Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    28-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas Cheesecake

    Speculaas Cheesecake

    300 g speculaasjes
    3 el abrikozenjam
    500 g volle kwark citroen
    100 ml slagroom
    4 eieren
    250 g mascarpone
    1-2 tl speculaaskruiden

    keukenmachine
    springvorm 24-25 cm ingevet

    Verwarm de oven voor op 175ºC. Breek de speculaasjes in stukken en maal ze in de keukenmachine met behulp van de pulseknop fijn. Voeg de jam toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Druk het deeg in de springvorm over de bodem uit, maak ook een opstaande rand van 4 cm.
    Meng in een kom de kwark met de slagroom en roer een voor een de eieren erdoor. Schenk dit mengsel in de springvorm.

    Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.

    Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met een dikke laag mascarpone en strooi er door een zeefje wat speculaaskruiden over.

    28-11-2018 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    30-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse hapjes en drankjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Koude komkommersoep
    nijd 1 komkommer met schil in blokjes en pureer in een blender of keukenmachine met 200 ml kippenbouillon (uit pot) 150 ml yoghurt, 3 eetlepels fijngehakte basillicum en wat zout en peper tot een gladde soep. Laat de soep in de koelkast koud worden.

    Griekse kaasbroodjes
    Meng 100 gram verkruimelde feta met fijngehakt bosuitje en 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie en schep dit op 1 punt van 4 ontdooide plakjes bladerdeeg.
    Vouw de andere punt erover en druk de rand met een vork dicht. Bestrijk de broodjes met melk en bak ze in een warme oven van 200º
    C in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
    Laat de broodjes afkoelen.

    Wraps met ham en eiersalade
    Beleg 4 wraptortilla's met 100 gram plakjes ham en een bakje eiersalade. Leg in het midden een pluk rucola en rol de wraps stevig op. Snijd de wraps schuin doormidden en verpak ze strak in plasticfolie.

    Kinderspiesen met marshmallows
    Steek aan 8 spiesen elk 3 marshmallows met daartussen 2 aardbeien en 2 blokjes gesneden verse ananas.

    30-06-2018 om 09:51 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip
    Bijgerecht - 4 personen


    Meng 2 el yoghurt, 3 el mayonaise en 2 tl mosterd in een kommetje. Snijd œ bakje bieslook (à 25 g) fijn en meng door de saus.
    Prik de cherry tomaten van 1 bakje (250 g) aan tapasprikkers en serveer met de yoghurtdip.

    30-06-2018 om 09:50 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    27-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme wrap met mais en tonijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Warme wrap met mais en tonijn
     een snelle maaltijd voor 4 - personen.


    1 pak wrap tortilla's ( 6 stuks)
    2 blikken tonijn in olijfolie (à 160 g)
    1 zak fijne roerbakgroenten ( 400 g)
    1 blik mais ( 370 ml.)

    Schenk de olie uit 1 blikje tonijn in de wok.
    Laat de tonijn uit het andere blikje uitlekken. Verwarm de tonijnolie in de wok en roerbak de groente 3-4 minuten.Schep de maiskorrels en de tonijn erdoor en verwarm dit mengsel al roerende 2-3 minuten.
    Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen in de magnetron.
    Schep op elke tortilla een reep van het mais-tonijnmengsel.Rol de tortilla's stevig op en snijd de wraps schuin door. Leg op elk bord 3 halve wraps.

     Bron: Dekamarkt

    27-06-2018 om 10:22 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka





    Foto: Webredactie.nl


    MOUSSAKA
    Hoofdgerecht voor 4 personen


    500 g rundergehakt
    2 uien, gesnipperd
    2 tenen knoflook, fijngehakt
    500 g rijpe tomaten, in stukjes
    1 theelepel koekkruiden
    2 laurierblaadjes
    100 ml rode wijn
    3 aubergines, in plakken
    500 g vastkokende aardappelen geschild en in plakken
    3 eieren
    200 ml Griekse yoghurt (10% vet)
    100 g Griekse feta, fijn verkruimeld
    3 eetlepels olijfolie
    lasagneschaal, ingevet

