renard. En hun eerste vliegtuig, dat het type aanduiding RSV (Renard, Stampe, Vertongen) kreeg, werd direct een bescheiden succes. Het werd het eerste vliegtuig van de Belgische Luchtmacht van na de oorlog.

    Het eeste exemplaar werd gebouwd in een kelder in Evere, maar daarna verhuisde ze de school en de werkplaats naar Deurne nabij Antwerpen. Tijdens de grote depressie in de jaren 30 wist men, door onderhoudscontracten met het leger, het hoofd nog maar net boven water te houden.

    Nadat Alfred Renard in 1927 voor zichzelf begon, werd hij opgevolgd door de Rus George Ivanow die destijds gevucht was voor de Russische Revolutie en met vrouw en kinderen in Frankrijk verbleef. Het eerste volwaardige vliegtuig dat hij afleverde was de SV.3. Men was toen nog druk bezig met de bouw van de RSV's en met Ivanow kwamen nog meer Russen naar Deurne om bij Stampe & Vertongen te komen werken.

    Na de SV.3 kwam Ivanow met de SV.4, waarvan er in eerste instantie 5 werden verkocht aan de Antwerp Aviation Club. Het Belgische leger zocht toen ook naar een nieuw jacht/verkenningsvliegtuig en Stampe stelde zijn SV.5 voor.Maar geheel in de lijn van hun traditie koos de Belgische Luchtmacht voor een buitenlands toestel. Dit toestel viel echter dermate tegen dat het uiteindelijk alsnog een bestelling plaatste. Uiteindelijk werd dit toestel nog een bescheiden succes, met een order en licentiebouw door Letland.

    1935 zou voor Stampe & Vertongen al een veel dramatischer moment in hun geschiedenis worden. Het Belgische leger had de behoefte aan een bommenwerper kenbaar gemaakt. Zowel Stampe als weer het kleine LACAB gingen aan de slag. Aan beide toestellen was te zien dat de Belgische vliegtuigbouw de aansluiting met de Amerikaanse en Engelse industrie aan het verliezen was. Op 5 oktober ging de SV.10 voor de tweede keer in de lucht voor een demonstratie. Aan boord was George Ivanow en piloot was de zoon van Jean Stampe, Leon. Boven Borsbeek raakte het toestel in moeilijkheden en stortte het neer. Beide inzittenden overleefden de val niet.

    De oorlogsdreiging werd groter, en Frankrijk bestelde daarom 200 SV.4b's. Om de Belgische neutraliteit te omzeilen werden deze in licentie gebouwd bij Farman in Frankrijk (als SV-4c). Toen de oorlog België bereikte vluchtte Jean Stampe naar Frankrijk, en bleef de gehele oorlog ondergedoken in Parijs. De fabrieken werden in 1940 platgebombardeerd.

    Direct na de oorlog bouwde Jean Stampe onafgebouwde toestellen alsnog af in Frankrijk, en zocht hij opnieuw contact met Alfred Renard en richtten ze in Evere, waar de oude fabriek van Renard stond, de onderneming Stampe en Renard op die in 1970 alsnog de deuren sloot.

    Op de luchthaven van Deurne werd het Stampe & Vertongen museum opgericht waar de oude toestellen te bezichtigen zijn. Er worden luchtdopen met de oude toestellen georganiseerd.

     

    22-05-2007, 15:38 Geschreven door 't Bolleke


    13-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reisweg naar "den Boomsen Baksteen"

    REISWEG naar den baksteen

     

     

    Het is nog niet te laat om deel te nemen aan ons bezoek aan het Ecomuseum van de Boomse Baksteen. Geen zware wandelingen of lastige trappen. Enkel wat rondstruien op de site waar zo velen ooit in het zweet huns aanschijns hun boterham met soms wat beleg verdienden.

    Afspraak zat.21 april te 14 u 15.

    bij EMABB Noeveren 67 Boom .

     

    Hoe te bereiken,

     

    U neemt de afrit Boom centrum op de A12

    U neemt onmiddellijk de brug over de A 12

    Aan het licht rechtsaf (richting centrum)

    U bent nu op de vroegere Antwerpsesteenweg die naar de brug over de Rupel leidt.

    Enkele honderden meters verder, voor de Rupelbrug, neemt U de straat schuins rechts naar beneden (Vanderveldestraat)

    Rechts afslaan (kol.Silvertopstr) en dan rechtdoor.

    Brug over de spoorweg.Baan volgen.

    U rijdt het kruispunt met de straten van rechts voorbij.

    Even verder, linkerkant van de baan, ziet U het bord met EMABB.

    Hier draait U links af. Site en parking op het einde van de straat.

     

    U kan ook kijken op www.steenbakkerijmuseum.be

     

    Hopelijk tot zaterdag

    Richard

     

    Wie nog geen baksteen in zijn maag heeft, krijgt nu de gelegenheid om er één te krijgen ( maagzweren worden onmiddellijk verwijderd door deze ECO-baksteen).

    13-04-2007, 18:34 Geschreven door 't Bolleke


    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitbreiding van onze Bollekesfamilie

    Wij ontvingen een geboortekaartje waarin Basil, Mai en Dina de geboorte aankondigden van hun zusje SARAH. De blijde gebeurtenis vond plaats op 3 april 2007. Een kindje bij dus voor Birgit Stevens en Salah Fitiane. Wie hen in een persoonlijk kaartje wil feliciteren kan dat doen op hun nieuw adres: de Levis Mirepoixlaan 148 te 1090 Brussel (Jette).

    Namens 't Bolleke wensen we de ganse familie proficiat met deze gezinsuitbreiding.Moge een goede gezondheid hen begeleiden in dit aardse bestaan. 

     

     

     

    10-04-2007, 09:47 Geschreven door 't Bolleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan de Steenbakkerij

    Beste vrienden en vriendinnen van 't Bolleke,

     

    Misschien hebben jullie zich al afgevraagd "waarom hebben we nog niets vernomen over het geplande bezoek aan EMABB de derde week van april?

