Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    10-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel Kabeljauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Ovenschotel Kabeljauw
    Hoofdgerecht - 4 - personen

    Benodigdheden
    400 ml witte wijn
    2 rode uien, in halve ringen
    8 takjes tijm
    800 g kabeljauwfilet
    4 el olijfolie
    1 citroen, schoongeboend
    4 el peterselie, fijngesneden
    1 teen knoflook, fijngesneden
    ovenschaal ( 20 x 30 cm)

    Bereiding
    Breng voor de marinade de wijn aan de kook.
    Voeg de ui en tijm toe aan de de wijn en haal van het vuur. Laat in 30 min. helemaal afkoelen.
    Leg de vis in de ovenschaal, bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
    Verwarm de oven voor op 200ºC. Schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal, maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal. Bewaar een beetje van de wijn. Schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min. in de oven.Schenk als het te droog wordt wat wijn over de vis.
    Rasp de gele schil van de citroen en meng met de peterselie en de knoflook. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengsel.
    Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree.

    10-09-2017 om 10:18 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte tatin van bosvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bron: Boodschappen



    Tarte tatin van bosvruchten
    voor 4 personen

    100 g lichtbruine basterdsuiker
    1 vanillestokje, opengesneden en het merg eruit
    40 g boter
    250 g gemengde verse bosvruchten (frambozen, bramen en blauwe bessen)
    4 plakjes bladerdeeg ontdooid
    4 bollen roomijs
    4 aardewerken bakvormpjes

    Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten.
    Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.

    Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop.
    duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op de bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.

    10-09-2017 om 10:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas

                                        

    Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen.

     

    4 kipkarbonades of 8 drumsticks
    2 rode paprika's, zonder zaadjes, in parten of brede repen
    2 rode uien, in ringen
    100 g magere gerookte spekblokjes
    1 kleine verse ananas, geschild, in blokjes
    1 eetl. gehakte verse koriander of 1 theel. gemalen koriander ( ketoembar)
    6 eetl. olijfolie
    2 eetl. balsamicoazijn
    1 eetl.honing

    ovenvaste braadpan

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en leg ze in de braadpan. Voeg paprika, ui, spekblokjes, ananas en koriander toe.
    Sprenkel de olijfolie erover. Zet de pan met deksel 50 minuten in het midden van de oven. Haal de deksel er de laatste 10 minuten af en voeg balsamico en honing bij het gerecht.

    Tip:

    Lekker met gekookte krieltjes of aardappelpuree.
    Voeg er de laatste 10 minuten voor gekookte krieltjes bij.
    Dit recept kan ook worden bereid met een hele kip. De stooftijd is dan ca 1,5 uur.

    Bron: Boodschappen

     

     

    10-09-2017 om 10:13 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool met gebakken appel

     

     

     

    Zuurkool met gebakken appel

    hoofdgerecht- 4 personen

    2 stevige zoetzure appels (Elstar)

    4 eetlepels olijfolie

    1 grote ui, gesnipperd

    500 g vatverse zuurkool

    ½ eetlepel gedroogde tijm

    150 ml kippen- of kruidenbouillon

    Schil de appels, boor uit 1 appel het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan. Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool. Schep de stukjes appel erdoor en strooi de tijm en wat versgemalen peper erover. Schenk de bouillon erbij. Smoor de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar, schep alles regelmatig om. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 3-4 minuten mooi bruin. Serveer de zuurkool in een schaal en leg de plakken appel erop. Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.

    10-09-2017 om 10:12 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shake that glass!

    Lekkere zomerse drankjes:

    Passion, zonder alcohol

    Mix in een blender het vruchtvlees van 2 passievruchten met 4 frambozen en 60 ml sinas. Giet in een glas en garneer met een paar frambozen.

    Banaan-kokosshake

    Mix in een blender 1 rijpe banaan met het sap van 1/2 limoen, 30 ml kokosmelk en 1 bol vanilleijs. Giet in een glas en garneer met verkruimelde bitterkoekjes.