    Bak het gehakt in een hapjespan (zonder olie) al omscheppend rul. Bak de ui 4 minuten mee en voeg dan de knoflook, tomaten, koekkruiden, laurierblaadjes, wat zout en versgemalen peper en de wijn toe. Laat het geheel afgedekt 45 minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt. Bestrooi de plakken aubergines met zout en laat ze in een vergiet 30 minuten uitlekken. Kook de aardappelplakjes in ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Lat ze in een zeef uitlekken. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en roer de feta erdoor. Dep de plakken aubergine met keukenpapier droog en bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze met 4-6 tegelijk in een grillpan mooi bruin. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC. Verdeel de plakken aubergine, aardappelplakjes en gehaktsaus in lagen in de ovenschaal, drie lagen aubergine met daartussen twee lagen aardappel en gehaktsaus. Strijk de yoghurt-kaassaus over de bovenste laag uit en bak de moussaka in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de moussaka nog 10 minuten uit de oven staan om wat steviger te worden.

    27-06-2018 om 10:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mixdrankje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Pina Colada

    50 ml bruine rum
    25 ml kokosmelk
    1 el slagroom
    2 el gecrushed ijs
    blender
    Longdrinkglas

    Doe alle ingrediënten in de blender en mix goed.
    Schenk de cocktail in het longdrinkglas.



    27-06-2018 om 10:18 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse drankjes 1

    Caipirinha de Mango

    Coupe Cantaloupe voor 2 glazen

    Doop de randen van de glazen in 1 losgeklopt eiwit en daarna in kristalsuiker voor een suikerrandje. Pureer 1/4 geschilde cantaloupemeloen.Voeg eventueel een scheutje Passoa toe.
    Snijd enkele blokjes of hartjes uit de rest van de meloen en rijg die aan prikkers. Doe ijsblokjes in de glazen.
     Schep de meloenpuree erop en giet er procecco of cava overheen. Roer even. Zet de prikkers in de glazen.

    27-06-2018 om 10:17 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    18-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzuur van bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoetzuur van bloemkool

    Blanceer 400 gram bloemkoolroosjes 2-3 minuten, giet ze af en houd apart.
    Verwarm 300 ml natuurazijn met 200 ml water en 150 gram suiker tot de suiker is opgelost.
    Voeg 1 theelepel kurkuma (koejit), 2 stuks steranijs, 1/2 kaneelstokje, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 10 cm geschilde en geraspte gemberwortel en de bloemkoolroosjes toe.


    Schep dit mengsel in schone potten met deksel en bewaar maximaal 3 weken in de koelkast. Lekker bij oosterse gerechten.

    18-10-2017 om 15:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    13-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloffrittata met kaas uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





     


    Witloffrittata met kaas uit de oven.
    Vegetarisch hoofdgerecht- 4 personen

    Benodigdheden
    500 g witlof
    1 el olijfolie
    1 rode peper, fijngesneden
    4 eieren
    50 ml melk
    zakje peterselie ( 30 g)
    175 g geraspte Hollandse geitenkaas
    75 g rucola sla melange
    ronde ovenschaal 25 cm doorsnede, ingevet
    1 ongesneden brood

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de bittere kern uit de onderkant van de witlof en de rest van de witlof in fijne reepjes.
    Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin het pepertje (indien je van extra pittig houdt, fruit je de zaadjes mee). Voeg de witlof toe en roerbak 3-4 minuten.
    Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de peterselie fijn en roer deze samen met de geitenkaas en de witlof door het eiermengsel.
    Schenk dit mengsel in de ovenschaal en laat het 25 minuten gaar worden in de hete oven.
    Snijd de witloffrittata in punten en serveer met rucolasla melange en dikgesneden brood.

    Tip: Ook met geraspte oude kaas is deze witloffrittata heerlijk.

    13-10-2017 om 16:44 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse visstoof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Marokkaanse visstoof
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    œ pak couscous (500 g)
    3 el olijfolie
    2 uien, in ringen
    2 tenen knoflook, in plakjes
    1 courgette, in blokjes
    1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
    1 pak pangasiusfilet (400 g , diepvries)
      ontdooid
    1 bakje platte peterselie (20 g), grof gesneden

    Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 el olie.
    Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de uui en knoflook 3 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Schep de tomaten erdoor en bak nog 4 min. Schenk 50 ml water in de pan. Snijd de vis in stukken en leg tussen de groenten. Bestrooi met peper en zout en stoof met de deksel op de pan in 10 min. op laag vuur.
    Voeg 2/3 van de peterselie en peper en zout toe aan de couscous. V erdeel de visstoof over 4 diepe borden of kommen. Strooi er de rest van de peterselie over en serveer met de couscous.