    Het antwoord is eenvoudig: EMABB is tijdens de winter gesloten en gaat pas op 1 april terug open. Dus konden we pas nu de afspraken maken. Daarom deze mail van onzentwege want Armand is op skivakantie.

     

    Zeer belangrijk: het bezoek is gepland op zaterdag (en niet op zondag) 21 april 14u15.

     

    EMABB of Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen, is gelegen op Noeveren 67-Boom. (reisweg volgt later)

     

    Industriële archeologie die jullie absoluut niet mogen missen! De enige overblijvende steenbakkerij in de Rupelstreek die tot en met 2006 nog handgevormde steen bakte in zowel klamp- papen- als ringoven. De gids zal ons in deze ovens rondleiden evenals in de droogloodsen en op het plein waar de steenmaker de stenen vormt en de afdragers kms lopen om de stenen te drogen te leggen. Aan al deze activiteiten komt weldra een einde want onze groene Vera Dua vond deze te bezoedelend. De installaties zijn verkocht aan Nederland waar ze boven de Moerdijk terug in gebruik zullen genomen worden. Blijkbaar gelden daar andere milieunormen.

    Dus: wil je nog iets zien van de industrie die ooit duizenden te werk stelde in de Rupelstreek dan mag je dit bezoek aan EMABB niet missen! Hou dus zaterdat 21 april vrij op de agenda.

     

    Wat kost dat?

    30 euro voor de gids + 1,75 euro per deelnemer. We delen de kosten.

    Duur van het bezoek 1u3O à 2 u. Daarna een verfrissing in het steenbakkerscafe.

     

    Tot slot: kan je laten weten of je al dan niet meegaat.

    tel: 03 457 08 13

    of email: r.de.boeck@skynet.be

     

    Het zou ons erg plezieren mochten jullie er bij zijn.

     

    zeer hartelijk,

    Richard en Christiane

     

    N.B.: Wil je je in de Boomse steenbakkerijsfeer dompelen, lees dan het werkje "Klinkaart" van Piet van Aken.

     

    10-04-2007, 09:32 Geschreven door 't Bolleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht van een oud-leerling

    Mijnheer Gijsbrechts,

     

    Ik ben ook een oudleerling van het Edmondus college en dit in de periode 1972-1976. Misschien herinner je me nog wel, was zo gene stille toen, ne mens kan gelukkig in de positieve zin veranderen.

     

    Heb verschillende jaren van u wiskunde gekregen, dat kan ik me nog herinneren, de leerstof (bewijzen e.d. echter niet meer)

     

    Met enkele oudleerlingen o.a. Peter Kaufman, Patrick Laurent en nog enkele andere uit deze periode zijn we bezig om een kleine reünie te laten doorgaan.

     

    Na zoveel jaren zijn we toch curieus wat er van ieder van ons is geworden.

     

    De vlam wakkerde aan met het iniatief www.schoolbord.be u misschien wel bekend.

     

    Regelmatig mail ik nog met Robert Mucha en over enkele weken mailde ik met mr. D'Hollander, een toffe ervaring na zoveel jaren.

     

    We beseffen misschien nu pas hoe het mogelijk was dat jullie met ons zoveel geduld hadden en we soms straf moesten pennen.

    Nu besef ik pas welke vruchten het opbracht.

     

    Ik zelf werk sinds 1981 bij de FOD Financiën, meerbepaald de administratie "Douane en Accijnzen", meerbepaald dienst in burger op de Controle accijnzen Antwerpen II.  Mijn taak bestaat er in fraude met accijnsgoederen o.a. alcohol, tabak, minerale olie en nog vele andere op te sporen en te bestrijden.

     

    Van oudleerling en ook collega van de Fod Financiën,  André Stoks kwamen we aan de weet dat jullie als oud leraars Edmondus een vereniging oprichtten: 't Bolleke", een tof initiatief.

     

    Misschien kunnen we in de toekomst eens samen iets organiseren?

     

    Laat ook eens iets van u horen.

     

    Vriendelijke groeten,

     

    Lauwers Guy

     

    10-04-2007, 09:30 Geschreven door 't Bolleke


    20-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankbaar nieuws over oud-studenten
    In een krant konden we vorige week het verhaal van een zekere Abdelhamid El Mouden lezen (43 jaar ondertussen en misschien beter gekend onder de naam van Serifi). We geven hieronder een korte samenvatting van het interview en lichten hieruit een paar fragmenten die belang hebben voor de Sint-Edmondusgemeenschap:
    El Mouden is de eerste Marokkanse Belg geworden die zich aan een Vlaamse balie inschreef. Ze waren thuis met elf kinderen en een autoritaire vader, die de kost verdiende bij de Métallurgie Hoboken. Hij draaide soms 3 shifts na elkaar om zijn gezin eten te geven. Zijn zoons moesten allemaal een vak leren. Abdelhamid kon best electricien worden want vader wilde later een bouwbedrijf in Marokko beginnen. Abdelhamid zag dit niet zitten. We citeren nu: "Op mijn elfde ben ik mezelf gaan inschrijven in een ASO-school in Zurenborg. Mijn ouders wisten niet beter of ik zat op een technische school.Moeilijk was dat niet met ongeletterde ouders, ik tekende ook altijd zelf mijn rapport". De bom barstte toen zijn ouders beslisten de hele familie naar Brussel te verhuizen. Om Frans te leren, want dat zou van pas komen als ze in Marokko een bouwfirma begonnen. Abdelhamid hield voet bij stuk: hij zou zijn school in Antwerpen afmaken." Het is tot een breuk met mijn familie gekomen. Op mijn zestiende ben ik op kamers gaan wonen, 4000-frank. De helft financierde de directeur van het college en daarna vrienden Tine en Eric, ik ben her er eeuwig dankbaar voor. De rest verdiende ik met klusjes. Schilderen, behangen, tegels leggen, ik heb er veel van opgestoken."
    Tot hier deze getuigenis, waarvan een leraar ooit zei dat hij minister in Marokko zou worden.. 

