Ovenschotel Kabeljauw Hoofdgerecht - 4 - personen
Benodigdheden 400 ml witte wijn 2 rode uien, in halve ringen 8 takjes tijm 800 g kabeljauwfilet 4 el olijfolie 1 citroen, schoongeboend 4 el peterselie, fijngesneden 1 teen knoflook, fijngesneden ovenschaal ( 20 x 30 cm)
Bereiding Breng voor de marinade de wijn aan de kook. Voeg de ui en tijm toe aan de de wijn en haal van het vuur. Laat in 30 min. helemaal afkoelen. Leg de vis in de ovenschaal, bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal, maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal. Bewaar een beetje van de wijn. Schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min. in de oven.Schenk als het te droog wordt wat wijn over de vis. Rasp de gele schil van de citroen en meng met de peterselie en de knoflook. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengsel. Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree.
|