    Mango apple dream

    Mix in een blender het vruchtvlees (zonder schil) van 1/2 mango en 1 groene appel met 60 ml volle yoghurt tot een romige shake. Giet in een glas en vul af met crushed ice.

    Aardbeicocktail

    Mix in een blender 6 verse aardbeien, 1 grote bol vanilleijs, 30 ml witte rum of wodka en 30 ml prosecco tot een schuimige, lichtroze drank. Giet in een glas en garneer met 1/2 aardbei.

    Coffeeshake

    Roer in een glas 1 kopje afgekoelde espresso, 30 ml amandellikeur en 30 ml kokosmelk rustig doorelkaar,. Vul af met crushed ice.

    Foto: Grabbits

    18-08-2017 om 16:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart

    Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart

    Voor 6 puntjes:

    4 stoofpeertjes ( Gieser Wildeman) geschild
    4 dl glühwein
    50 g suiker
    1 kaneelstokje
    100 g bokkenpootjes
    50 g pure chocolade fijngehakt
    2 dl slagroom
    kaneelpoeder

    Bereiding:

    Breng de peertjes in de glühwein aan de kook en voeg de suiker en het kaneelstokje toe.
    Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf.
    Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine springvorm (ø ± 16 cm).Laat het taartje in de diepvries in ± 1 uur + 15 min. bevriezen.
    Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo groot dat het op 1/6 deel van het taartje past.
    Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje. Herhaal dit bij de ander puntjes
    Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast. Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.

    Tip: De overgebleven puntjes kunt  heel goed afgedekt met huishoudfolie maximaal 3 dagen in de diepvries bewaren. Haal ze vervolgens ± 15 min. voor gebruik uit de diepvries.

    18-08-2017 om 15:58 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    28-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante peren met vanilleroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Krokante peren met vanilleroom
    Nagerecht voor 4 personen

    4 handperen liefst met steeltjes
    2 eetl. blanke rozijnen
    2 eelt. bosvruchtenjam of abrikozenjam
    1 theel. kaneelpoeder
    1 pak diepvries filodeeg (225 g) ontdooid
    50 g boter, gesmolten
    200 ml creme fraîche of slagroom
    Meng van œ vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
    appelboor

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan. Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder Vul de perenholten hiermee. Leg 2 plakken bladerdeeg kruislings op elkaar
    en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter. Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer ze lauwwarm met opgeklopte creme fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.

    28-07-2017 om 16:32 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde appelbollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     


    (gebak voor 4 personen)

     

    4 kleine appels (bijv. Jonagold)

    1 citroen

    100 gram amandelspijs

    1 ei, losgeklopt

    4 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid

    2 el boter

    2 el suiker

    Appelboor

    Bakpapier

     

    Bereiden:

    Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen.

    Citroen schoon boenen en schil fijn raspen.

    In een diep bord amandelspijs met citroenrasp en helft van ei losprakken.

    Appels vullen met spijs.

    Oven voorverwarmen op 200 gr. C.

    Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem. Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water.Deegpunten naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken.Deeg rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker.

    Appelbollen op met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min. Goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets af laten koelen. Lauwwarm of koud

    Serveren.

     

    Heerlijk!!

     

     

    28-07-2017 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    12-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling voor Ester en Leon

    Hallo Ester en Leon,

    Hartelijk bedankt voor de vele bezoekjes aan mijn blog.

    Helaas kan ik jullie niet bereiken, want ik krijg steeds een foutmelding.

    Hopelijk komt het nog goed en kan ik jullie ook een bezoekje brengen.

    Groetjes Cates

    12-07-2017 om 11:41 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponetaart uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Mascarponetaart uit de oven

    Benodigdheden:
    75 g boter
    150 g bastognekoeken verkruimeld
    1 sinaasappel
    500 g mascarpone
    1 bakje crème fraîche à 200 ml
    2 scharreleierdooiers
    100 g witte basterdsuiker
    2 el maïzena

    Bereiding:
    Smelt de boter en roer er het koekkruim door.
    Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een met bakpapier bekleden springvorm (Ø 24 cm) en druk het met een bolle kant van een lepel aan.
    Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, het sap, de crème fraîche, de eierdooiers, de suiker en de maïzena door elkaar.
    Verdeel het over de taartbodem en bak de taart in een voorverwarmde oven (200°C) in ± 40 min. goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen ( de taart zakt weer iets in!) en snijd de taart in 12 punten.