    20-03-2007, 19:42 Geschreven door 't Bolleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan de luchthaven van Deurne

    Beste vrienden en vriendinnen van ‘t Bolleke

     

     

    Fly,Robin,fly, up,up in the sky.

     

    Op zaterdag 2 juni 2007 brengen we een bezoek aan de luchthaven van Deurne, als alternatief voor het veel te dure Zaventem. Even wat info hierover:

     

    De luchthaven van Deurne heet nog steeds Antwerp Airport en dat blijft ook zo.Enkel touroperators en reisbureaus blijven met het achtervoegsel Brussel North werken. Commandant Eddy Cleirbaut verklaarde hierover: “Het blijft Luchthaven Antwerpen-Antwerp Airport. Ook de internationale drielettercode voor de luchthaven blijft dezelfde, namelijk ANR.” De heisa hierover ontstond bij de IATA. Op voorstel van VLM Airlines werd de naam “Antwerp Brussels Nord” ingevoerd. Dit had zijn voordelen, want mensen die via het Internet “Brussel” als bestemming ingaven kregen ook de luchthaven van Deurne voorgeschoteld. Dat blijft ook nu zo.

     

    Voor ons doet de naam er natuurlijk niet zoveel toe en wie zich wat graag politiek druk maakt, kan op het Internet genoeg argumenten vinden van de asfaltjongens en de groenmeisjes.

    Wij hebben een gids ingehuurd die ons rondleidt op de luchthaven en ons ook achter de schermen begeleidt. Als toetje op de taart duiken we in het verleden en kunnen we de historische vliegtuigen bewonderen in het Stampe-Vertongen Museum. Daarna is er nog een drankje door te spoelen om de opgedane emoties wat te verwerken. Afspraak om 13.45 u in de Inkomhal van de Luchthaven. Verwachte kosten: 5-€ per persoon voor het bezoek. Meer info volgt nog omstreeks 20 mei. Hopelijk ook tot dan !

    Hieronder wat fotomateriaal om U in de stemming te brengen. (Niet te zien op onze blog..)

     

     

                                

     

                                      

     

    20-03-2007, 19:17 Geschreven door 't Bolleke


    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamamelis-wandeling krijgt een staartje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede vrienden en vriendinnen van ’t Bolleke,

     

    Na de Hamamelis-wandeling in het Arboretum werd ieder van ons verrast met een geestrijk geschenk: 2 flesjes bier, op artisanale wijze gebrouwen en een typisch streekproduct van Kalmthout. Nen TURF. Bij navraag bleek deze gulle gift te komen van een zekere Jan Daelemans ( neen, niet de neef van Monseigneur Daelemans, verbonden als leraar aan het Sint-Ritacollege !) ,maar wel de opgewekte en enthousiaste ex-leerling van ons college. Na vele omzwervingen over de hele wereld heeft hij zich nu genesteld in Kalmthout als uitbater van den Delhaize. Hijzelf wou graag aanwezig zijn in het Arboretum, maar helaas lieten zijn werkzaamheden dat niet toe. Hiermede onze welgemeende dank aan Jan ( maar niet aan alleman) voor deze fijne verrassing.Schol.

    Hieronder vindt U de correspondentie tussen Willy De Winter en Jan Daelemans terug.

     

    Jan

     

    Je hebt iedereen echt verrast met je cadeau.  Dank voor de attentie!

     

    Met vriendelijke groeten

     

    Willy

     

     

     

    Willy,

     

    Spijtig genoeg kon ik mijn ex-leraars dit niet persoonlijk geven en vooral de reden niet meegeven voor de kleine attentie.

     

    Mensen in het onderwijs krijgen, naar mijn mening, te weinig waardering voor hetgeen zij dagelijks doen. En tijdens je schooltijd sta je er absoluut niet bij stil welke basis deze mensen creëren waar je dan je verdere leven verder op kan bouwen.

     

    Dat ik vandaag sta waar ik sta heb ik voor een groot deel aan deze mensen (en jij hoort er uiteraard ook bij) te danken.

     

    Het was voor mijn opleiding in het algemeen en de geweldige jaren in Edmondus in het bijzonder dat "Dank U" wilde zeggen. Ik heb enkel zoete herinneringen wat mijn schooljaren betreft.

     

    Tot weldra

    Jan

    26-02-2007, 09:36 Geschreven door 't Bolleke


    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.René speelt weer toneel op vrijdag 30 maart 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vrienden en vriendinnen van Bolleke,

     

    Hier enige informatie over de toneelvoorstelling van vrijdag 30 maart. Let op: deze gaat door in de Heistraat 390 in Wilrijk, dit is de parochiezaal van de Rozenkrans, schuin tegenover de kerk. Parkeren kan je op de parking van de kerk. Bus 17 stopt op enkele tientallen meters.

    Als je door de metalen deur de gang door loopt, de binnenplaats oversteekt, kom je aan de ingangsdeur van de zaal.

    De kaarten bestel je best via mij op het telefoonnummer 03 440 52 21 of 0485022251. Het kan natuurlijk ook via mail rgysbrechts@gmail.com . Ik zorg dan dat jullie allemaal bij elkaar zitten.

    Om jullie in de sfeer te brengen heb ik hier wat info over de schrijver en over het stuk.

     

     

     

    De schrijver

     

    Ephraim Kishon (°Budapest 1924 †Appenzell-Zwitserland 2005) heette eigenlijk Ferenc Hoffmann. Zijn ouders waren volkomen geïntegreerde joden in Hongarije, die noch Jiddisch ( zijn ouders noemden het “dat halfgare Pools”), noch Hebreeuws spraken. Toch nam hij deel aan de Bar-Mizwa.

     

    In 1940 kreeg hij de eerste prijs in een wedstrijd voor het schrijven van een novelle, uitgeschreven voor scholieren van de middelbare scholen. Na zijn middelbare studies in 1941 kon hij als jood echter niet verder studeren en leerde hij het beroep van goudsmid.  In 1944 belandde hij samen met 220 andere voormalige gymnasiumstudenten in een “werkkamp” in Slowakije. De dodenmars erheen duurde drie weken.  Wie niet meer mee kon, werd doodgeschoten. Op een bepaald moment werden al diegenen die een bril hadden, neergeschoten. Later schreef Kishorn hierover: “Zij maakten een fout, zij lieten een satiricus leven.”

