Bron: Boodschappen
Tarte tatin van bosvruchten voor 4 personen
100 g lichtbruine basterdsuiker 1 vanillestokje, opengesneden en het merg eruit 40 g boter 250 g gemengde verse bosvruchten (frambozen, bramen en blauwe bessen) 4 plakjes bladerdeeg ontdooid 4 bollen roomijs 4 aardewerken bakvormpjes
Roer de suiker met 1 eetlepel water en het vanillemerg door elkaar in een pannetje en laat de suiker op een lage stand langzaam smelten. Roer niet in de suiker, maar schud de pan af en toe tot de suikersiroop goudbruin en geurig is gekaramelliseerd. Voeg de boter toe en roer dit door de karamel. Verdeel de karamel over de bakvormpjes.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de vruchten over de karamel en leg het bladerdeeg erop. duw de randen van het deeg naar binnen en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat ze een beetje afkoelen en draai ze dan voorzichtig om op de bordjes. Serveer de taartjes warm met een bol roomijs erbij.
|