    12-07-2017 om 10:40 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovengroenten met zoete aardappelen en kip.

    Ovengroenten met zoete aardappelen en kip.

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    1 zak paprikamix
    500 g zoete aardappelen
    2 rode uien
    1 blik kikkererwten (400 g)
    1 el gedroogde oregano
    4 el olijfolie
    1/2 zakje peterselie (30 g)
    300 g kipfiletblokjes
    250 g sherrytomaten
    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
    Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte dunne parten.

    Bron: Allerhande
    Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
    Meng de paprika,aardappel,ui,kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel, over een met bakpapier beklede bakplaat.
    Bak ca. 25 min. in de oven.
    Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door de aardappel-groentemengsel.
    Zet terug en schep na 20 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de peterselie erdoor en serveer.



    26-05-2017 om 16:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    23-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bollenstreek

    .

    23-04-2017 om 15:45 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    14-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen!
    .<           

    14-04-2017 om 17:13 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    08-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wrap gevuld met shoarmareepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Wrap gevuld met shoarmareepjes.
    Voor 4 personen. ( In 20 minuten)

    Benodigdheden:
    1 ui, gesnipperd
    3 el olijfolie
    1 rode + 1 gele paprika in kleine stukjes
    500 g shoarmareepjes
    150 g champignons in plakjes
    1 blikje tomatenpuree à 68 g
    8 wraptortilla's
    50 g rucola

    Bereiding:
    Fruit de ui 3 minuten in de hete olie. Bak de paprika 7 minuten op een halfhoog vuur mee.
    Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin en gaar.
    Voeg de champignons, de tomatenpuree en 1 dl water toe en breng alles aan de kook.
    Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verdeel de rucola en het shoarmamengsel erover en rol ze op.
    Lekker met zure room en sla met maïs en rode uiringen.

    08-03-2017 om 11:20 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse tortilla, in 25 minuten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Spaanse tortilla, in 25 minuten

    125 g chorizoworst, in kleine blokjes
    2 grote uien, grof gesnipperd
    1 zak minikrieltjes van 600 g
    6 eieren
    2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
    2 geroosterde paprika's uit pot, in repen
    75 g rucola

    Bak de chorizo in een grote koekenpan zachtjes uit. Schep de ui en de krieltjes erdoor en bak alles in 4-6 minuten op matig hoog vuur  mooi bruin, schep alles regelmatig om.
    Klop de eieren los met wat zout en peper en schep de peterselie erdoor. Schenk het eimengsel over de aardappeltjes en laat de tortilla op zacht vuur 8-10 minuten stollen. Zet een deksel op de pan, zodat er geen warmte verloren gaat. Keer de tortilla zo nodig na
    6 minuten met behulp van een  deksel of plank. Snijd de tortilla in punten en leg ze op borden. Garneer met de repen paprika en een flinke pluk rucola.

    08-03-2017 om 11:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    12-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUTSPOT MET PREI EN GEBAKKEN VIS

     

     

    Hutspot met prei en gebakken vis

    Hoofdgerecht voor 4 personen

     

    1 pakket (ca 700 g) voorgesneden hutspotgroenten
    750 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
    1 citroen, schoongeboend
    2 eetl. gehakte peterselie
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    4 tilapiafilets ( ca. 600 g)
    75 g boter of vloeibaar bakproduct
    2 preien, in smalle ringen
    ½ theel. komijnpoeder (djinten)
    1 eetl. honing

    Bereiden

    Kook de hutspotgroenten met de aardappels in 20-25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
    Meng de citroensap met de peterselie en knoflook.Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper.Verhit de boter in een pan en bak hierin de visfilets aan één kant 2-3 minuten. Keer de vis om en bestrijk de gebakken kant met het peterseliemengsel. Bak de onderkant van de vis 2-3 minuten. Neem de vis uit de pan en houd warm in de oven. Bak de prei zachtjes 2-3 minuten in het bakvet. Giet de hutspotgroenten en aardappels af. Voeg de prei met het bakvet, de komijn en honing toe en stamp alles grof. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stampot met de vis erop.