     

    Toen hij in 1945 op een transport naar Polen gezet werd, kon hij aan de grens ontsnappen. Hij overleefde doordat hij de identiteit aannam van een Slowaakse arbeider, Stanko Andras. Van de 20 leden tellende familie bleven enkel zijn ouders en zijn zuster in leven. Na de bevrijding door de sovjets werd hij zelfs krijgsgevangen genomen, maar hij wist toch weer te ontsnappen. In Budapest begon hij daarna te studeren aan de universiteit en behaalde in 1948  het diploma voor metaalbeeldhouwwerk en kunstgeschiedenis.

    In hetzelfde jaar schrijft hij toneel en hoorspelen. Een jaar later vlucht hij op een spectaculaire manier uit Hongarije naar Israël, waar hij de naam Ephraim Kishon aanneemt.

     

    In een kibboets werkt hij er als elektricien, landarbeider, paardenknecht en staat hij in voor het reinigen van de latrines. Terwijl schrijft hij stukken voor een krant, die in het Hongaars verscheen. Deze satirische verhalen werden later in het Hebreeuws vertaald en in een boek gebundeld: “De nieuwkomer, die ons op de zenuwen werkt”.

    In 1952 trekt hij zich een gans jaar terug om Hebreeuws te leren, waarna hij in een Israëlische krant rubriekjes begint te schrijven.

     

    Als in 1959 de New York Times zijn boek “Draai je om, mevrouw Lot” tot boek van de maand verkiest, breekt hij internationaal door.

    Hij wordt een zeer gewaardeerd schrijver van boeken, toneelstukken, musicals en filmen. In het totaal verschenen er 700 boeken in 37 talen, werd hij tweemaal genomineerd voor een Oscar en heeft driemaal de Golden Globe gewonnen. Wereldwijd werden er 43 miljoen van zijn boeken verkocht. De meeste van zijn werken waren politieke en sociale satires, waarbij hij de onvolkomenheden van de joodse staat op de korrel nam. Bekende werken zijn onder andere  “De zeezieke Walvis” (1967), “Salomon was niet goed wijs” (1973) en “Waar blijft de olie, Mozes?”(1975). Hij slaagde erin de wereld in de jaren zestig en zeventig het beeld te geven van een Israël dat nog kon lachen, ook met zichzelf.

     

     

    Enkele wijsheden van Kishon:

    • Hoewel Israëlische humor niet bestaat, leef ik er aardig van.
    • Succes hebben betekent dat men steeds vaker pauzeren kan – zo lang, tot men enkel nog pauzeert.
    • Traditie is het systeem dat kinderen wil belemmeren hun ouders te overtreffen.

     

     

     ’t Was de leeuwerik (1973)

    Verona 1623.

    Shakespeare heeft “Romeo en Julia” geschreven, het bekendste liefdesdrama ter wereld en al duizenden malen opgevoerd. Maar er had zich nog nooit iemand de vraag gesteld: wat als die twee nu eens niet waren omgekomen en gewoon in het huwelijksbootje waren gestapt? Een eigen huis, een plek onder de zon, probleemkinderen, kuisen, wassen, strijken: kortom de zorgen van een alledaags gezinnetje in de jaren 1623, dat verdacht veel overeenkomsten vertoont met een koppel van onze tijd. Herkenbaar, om eens goed mee te lachen en jezelf te relativeren.

    De balletleraar Romeo heeft alleen nog maar oog voor zijn warmwaterkruik Liza, Julia is ook niet meer van de mooiste en beiden worden geconfronteerd met een 14-jarige puberende dochter. Fra Lorenzo,alias René in betere dagen, (ondertussen 98 jaar) heeft zijn streken als bereider van allerlei drankjes van verdacht allooi nog niet verloren en heeft er nog wat andere kuren bij gekregen. De voedster van Julia ,alias Luce en nog altijd alert om René op het goede pad te houden,(85 jaar) komt tenslotte als roddeltante nog wat roet in het eten gooien. En daar komt Shakespeare (“Willie”) op de proppen. Gaat hij er nu een “happy end” aan breien of wordt het weer een shakespeariaans slot?

    Come and see !!

     

    22-02-2007, 09:46 Geschreven door 't Bolleke


    23-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededelingen januari 2007
    Goede vrienden en vriendinnen van 't Bolleke,


    Een nieuw jaar heeft zich weer in onze knoken genesteld. Tijd dus om aan wat spieroefeningen te doen.

    Allereerst een agendaaanpassing: de Hamamelis-wandeling in Kalmthout is verplaatst van zaterdag 10 februari naar zaterdag 17 februari.Men zegge het voort.Bericht hierover volgt nog. Françis staat weer te trappelen om ons rond te leiden in het Arboretum.Voor meer info kan men steeds terecht bij Hugo en/of Monique


    We begroeten opnieuw Raymond en Rosemarijn als zoveelste lid van 't Bolleke.

    Van Paul Hendrickx ontving ik nog 5-Euro; 20 personen betaalden voor de rondleiding in de brouwerij aan Paul; hetzij 60-Euro in totaal. De gids rekende voor zichzelf en de portier 55-Euro. Vandaar deze overdracht naar de kas van 't Bolleke.

    Iets minder gezellig nieuws kreeg ik bij de eindafrekening in Afspanning "De Hand".
    Er stonden nog heel wat betalingen voor de proeverij open. Dit is niet verwonderlijk daar er niet duidelijk was afgesproken dat dit beneden aan de kassa van de taverne diende voldaan te worden. Deelnemers die zich kunnen herinneren het bedrag van 3,5-Euro p/p niet te hebben afgerekend aan de kassa kunnen dit alsnog doen door het bedrag ( x2 soms) te storten op de rekening van 't Bolleke: 979-3933311-63 met vermelding "Afspanning De Hand". Ook andere consumpties dan bier werden hiermee gelijkgesteld. Ik heb extra 9x 3,5-Euro bijgelegd.In het vervolg zorgen we voor een duidelijkere communicatie.