    Tip: Bestrooi de pangasiusfilet met 1 tl gemalen komijnzaad voor een extra kruidige smaak.

    13-10-2017 om 16:42 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    27-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-jachtschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

    Appel-jachtschotel

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    800g kruimige aardappels
    50 g boter
    500 g rundergehakt
    2 uien (gesnipperd)
    1 prei (gewassen en in halve ringen)
    250 g champignons ( in kwarten)
    1 blikje tomatenpuree ( 70g)
    1 el worcestershiresauce
    2 tl gedroogde tijm
    4 smaakvolle en knapperige appels
    ovenschaal ( 20 x 25 cm, ingevet)
    pureestamper

    Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
    Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Schep in de ovenschaal.

    Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd 2 appels in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.

    Boen de laatste 2 appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in plakjes van 2 mm. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

    Eet smakelijk!

    Bron: Allerhande

     

     

     

    27-09-2017 om 09:52 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel Kabeljauw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Ovenschotel Kabeljauw
    Hoofdgerecht - 4 - personen

    Benodigdheden
    400 ml witte wijn
    2 rode uien, in halve ringen
    8 takjes tijm
    800 g kabeljauwfilet
    4 el olijfolie
    1 citroen, schoongeboend
    4 el peterselie, fijngesneden
    1 teen knoflook, fijngesneden
    ovenschaal ( 20 x 30 cm)

    Bereiding
    Breng voor de marinade de wijn aan de kook.
    Voeg de ui en tijm toe aan de de wijn en haal van het vuur. Laat in 30 min. helemaal afkoelen.
    Leg de vis in de ovenschaal, bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
    Verwarm de oven voor op 200ºC. Schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal, maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal. Bewaar een beetje van de wijn. Schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min. in de oven.Schenk als het te droog wordt wat wijn over de vis.
    Rasp de gele schil van de citroen en meng met de peterselie en de knoflook. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengsel.
    Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree.

    10-09-2017 om 10:18 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte tatin van bosvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bron: Boodschappen



    Tarte tatin van bosvruchten
    voor 4 personen

    100 g lichtbruine basterdsuiker
    1 vanillestokje, opengesneden en het merg eruit
    40 g boter
    250 g gemengde verse bosvruchten (frambozen, bramen en blauwe bessen)
    4 plakjes bladerdeeg ontdooid
    4 bollen roomijs
    4 aardewerken bakvormpjes

    Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten.
    Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.

    Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop.
    duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op de bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.

    10-09-2017 om 10:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas

                                        

    Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen.

     

    4 kipkarbonades of 8 drumsticks
    2 rode paprika's, zonder zaadjes, in parten of brede repen
    2 rode uien, in ringen
    100 g magere gerookte spekblokjes
    1 kleine verse ananas, geschild, in blokjes
    1 eetl. gehakte verse koriander of 1 theel. gemalen koriander ( ketoembar)
    6 eetl. olijfolie
    2 eetl. balsamicoazijn
    1 eetl.honing

    ovenvaste braadpan

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en leg ze in de braadpan. Voeg paprika, ui, spekblokjes, ananas en koriander toe.
    Sprenkel de olijfolie erover. Zet de pan met deksel 50 minuten in het midden van de oven. Haal de deksel er de laatste 10 minuten af en voeg balsamico en honing bij het gerecht.

    Tip:

    Lekker met gekookte krieltjes of aardappelpuree.
    Voeg er de laatste 10 minuten voor gekookte krieltjes bij.
    Dit recept kan ook worden bereid met een hele kip. De stooftijd is dan ca 1,5 uur.

    Bron: Boodschappen

     

     

    10-09-2017 om 10:13 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool met gebakken appel

     

     

     

    Zuurkool met gebakken appel

    hoofdgerecht- 4 personen

    2 stevige zoetzure appels (Elstar)

    4 eetlepels olijfolie

    1 grote ui, gesnipperd

    500 g vatverse zuurkool

    ½ eetlepel gedroogde tijm

    150 ml kippen- of kruidenbouillon

    Schil de appels, boor uit 1 appel het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan. Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool. Schep de stukjes appel erdoor en strooi de tijm en wat versgemalen peper erover. Schenk de bouillon erbij. Smoor de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar, schep alles regelmatig om. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 3-4 minuten mooi bruin. Serveer de zuurkool in een schaal en leg de plakken appel erop. Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.

