Ovengroenten met zoete aardappelen en kip.
Hoofdgerecht voor 4 personen
1 zak paprikamix 500 g zoete aardappelen 2 rode uien 1 blik kikkererwten (400 g) 1 el gedroogde oregano 4 el olijfolie 1/2 zakje peterselie (30 g) 300 g kipfiletblokjes 250 g sherrytomaten bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte dunne parten.
Bron: Allerhande Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de paprika,aardappel,ui,kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel, over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door de aardappel-groentemengsel. Zet terug en schep na 20 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de peterselie erdoor en serveer.
|