    Tevens een oproep aan alle leden om bij inschrijving aan een activiteit, de inrichtende persoon te willen verwittigen wanneer men om eender welke reden weerhouden is en niet kan deelnemen. Een telefoontje volstaat aan de inrichter.

    Marcel en Irène hebben mij een lijst bezorgd van een aantal leraars van lagere school. Ik heb hen dat gevraagd omdat we na 20 jaar toch wel een gezamenlijke activiteit op het getouw willen zetten. Ideeën hieromtrent zeker welkom.

    Tot binnenkort

    23-01-2007, 21:00 Geschreven door 't Bolleke


    13-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe e-mailadres van Monique en Hugo
    Gelieve in uw adresboek het volgende e-mailadres van Hugo en Monique (H&M-aandeelhouders) te willen aanpassen: hugo.stevens@tele2allin.be

    13-01-2007, 11:36 Geschreven door 't Bolleke


    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Respons voor weekend 2007
    Armand,
    tot nu toe volgens mij nog geen grote reactie:
    gaan al mee:
    (alles)
    Leo en Nicole
    Marcel en Iréne
    Richard en Christianne
    Armand en Melly
    Toon en Annie
    vanaf vrijdagavond
    Hilde en Chris
    komen mogelijk tussendoor
    Lieven en Mirca

    Dit is dus een oproep om ten laatste 15 januari uw deelname ( buiten uitzonderlijke omstandigheden) te melden aan Toon en Annie.

    11-01-2007, 17:07 Geschreven door 't Bolleke


    05-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toestand ledenbestand 't Bolleke op 04 januari 2007

    Verrich. datum Omschrijving   Bedrag  
    03-01-2007 Overschrijving in uw voordeel M PEERAER GUIDO 2,50 EUR
    03-01-2007 Overschrijving in uw voordeel NOE WILFRIED 5,00 EUR
    27-12-2006 Overschrijving in uw voordeel ROGER DHOLLANDER-DE PEUTER 5,00 EUR
    20-12-2006 Overschrijving in uw voordeel DE H JACKY TIMMERMANS 5,00 EUR
    12-12-2006 Overschrijving in uw voordeel QUISTWATER THEODOOR 5,00 EUR
    06-12-2006 Overschrijving in uw voordeel PEETERS-GEETS 5,00 EUR
    05-12-2006 Overschrijving in uw voordeel COOLS LEO 5,00 EUR
    04-12-2006 Overschrijving in uw voordeel SMITS WALTER 2,50 EUR
    04-12-2006 Overschrijving in uw voordeel CARIS-VAN OPSTAL ANTOON & 5,00 EUR
    28-11-2006 Overschrijving in uw voordeel DE BOECK R 5,00 EUR
    27-11-2006 Overschrijving via internet PEETERS ARMAND 5,00 EUR
    24-11-2006 Overschrijving in uw voordeel STUER JEAN 5,00 EUR
    21-11-2006 Overschrijving in uw voordeel VERDICKT GHISLAINE 5,00 EUR
    15-11-2006 Overschrijving in uw voordeel M ELST C J 5,00 EUR
    14-11-2006 Overschrijving in uw voordeel SIMONS ELZA 2,50 EUR
    14-11-2006 Overschrijving in uw voordeel SOOS PAULA 2,50 EUR
    14-11-2006 Overschrijving in uw voordeel HENDRICKX PAUL 5,00 EUR
    10-11-2006 Overschrijving in uw voordeel M GILLEIR GUIDO 5,00 EUR
    09-11-2006 Overschrijving in uw voordeel M CARLIER F L 5,00 EUR
    09-11-2006 Overschrijving in uw voordeel GYSBRECHTS RENE 5,00 EUR
    09-11-2006 Overschrijving in uw voordeel LOOS FRANCINE 2,50 EUR
    08-11-2006 Overschrijving in uw voordeel FILIBERT FRANCOIS 5,00 EUR
    08-11-2006 Overschrijving in uw voordeel VANDERHOVEN LUC 5,00 EUR
    07-11-2006 Overschrijving in uw voordeel DE WINTER WILLY 5,00 EUR
    07-11-2006 Overschrijving in uw voordeel DE MEYER-PAWLOWSKA L & M 5,00 EUR
    06-11-2006 Overschrijving in uw voordeel VAN VLIMMEREN - MOREELS 5,00 EUR
    03-11-2006 Overschrijving via internet VAN GESTEL JORIS 5,00 EUR
    03-11-2006 Overschrijving in uw voordeel VERBOOM LEO 5,00 EUR
    02-11-2006 Overschrijving in uw voordeel STEVENS-SOOS HUGO & MONICA 5,00 EUR

    05-01-2007, 15:39 Geschreven door 't Bolleke


    23-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschrijvingen voor weekend 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weekend BOLLEKE

    5, 6 en 7 oktober

    WALCHEREN

    Wat kunnen we jullie bieden:

    Verblijfslocatie: Hotel ‘Iréne’ in Oostkapelle.

    Activiteiten:

    dag

    moment

    plaats

    start

    activiteit

    code

    vrijdag

    voormiddag

    Yerseke

    10.30

    wandelen langs de Westerschelde

    A

    middag

    Yerseke

    12.30

    eten

    B

    namiddag

    Yerseke

    14.30

    bezoek mossel- en oesterkwekerij

    C

    avond

    Oostkapelle

    18.30

    eten en babbelavond en slapen

    D

    zaterdag

    voormiddag

    Oostkapelle

    9.30

    wandeling

    E

    middag

    Middelburg

    12.30

    korte wandeling door oude stad en eten

    F

    namiddag

    Middelburg

    14.30

    bezoek aan kaasmakerij

    G

    avond

    Oostkapelle

    18.30

    eten en samenzijn en slapen

    D

    Zondag

    voormiddag

    Veere

    10.30

    rustig “stads”- bezoek

    H

    middag

    Kamperland

    13.00

    eten

    I

    namiddag

    Kamperland

    14.30

    jaarafspraken

    J

    namiddag

    Kamperland

    16.00

    korte wandeling door velden

    Avond

    Thuis

    …

    Wat gaat dat allemaal kosten ?

