Appel-jachtschotel
Hoofdgerecht voor 4 personen
800g kruimige aardappels 50 g boter 500 g rundergehakt 2 uien (gesnipperd) 1 prei (gewassen en in halve ringen) 250 g champignons ( in kwarten) 1 blikje tomatenpuree ( 70g) 1 el worcestershiresauce 2 tl gedroogde tijm 4 smaakvolle en knapperige appels ovenschaal ( 20 x 25 cm, ingevet) pureestamper
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 4 min. mee. Voeg de tomatenpuree, worcestershiresauce en tijm toe en verwarm nog 2 min. Schep in de ovenschaal.
Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de rest van de boter tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd 2 appels in kwarten, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng door de puree. Verdeel de puree over het gehakt.
Boen de laatste 2 appels schoon en snijd de ongeschilde appels overdwars in plakjes van 2 mm. Verwijder alleen de pitjes, het klokhuis wordt zacht in de oven. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree. Bak de appeljachtschotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande
|