     

     Bron: Boodschappen

     

    12-02-2017 om 16:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade truffeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Foto:  Albert Heijn

    Chocolade truffeltaart

    300 g pure chocolade in stukjes
    2 bakjes hazelnoten (à 95 g)
    1 sinaasappel schoongeboend
    175 g boter, op kamertemperatuur
    125 g rietsuiker
    3 eieren
    175 g bloem, gezeefd
    2 tl bakpoeder ( 5 zakjes à 16 g)
    200 ml slagroom
    2 bakjes frambozen (à 125 g)
    springvorm (Ø 24 cm), ingevet
    bakpapier, deegroller

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water aan de kook en zet er een kleinere pan of vuurvaste kom op. Zorg dat de bodem het water niet raakt. Laat de chocolade in de pan of kom smelten (au bain-marie).
    Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
    Klop de boter en de suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een eieren erdoor. Voeg chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en frambozen erdoor.
    Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.

    Eet smakelijk! 

    28-12-2016 om 16:22 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde konijnen met stroop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Gestoofde konijnenbout met stroop


    Hoofdgerecht-4 pers.-20 min. + 2 uur wachttijd

    4 konijnenbouten ( op kamertemperatuur)
    300 g sjalotten
    40 g boter
    3 tl gedroogde tijm
    100 g gerookte magere spekblokjes
    300 ml rode wijn
    1 pot wildfond (380 ml)
    2 el maizena
    ½ tl gemalen kaneel
    3 el peren-appelstroop

    Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte.

    Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout.

    Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.

    Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje maizena met 3 el koud water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee. Lekker met de aardappelpuree met mosterd en verse kruiden en harcots verts.

    10-11-2016 om 16:54 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas-cheesecake met sinaasappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

    Speculaas-cheesecake met sinaasappel
    taart - 10 punten

    300 g speculaas, in stukken
    50 g boter, gesmolten
    3 eetlepels abrikozenjam
    1 vanillestokje
    400 g verse roomkaas of volle kwark
    100 g slagroom
    4 eetlepels fijne kristalsuiker
    4 eieren
    1 kleine sinaasappel, schoongeboend

    keukenmachine
    handmixer
    springvorm 24 cm, ingevet

    Verwarm de oven voor op 175ºC. Maal de speculaas in de keukenmachine fijn. Voeg de gesmolten boter en 2 eetlepels jam toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Druk het speculaasdeeg in een springvorm over de hele bodem uit, maak ook een opstaande rand van 3-4 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mesje het zwarte merg eruit.Klop in een kom de verse roomkaas of kwark met de slagroom,  vanillemerg en suiker met de handmixer tot een glad mengsel. Roer vervolgens de eieren er één voor eén  door. Schenk dit mengsel in de taartvorm. Snijd de sinaasappel met schil in dunne plakken en halveer de plakken. Bestrijk de plakken sinaasappel aan 1 kant dun met jam en leg ze met de jam naar boven in een cirkel op het kaasmengsel. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.

    Bron: Dekamarkt

    10-11-2016 om 15:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    01-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Thaise pompoensoep





    Snelle Thaise pompoensoep

    2 el Zonnebloemolie
    1 ui
    2 tenen knoflook (grof gesneden)
    850 g flespompoen
    1 handsinaasappel
    250 g winterpeen ( in plakjes)
    35 g yellow curry paste
    1 blik kokosmelk (400 g)
    400 ml groentebouillon (van tablet)
    1 bakje koriander ( 15 g grofgesneden)
    staafmixer

    Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
    Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.
    Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes.
    Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes doorkoken.
    Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

    Eet smakelijk!

    Bron: Allerhande

    01-10-2016 om 16:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    yolo
    blog.seniorennet.be/yolo
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    josc
    blog.seniorennet.be/josc
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    annielice
    blog.seniorennet.be/annieli
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tony2005
    blog.seniorennet.be/tony200
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!