    Hotel: Voor twee nachten half-pension (voor een kamer betrokken door 2 personen) betaal je 90 € p.p. Men beloofde ons maaltijden in buffet-stijl. [Hiervoor een voorschot van 15 € per kamer, dit is code D]

    Mossel en Oesterkwekerij: Wij hebben hiervoor een gids gereserveerd. Deze vraagt 70 €, kostprijs te delen door de deelnemers. Als we hiervoor niet voldoende geïnterresseerden vinden, laten we dit niet doorgaan. [Hiervoor een voorschot van 3 € per persoon, dit is code C]

    Kaasmakerij: per persoon betalen we daar 3 € [geen voorschot, dit is code G]

    Middagmalen: In de gelegenheden die we uitzochten is er een keuze in verschillende prijsklassen. [Menu’s om vooraf te kunnen kiezen volgen later]

    Voor niet-blijvers:

    Het plezierigste is uiteraard dat iedereen alles kan meedoen. Maar,

    daar we tamelijk dicht bij huis blijven (een klein uurtje met de auto) is het voor sommigen misschien wel eens plezant om gewoon maar voor één of andere activiteit aan te sluiten. Alles is gemakkelijk te vinden, en alle nodige wegbeschrijvingen e.d. volgen later.

    Hoe kan je nu inschrijven:

    We moeten een voorschot betalen voor het hotel en ook voor het bezoek aan de Mossel- en Oesterputten.

    Daarom, als bevestiging dat je meegaat, het gevraagde voorschot storten op onze rekening:

    402-8070001-83 dit nog vóór 31/12/2006

    Om het ingewikkeld te maken graag ook met een melding: bvb: 2(ABCDEFGH), wat wil zeggen dat we mogen rekenen op 2 personen die deelnemen aan activiteiten A tot en met H of van vrijdagmorgen tot slechts zondagmorgen. Je mag natuurlijk ook heel je verhaal mailen naar toon.caris@belgacom.net

    We hopen dat we jullie met dit aanbod kunnen plezieren. Tot …

    Annie en Toon

    23-12-2006, 12:13 Geschreven door 't Bolleke


    11-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsberichten december 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden en vriendinnen van 't Bolleke,

    Berichten ontvangen van onze leden:

    1) Lode Carlier meldt ons dat Guy Peeraer op revalidatie is sinds 8 december in de "Hoge Beuken" te Hoboken. Hij betrekt daar kamer 203. Wie hem wil telefoneren kan dat doen op het nummer 03-830 92 50

    2)Jef Elst kan men bereiken op het volgende e-mailadres: jos.elst@telenet.be  Gelieve dit aan uw adresboek toe te voegen. Vanaf heden is dit adres ook toegevoegd aan de gezamenlijke e-maillijst van 't Bolleke.

    3) Herinnering voor de inschrijving activiteit 13 januari 2007: Neem telefonisch contact op met Paul Hendrickx ( 03-4491395 of  0475- 349274) of stuur een e-mail naar peetersenthomaes@scarlet.be
    Gelieve te berichten of U al dan niet deelneemt aan het bezoek EN of U voor het eten achteraf inschrijft.

    11-12-2006, 10:27 Geschreven door 't Bolleke


    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEZOEK AAN DE BROUWERIJ DE KONINCK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste vrienden en vriendinnen van 't BOLLEKE

    Wij ontvingen van Paul en Helga een postgebuste e-mail ( primeur voor België) . Hoe werkt dit systeem ? Heel eenvoudig: je schrijft met de hand een brief, steekt hem in een enveloppe en schrijf in plaats van “Aan….Adres…Gemeente” gewoon “Dit is onze e-mail”. Spring vervolgens uw auto in, rijd naar het adres dat je in gedachten had en bus daar persoonlijk uw brief. Eenvoudiger kan wel ,origineler niet. Wij citeren nu uit “onze e-mail”.

    Hierbij de afspraken die wij gemaakt hebben voor het bezoek aan brouwerij De Koninck en etentje als afsluiter (facultatief uiteraard) op zaterdag 13 januari 2007.

    Bijeenkomst te 16 uur in afspanning “DE HAND”, naast de brouwerij voor een éérste degustatie. Daarna rondleiding in de brouwerij. Duurtijd: +/- 1 uur.

    Daarna gaan we terug naar “DE HAND” voor een tweede en derde degustatie.

    Daarna gelegenheid tot eten voor wie wil. Het aantal bezoekers en eters moet afzonderlijk vermeld worden voor 23 december 2006. Bevestiging is dus noodzakelijk.

    Praktische informatie:

    Wat de rondleiding betreft:

    Gids: 55-€

    Conciërge: 10-€

    Degustatie per persoon: 3,5-€

    Kosten worden gedeeld door het aantal deelnemers.

    Gelegenheid tot parkeren over de brouwerij in de Boomgaardstraat; de slagbomen gaan automatisch open bij het naderen; hopelijk gaan ze daarna ook open bij het buiten rijden.

    Wat het etentje betreft:

    Menu: Roerei van zalm

    Gefrituurde visreepjes

    Lamsfilet

    Dit alles ( met garnituur ) voor de prijs van 23-€

    Koffie en/of dessert afzonderlijk te betalen.

    Wenst U hierover nog meer informatie? Telefoneer naar Paul en Helga: 03/ 449 13 95 of 0475/ 34 92 74

    Hoe in te schrijven?

    Telefoneer naar Paul en Helga om uw komst te bevestigen en zeg of u ook blijft eten. OF

    Stuur een e-mail naar peetersenthomaes@scarlet.be waarin U uw deelname bevestigt van het bezoek aan de brouwerij + ook of u blijft eten of niet.

    Dit alles graag zo vlug mogelijk en zeker vóór 23 december.