    10-09-2017 om 10:12 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shake that glass!

    Lekkere zomerse drankjes:

    Passion, zonder alcohol

    Mix in een blender het vruchtvlees van 2 passievruchten met 4 frambozen en 60 ml sinas. Giet in een glas en garneer met een paar frambozen.

    Banaan-kokosshake

    Mix in een blender 1 rijpe banaan met het sap van 1/2 limoen, 30 ml kokosmelk en 1 bol vanilleijs. Giet in een glas en garneer met verkruimelde bitterkoekjes.

    Mango apple dream

    Mix in een blender het vruchtvlees (zonder schil) van 1/2 mango en 1 groene appel met 60 ml volle yoghurt tot een romige shake. Giet in een glas en vul af met crushed ice.

    Aardbeicocktail

    Mix in een blender 6 verse aardbeien, 1 grote bol vanilleijs, 30 ml witte rum of wodka en 30 ml prosecco tot een schuimige, lichtroze drank. Giet in een glas en garneer met 1/2 aardbei.

    Coffeeshake

    Roer in een glas 1 kopje afgekoelde espresso, 30 ml amandellikeur en 30 ml kokosmelk rustig doorelkaar,. Vul af met crushed ice.

    Foto: Grabbits

    18-08-2017 om 16:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart

    Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart

    Voor 6 puntjes:

    4 stoofpeertjes ( Gieser Wildeman) geschild
    4 dl glühwein
    50 g suiker
    1 kaneelstokje
    100 g bokkenpootjes
    50 g pure chocolade fijngehakt
    2 dl slagroom
    kaneelpoeder

    Bereiding:

    Breng de peertjes in de glühwein aan de kook en voeg de suiker en het kaneelstokje toe.
    Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf.
    Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine springvorm (ø ± 16 cm).Laat het taartje in de diepvries in ± 1 uur + 15 min. bevriezen.
    Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo groot dat het op 1/6 deel van het taartje past.
    Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje. Herhaal dit bij de ander puntjes
    Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast. Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.

    Tip: De overgebleven puntjes kunt  heel goed afgedekt met huishoudfolie maximaal 3 dagen in de diepvries bewaren. Haal ze vervolgens ± 15 min. voor gebruik uit de diepvries.

    18-08-2017 om 15:58 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    28-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante peren met vanilleroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Krokante peren met vanilleroom
    Nagerecht voor 4 personen

    4 handperen liefst met steeltjes
    2 eetl. blanke rozijnen
    2 eelt. bosvruchtenjam of abrikozenjam
    1 theel. kaneelpoeder
    1 pak diepvries filodeeg (225 g) ontdooid
    50 g boter, gesmolten
    200 ml creme fraîche of slagroom
    Meng van œ vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
    appelboor

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan. Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder Vul de perenholten hiermee. Leg 2 plakken bladerdeeg kruislings op elkaar
    en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter. Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer ze lauwwarm met opgeklopte creme fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.

    28-07-2017 om 16:32 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde appelbollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     


    (gebak voor 4 personen)

     

    4 kleine appels (bijv. Jonagold)

    1 citroen

    100 gram amandelspijs

    1 ei, losgeklopt

    4 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid

    2 el boter

    2 el suiker

    Appelboor

    Bakpapier

     

    Bereiden:

    Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen.

    Citroen schoon boenen en schil fijn raspen.

    In een diep bord amandelspijs met citroenrasp en helft van ei losprakken.

    Appels vullen met spijs.

    Oven voorverwarmen op 200 gr. C.

    Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem. Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water.Deegpunten naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken.Deeg rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker.

    Appelbollen op met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min. Goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets af laten koelen. Lauwwarm of koud

    Serveren.

     

    Heerlijk!!

     

     

    28-07-2017 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    12-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling voor Ester en Leon

    Hallo Ester en Leon,

    Hartelijk bedankt voor de vele bezoekjes aan mijn blog.

    Helaas kan ik jullie niet bereiken, want ik krijg steeds een foutmelding.

    Hopelijk komt het nog goed en kan ik jullie ook een bezoekje brengen.

    Groetjes Cates

    12-07-2017 om 11:41 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rinkelbel
    blog.seniorennet.be/rinkelb
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    katrien
    blog.seniorennet.be/katrien
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    butterfly
    blog.seniorennet.be/butterf
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    angeldust
    blog.seniorennet.be/angeldu
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!