Witloffrittata met kaas uit de oven. Vegetarisch hoofdgerecht- 4 personen
Benodigdheden 500 g witlof 1 el olijfolie 1 rode peper, fijngesneden 4 eieren 50 ml melk zakje peterselie ( 30 g) 175 g geraspte Hollandse geitenkaas 75 g rucola sla melange ronde ovenschaal 25 cm doorsnede, ingevet 1 ongesneden brood
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de bittere kern uit de onderkant van de witlof en de rest van de witlof in fijne reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin het pepertje (indien je van extra pittig houdt, fruit je de zaadjes mee). Voeg de witlof toe en roerbak 3-4 minuten. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de peterselie fijn en roer deze samen met de geitenkaas en de witlof door het eiermengsel. Schenk dit mengsel in de ovenschaal en laat het 25 minuten gaar worden in de hete oven. Snijd de witloffrittata in punten en serveer met rucolasla melange en dikgesneden brood.
Tip: Ook met geraspte oude kaas is deze witloffrittata heerlijk.
|