    PS: Vergeet ook niet eens te kijken op onze blog voor meer inlichtingen over brouwerij De Koninck.

    Adres: Boomgaardstraat 1-5 te Antwerpen (overzijde van de straat is Berchem).Wie van de ring komt, neemt afrit Berchem. Rijd rechts de Grote Steenweg” op richting centrum Antwerpen. De straat juist voor het ELECTRABEL-gebouw is de Boomgaardstraat.

    01-12-2006, 11:27 Geschreven door 't Bolleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    DE BROUWERIJ

    Algemene Info over Brouwerij De Koninck


    Opgericht in 1833 is Brouwerij De Koninck de enige overgeblevene

    brouwerij van Antwerpen. 'De Koninck' is tevens de naam van het

    hoofdproduct van de brouwerij en is bij wijze van spreken dagelijks bier

    van de Antwerpenaar.

    Geen enkele stad in België heeft zo’n innige band met zijn lokaal bier en

    geen andere stad in dit land kan prat gaan op een eigen speciaal bier.

    De De Koninck brouwerij werd gedurende de laatste jaren herhaaldelijk

    vernieuwd, uitgebreid en gemoderniseerd maar de fierheid, gedrevenheid

    en het vakmanschap van de eerste brouwers bleef onveranderd. Vandaag

    zet de familie Van den Bogaert in de vijfde generatie deze nobele traditie

    verder.

    WERELDWIJDE DISTRIBUTIE

    Het bier van De Koninck vindt men overal ter wereld.

    In eerste instantie is er de amberkleurige De Koninck (5% alc.vol.) waarop

    tevens twee jongere sterkere broers, de licht amberkleurig De Koninck

    Tripel (8% alc. vol.) en het blonde De Koninck Blond (6% alc. vol.) Allen

    worden gebrouwen en gebotteld langs de boord van de Schelde.

    100% NATUURLIJKE PRODUCTEN

    Alle bieren van De Koninck zijn bieren van hoge gisting met een

    aangename volle smaak. Zij worden uitsluitend gebrouwen met natuurlijke

    ingrediënten van de beste kwaliteit. De beste mout, de fijnste hop, een

    uitzonderlijke gist en kristalhelder water gekoppeld aan jarenlange

    brouwervaring die zorgen voor een alom gekend en gewaardeerd product.

    HET GLAS

    Het meest uitzonderlijke glas is gekend als ‘een bolleke’. In Antwerpen

    wordt het vereenzelvigd met het bier van De Koninck. Maar in feite wordt

    het glas met de unieke bolvorm overal ter wereld gekoppeld aan De

    Koninck.

    BIERVILTEN

    Regelmatig brengt De Koninck nieuwe reeksen van bierviltjes op de markt.

    Allen hebben zonder uitzondering een innoverend en artistiek karakter en

    zijn bijzonder populair geworden bij bierattributen-verzamelaars overal ter

    wereld.

    Brouwerij De Koninck

    Mechelsesteenweg 291 - B-2018 Antwerpen - België

    Tel. +32-3-218 40 48 - Fax. +32-3-230 85 19

    E-mail: info@DeKoninck.com

    Het Konincklijk Arsenaal

    De Koninck 5% alc vol

    De Koninck Blond 6% alc vol

    De Koninck Tripel 8% alc vol

    Winterkoninck 6,5% alc vol

    Afspanning De Hand Boomgaardstraat, 1 - 5 Antwerpen

    U herkent dit toch ook ?

    In 't stad zitten de lekkerste blondjes achter glas

    Antwerpenaars een grote smoel? Ze moeten wel.

    Antwerpenaars kunnen het goed uitlekken.

    De enige manier om een Antwerpenaar te doen zwijgen . . .


    Hartelijk dank voor uw interesse in een bezoekje aan onze Brouwerij.

    Onze rondleidingen gaan door op weekdagen en op zaterdag

    Afspanning De Hand, 03/239.03.22 of 0497/48.61.25

     

    Het bezoekprogramma, dat ongeveer anderhalf tot twee uur duurt, omvat:

    Verwelkoming door de gids in Afspanning De Hand op de eerste verdieping, waar een

    eerste consumptie wordt gegeven.

     

    Historiek van de brouwerij.

    Rondleiding door de gebouwen.

    Degustatie van twee andere bieren van Brouwerij De Koninck.

    Bezoekers verzamelen in de bovenzaal van Afspanning De Hand gelegen rechts van de Brouwerij

    (Boomgaardstraat 5), waar ze zullen opgewacht worden door de gids.

    De Koninck Bolleke

    Dit is een amberkleurig bier met een pittige, zeer herkenbare smaak en een

    fluweelzacht aroma.

    De Koninck is een bier van hoge gisting, dat uitsluitend met natuurlijke

    bestanddelen wordt gebrouwen: de beste gerst, de geurigste hop en

    kristalhelder water. Het heeft een alcoholgehalte van 5 %.

    De Koninck van het vat wordt geschonken in het alom bekende 'Bolleke',

    De Koninck van de fles wordt geserveerd in het Prinske. Daarnaast hebben

    we ook nog fluitglazen en mousseglazen

    Alcohol: 5% volume

    Graden Plato: 12 Pl

    Kleur: Amber

    Serveer temp.: 5-6° C

    Verbruik: 6 maanden

    01-12-2006, 10:28 Geschreven door 't Bolleke


    29-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaling lidgeld schooljaar 2006-2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lidmaatschap ’t Bolleke; een feitelijke vereniging sinds kort.

