Turkse gehaktballetjes in verse tomatensaus. (Köfte) 4 sneetjes oud brood, zonder korst 500 g mager rundergehakt 3 theelepels pikant paprikapoeder 3 theelepels gedroogde oregano 2 theelepels kaneel 3 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 750 g vleestomaten, in kleine stukjes 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiden: Week de sneetjes brood 3 minuten in een beetje water. Knijp het overtollige water uit het brood. Kneed het gehakt met het brood, de helft van het paprikapoeder, de helft van de oregano, de helft van de kaneel en 1 theelepel zout tot een stevig, compact mengsel. Vorm er 20 stevige balletjes van. Verhit de olie in een ruime braad-hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak op laag vuur 3 minuten mee, Voeg de tomaten, de rest van het paprikapoede, de oregano, kaneel en naar smaak zout en peper toe en breng aan de kook. Stoof de gehaktballetjes op laag vuur in ca. 15 minuten gaar.