    Dit schrijven is tevens een vriendelijke uitnodiging om uw bijdrage voor het werkingsjaar 2006-2007 te betalen. Wij blijven aandringen op uw lidmaatschap omdat we geloven dat een vriendenclub zoals ’t Bolleke een wezenlijke bijdrage blijft leveren aan het welzijn van zijn leden. Zoals U kunt merken aan de activiteiten zijn het de leden zelf die initiatieven hiervoor nemen. Allicht wilt u ook dat anderen kunnen delen in de positieve ervaringen die u hebt gehad bij een welbepaalde culturele, sociale of sportieve activiteit. Zo kunt u ook via ’t Bolleke een bijdrage leveren opdat onze interesses nog zouden kunnen verruimd worden. Als u dit aanspreekt, nodig ik U dus uit om niet enkel uw luttele financiële bijdrage te leveren, maar tevens ons uw “goede gedachten en ervaringen” aan te reiken. We hopen U ( en uw gezinsleden) op één, meerdere of alle volgende activiteiten te mogen ontmoeten. Het is nog steeds 2,5-Euro per persoon of 5,00-Euro per duo op de rekening van ’t Bolleke : 979- 3933311- 63 ten name van ’t Bolleke / Sint-Hubertusstraat 45 / 2600 Berchem. Doen aub.

    29-11-2006, 17:30 Geschreven door 't Bolleke


    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officiële dienstmededeling
    Goede vrienden en vriendinnen van 't Bolleke,

    Wat moest gebeuren, is gebeurd: 't Bolleke is een officiële FEITELIJKE VERENIGING met statuten en de daarbijhorende papieren santenboetiek. Richard en ik hebben hiervoor de nodige documenten ingevuld en laten invullen. Deze administratieve uitspatting had plaats op maandag 20 november op het Argenta-kantoor.Als oprichtingsdatum hebben we 11 oktober 1996 opgegeven.Wie graag inzage krijgt van de akte zal nog even geduld mogen oefenen. De F.V. dient nog erkend te worden na onderzoek van de goede bedoelingen. We wachten met spanning af. Tot zover deze dienstmededeling.

    25-11-2006, 12:51 Geschreven door 't Bolleke


    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Beste vrienden en vriendinnen van 't Bolleke

    Op 25 november komen wij samen voor de herfstactiviteit, zijnde een geleid bezoek aan de wintertuin van de zusters Ursulinnen.

    Samenkomst in de Bosstraat 9 te O.-L.-Vr.-Waver (ruime parking naast of aan de overkant van de wintertuin) om 13.50 u De rondleiding vangt aan om 14 uur en duurt tot ongeveer 16 uur. De gids en de rondleiding kost 100-Euro. Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal deelnemers.

    Daarna hebben wij een korte wandelingvan ongeveer een uur, voorzien langs de velden of door het reservaat De Verloren Hoek (mooi hoor, ook in de winter). We passen ons aan aan de weersomstandigheden.

    Iets na vijven gaan we- voor diegenen die graag nog wat nakaarten of nieuwe plannen smeden- ons verwarmen in Taverne Margo (vlak tegenover de wintertuin). Wij kregen van de herbergierster- zonder enige verplichting-volgende lekkere eetvoorstellen:

    Tomatensoep met een broodje 3,00

     

    Kaaskroketten 6,00

    Garnaalkroketten 7,50

    Croque Monsieur 3,90

    Griekse Croque (met feta en tomaten) 5,30

     

    Scampi's van het klooster (in groentenroomsaus) 14,50

    Koninginnenhapje 9,90

    Pangasiusrolletjes in witte wijnsaus 14,10

    (met frieten, kroketjes of puree)

     

    Griekse gerechten :

     

    Moussaka 13,50

    Griekse salade 8,50

    Yuvetsi(Griekse pasta ) met scampi's of lamstukjes 12,50

     

    Dit is maar een greep uit de vele keuzemogelijkheden, maar geeft toch een idee van wat we te verwachten hebben. . Ter plaatse te bestellen.

     

    Einde naar ieders godsvrucht en vermogen. Margo blijft open zolang er ambiance is.

     

    Tot hiertoe schreven in:

    Jacky en Rita

    Lieven en Mirca

    Leo en Nicole

    Chris en Hilde

    René en Luce zijn belet wegens een activiteit in het buitenland.

     

    Hebben jullie er zin in, geef ons dan een seintje.

     

    Vriendelijke groeten

     

    Chris en Hilde

     

    Tevens willen we van de gelegenheid gebruik maken om nog een aantal punten in de verf te zetten voor iedereen die het goed voorheeft met ’t Bolleke:

    -Paul en Helga hebben een bezoek aan brouwerij De Koninck georganiseerd in januari. Hiervoor willen ze toch graag weten wie voor deze activiteit wil inschrijven:dit gaat door op zaterdag 13 januari vanaf 16 uur tot…met mogelijkheid tot eten na de rondleiding.

    -Richard en Christiane willen in september 2007 een reis organiseren naar Sint-Petersburg voor ’t Bolleke. Wie mee op weekend was, heeft hierover reeds heel wat inlichtingen gekregen. Richard en Christiane verwachten wel dat er eind november 2006 hierover (wintertuin activiteit) een beslissing wordt genomen door mogelijke kandidaten. Gelieve dus TELEFONISCH contact met hen op te nemen wanneer ge niet kunt deelnemen aan het bezoek te Sint-Katelijne-Waver. Telefoon: 03/4570813 OF 0497/25 88 01; Wie meegaat naar de wintertuin kan dit mondeling met hen bespreken. Het aantal deelnemers is wel beperkt.

    -Hebben we al het nodige gedaan om het lidgeld voor ’t Bolleke te storten of is dit ons even ontgaan?

    -Luc Vanderhoven is sinds september 2006 te bereiken op verzorging@sint-norbertus.be . Gelieve het oud-emailadres van Luc door dit te vervangen.

    -Marlies Becker, echtgenote van onze oud-collega Karel Janssens, zal op eigen verzoek niet meer deelnemen aan de activiteiten van ’t Bolleke. We danken haar voor haar jarenlange lidmaatschap.Ze mist nog steeds de collega’s van Karel uit de lagere school, die spijtig genoeg niet deelnamen aan onze activiteiten en haar tot steun hadden kunnen zijn.

    -Wie adresveranderingen of informatie over oud-collega’s kent, gelieve dit te melden op het gekende adres: peetersenthomaes@scarlet.be of 03/2300369.
    Groetjes
    Armand

    10-11-2006, 10:59 Geschreven door 't Bolleke


    Archief per maand
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 02-2013
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!